onsdag, februari 15, 2006

Tack Persson!

Persson tar i dag avstånd från stängningen av SDs hemsida enligt DN. Han tar dock inte Freivalds i örat utan hennes närmaste man, Stefan Amér. Mycket bekvämt kan man tycka, skylla på underhuggare i ställer för att hänga ut ministrar, det går ju inte. Persson tar tydligt avstånd från regeringsinblandning i vad servrar och hemsidor innehåller så länge det är lagligt. Så här lär han enligt DN ha sagt på socialdemokraternas valupptakt i Örebro, -"UD ska hålla sig borta från det här med tryckfriheten, detta var ett mycket olämpligt agerande".
Samtidigt hörde jag på SVT att Freivalds försvarade sitt agerande i denna affär i riksdagen, påstod att UD aldrig utövat några påtryckningar. Det är i nuläget få som tror henne, inte ens Persson verkar tro på dessa utsagor enligt av vad han sade i dag i Örebro.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jätterironiskt. Departementssekreterares namn har aldrig tidigare publicerats i tidningar i någon omfattning. Men i år får vi flera namn att lära oss. Varför? Jo, de är nyttiga syndabockar för sosse-dumheter.

Anonym sa...

Yeh! But can you read swedish?