söndag, augusti 29, 2010

Ofullständig rapportering

SIFO presenterar i samarbete med SvD den senaste gjorda opinionsundersökningen. I SvD presenterar de alla siffror utom de väsentliga, alltså vilka siffror de olika blocken får gemensamt, samt vad SD fick för väljarstöd i denna mätning. Alliansen fick i denna undersökning 50 procent jämt, de rödgröna får tillsammans 43,3 procent om mina beräkningar stämmer. Sverigedemokraterna får i denna undersökning 4,6 procent och ökar sitt stöd i denna mätning med 1,5 procent från förra SIFO-undersökningen. Så, nu har jag fullgjort mitt journalistiska uppdrag och täppt till de luckor i nyhetsrapporteringen SvD missat.


Länk SvD 1


Länk SvD 2   

18 kommentarer:

Ola sa...

Bra gjort. Tur att internet finns.

Anonym sa...

Jag är glad att jag stoppade min prenumeration på SVD och hoppas att fler gör det.
Allemand

Cap sa...

Allemand, jag har provat både DN och SVD men sagt upp båda. Med stolpskott som Henrik Brors och Lisa Bjurwald gräver iaf DN sin egen grav.

z999 sa...

På tal om rapportering (off topic här) så har tydligen blivit våldtagen av en illegal invandrare.
http://www.dn.se/sthlm/11-aring-valdtagen-i-hemmet-1.999682
Kammaråklagaren som inte har någon känsla för rätt och fel kallar honom papperslös. Konstigt att hon inte visar ännu mer respekt och kallar honom herr Papperslös.

På en av silja lines båtar så filmades alla män när de klev av båten av polisen för att säkra att man filmar rätt man och underlätta ett gripande.
http://www.dn.se/sthlm/man-filmade-efter-valdtakt-pa-silja-farja-1.1161208
Jag anser att det är ett rimligt förfarande och fattar inte varför dom blir upprörda. Kan man inte ställa upp ens på det efter en våldtäkt för att hjälpa polisen och framförallt offret?

z999 sa...

Har nu besökt valstugan i Huddinge. Ett trevligt möte med tre personer och jag fick valsedlar och lite papper med fakta på (ej att förväxla med propaganda) och sd-kuriren. Dock var ej Arnold Boström där, vad jag såg.

Robsten sa...

Jasså? Lennart och Lasse var väl där antar jag. Arnold borde varit där, konstigt. Vilken tid var du där?

Robsten sa...

Expos site har blivit hackad, de kom väl inte över någon info antar jag. De har säkert ingen känslig info på webbaserat utrymme alls, så klantiga är de inte förmodligen. Däremot kan de ha kommit över mail från uppgiftslämnare, skulle varit fan så kul att få ta del av detta.

z999 sa...

@Robsten:
"Lennart och Lasse var väl där antar jag. Arnold borde varit där, konstigt. Vilken tid var du där?"

Han var där. Men jag kände inte igen han eftersom han såg så mycket yngre ut.

"Däremot kan de ha kommit över mail från uppgiftslämnare, skulle varit fan så kul att få ta del av detta."

Det borde dyka upp nånstans i så fall. Jag anser att det är väldigt klumpigt om det går att komma åt mailen genom att hacka webservern.

Robsten sa...

Har redan kommit över hacket, kollat prenumerationslistor, skummat. Först kollade jag så vi inte fått in några får i ulvakläder i våra led, ett arbete som får fortsätta, Inte hittat några än, men de borde väl köras mot centrala register.

Sedan kollade jag bostadsorter för prenumeranter, alla min fördomar besannades. Goten skulle ha hoppat jämfota av glädje, Stockholmare så överrepresenterade så det är löjligt. Från vissa områden då, inte från Fittja, Alby eller Tensta, inga prenumeranter därifrån. Däremot massvis från Norsborg, alla med utländska namn. Märkligt! Vad har Expo gjort därute?

Robsten sa...

Guteland HÅRT insyltad med Expo.

Robsten sa...

I övrigt väljer jag att inte publicera något namn, känns inte rätt och det strider väl mot PUL möjligen. Fast jag har hittat ett par intressanta lokala namn.

Anonym sa...

Robsten,
Förklara gärna för mig vad ett dagbarnhem skall med Expo till?
Finns på listan, skall de läsa högt för barnen?
Allemand

Robsten sa...

De skall väl inympa "antirasism" hos de små kan tänka.

Robsten sa...

Ungefär 3700 prenumeranter har jag på mina listor. En helvetes massa Stockholmare, så många att visste jag inte vilken tidning det var frågan om skulle jag nästan tippa på en lokal Stockholmstidning.

Alla sossar av dignitet finns med, he, he. Rena sossetidningen. Men var är alla liberaler och vänsterpartister?

Robsten sa...

Se där, se där, en arbetskamrat finns med som prenumerant. Detta var fan det intressantaste på länge. Speciellt som en maskerad grupp stått utanför min arbetsplats och delat ut flygblad som påstår att jag är nazist, jag som alltid avskytt nazismen. Jag vägrade t.o.m. och vara med i nazistlaget när vi lekte krig som barn.

Robsten sa...

Prenumerationslistan verkar vara den för SSU tidningen fria någonting. Men va fan ligger den på EXPO för? Därav alla sossar förståss, phhuu....

Robsten sa...

Jag går och lägger mig..

z999 sa...

:-)