måndag, juni 08, 2009

Ett stort tack!


Ett stort tack till alla som hängivet och uppoffrande arbetat och slitit för att vända svensk politik rätt och återinföra sunt förnuft i vår politik. Ett jättestort tack vill jag rikta till alla er som offrat fritid och annat för att kämpa för det ni tror på och för att våra barn skall få ett drägligt samhälle att leva i, ett samhälle som är drägligt även om femtio år när vi själva kanske inte finns längre. SD fick 3.3 procent vilket var ganska bra. Jag vet att många hoppats och trott på mer. Många har slitit in i det sista för att vi skulle knipa en efterlängtad plats i Europaparlamentet och därigenom gett både Sahlin och Reinfeldt en rejäl känga. Nu fick de i alla fall varsin örfil, gott så.

Sahlin säger att hennes högsta önskan gick in, SD kom inte in i Europaparlamentet. Grattis Sahlin, du vann en halv seger denna gång. Vi är rätt många som kommer att kämpa ännu hårdare, framförallt ännu smartare för att du i framtiden skall förlora. Vi skall fortsätta kämpa och arbeta, vi skall bli fler och vi skall bli smartare och vassare. Matchen har bara börjat och för mitt och många andras vidkommande slutar den inte förrän prästen mässar över våra livlösa kroppar. Det är något med dig Sahlin som stimulerar oss att arbeta ännu hårdare, något vi inte kan sätta fingret på men som får alla att uppbåda det där lilla extra. Vi håller tummarna att du sitter kvar som partiledare länge, länge, bättre stimulans för arbetsmoral och kämpaglöd finns helt enkelt inte.

Piratpartiet skall vi gratulera i dag. De tog kanske 1.5 procent från oss. Så är demokratin och det demokratiska spelet. Vi skall respektera demokratin hur den än slår för våra reslutat. För varje tiondels röstprocent har SD-medlemmar kanske jobbat 2-3000 timmar. Piratpartiet har kanske jobbat två tre timmar för varje tiondels röstprocent de tog. Jag vet att många tycker det är en smula orättvist. Men världen är inte rättvis, den skall däremot vara demokratisk. Nästa gång blir det vår tur att smälla champagnekorkarna i taket, sanna mina ord. Hårt arbete GER resultat till slut. Det kommer sannolikt som en ketchupeffekt och vid nästa val kanske vi inte tror våra ögon när vi ser Holmberg stå förbluffat och stirra på röstsiffrorna. Dessutom var inte 3.3 procent på något vis dåligt, det var riktigt bra.

DN myser i dag, denna Westerbergsliberalismens högborg. Så här skriver de.

En glädjande bieffekt av Piratpartiets kampanj är att den minskade Sverigedemokraternas möjligheter att ta ett EU-mandat. Sveriges televisions vallokalsundersökning visar att piraterna framför allt hämtat sitt stöd från yngre män med lågt förtroende för politiker – en grupp som är överrepresenterad bland Sverigedemokraternas sympatisörer.

Vi lovar er, redaktörer på DN, att till riksdagsvalet skall vi göra er riktigt, riktigt ledsna. Det kommer att kännas så otroligt skönt så vi kan knapp bärga oss. Hämnden ÄR ljuv ibland!

Länk DN

39 kommentarer:

Stig sa...

Ungdomar är dumma i huvudet!
Eller en allt för stor del av dem i alla fall. Att rösta på ett parti för att man tycker det är så skojigt att ladda ner stulen musik, film och program gratis är en omogen och narcisissistisk inställning. Snacket från PP om ”ungdomarnas rädsla för hotet mot deras personliga integritet och FRA-lagen” är bara hycklande dimridåer. Övervakningskameror och dataregister har funnits i över ett decennium utan att ”ungdomarnas rädsla” resulterat i den minsta lilla grymtning om saken! Än mindre något bildande av parti, inte ens en riktig organisation mot det.
Problemet med nedladdning och upphovsrätt kommer att lösa sig inom 1-2 år och då ska det bli skojigt att se hur många ”integritetshotade ungdomar” som röstar på PP igen… Låt mig gissa: Högst 1 %.
Men kött-tsunamin, kriminaliteten, (grupp-) våldtäckterna och islamiseringen är tydligen inte lika integritetshotande för dessa ungdomsfjantar som tycker att friheten framför dataskärmen är viktigare än friheten att tryggt kunna ta en kvällspromenad efter 22:00 utan att bli rånad eller våldtagen av ett gäng kulturberikare. Eller att inom 10-15 år bli dhimmis i ett muslimskt kalifat. Eller ska dom reagera FÖRST DÅ?? Så dags då…När loppet är kört.
Ungdomens kortsiktighet och dumhet visar sig på många olika sätt. Idag kan man läsa i tidningarna att ”allt fler unga har svårt att sköta sin ekonomi, antalet betalningsföreläggande bland unga ökade med 30 procent. Kronofogden kräver att skolan inför privatekonomi på schemat”. Att leva över sina tillgångar har med ansvarslöshet och omdömeslöshet att göra, 100 minus 40 har alltid varit 60 för alla ungdomar i alla tider.
Grafitti och tags-vandalism utförs av ansvarslösa ungdomar.
Unga ”demonstranter” kallar poliser för fascistsvin för att de gör sitt jobb, kastar sten på dem och vandaliserar polisbilar som trotsiga skitungar.
I Rosengård och alla andra invandrarghetton är det just ungdomar som ställer till med oreda, mordbränder, överfall, stölder, våldtäckter mm mm.
Listan på ungdomlig dumhet och ansvarslöshet kan göras hur lång som helst.
Många tycks tro att man mognar för att åren springer iväg med en, men man mognar bara om man tidigt i livet får lära sig att ta ansvar och det gör man inte om man sitter i skolbänken och bor hemma hos sina curlingföräldrar tills man är 20-25 år.
Dagens ungdom är välinformerad och deras hjärnor är välprogramerade med teoretisk kunskap. Lika förbannat är otroligt många av dem dumma i huvudet – sett ur ett moraliskt, mognads- och ansvarsmässigt perspektiv. Det är också ett vetenskapligt faktum att hjärnan inte är fullt utvecklad förrän i 20-årsåldern. Myndighetsåldern borde höjas till 20 år igen, inte minst för ungdomarnas eget bästa. Men då minskar valboskapen och lyxkonsumtionen i landet och det vill inte politikerna. Och partier som PP skulle mista unga, egotrippade nedladdare att fånga in i sitt nät.

Robsten sa...

Kan ligga mycket i vad du säger, men att säga det gör tyvärr inte att de röstar på oss, he, he.

Frontalloberna i den mänskliga hjärnan är faktiskt inte fullt utvecklade förrän i trettioårsåldern.

Stig sa...

Nej, det låter ju inte som ett lockande valmanifest precis ;-)
men ibland blir jag så förbannat trött på folk (i alla åldrar) som tror att politiken är till för "just mig, mina intressen, min familj, min privatekonomi..." eller som om det vore en sorts lek, ett dataspel.
Vi har haft fred i 250 år(tyvärr) men ett inbördeskrigs-liknande tillstånd har uppstått i landet pga den ursvenska förbannade blåögdheten och den ökande massinvandringen och islamiseringen kommer att sätta stopp för dessa 250 års fred och frihet. Det är f-n så mycket allvarligare än att gratis få ladda ner sista skivan med... ja vad fasiken lysssnar dom där ansvarslösa slynglarna på...?

Milla sa...

Rena rama väckelsepredikan Robsten! Var jag inte motiverad innan så är jag banne mig det nu :)

Robsten sa...

Det är just därför jag arbetar politiskt Stig, annars skulle jag ha rätt många andra fritidsintressen och lägga min tid och energi på. Fast det är också väldigt roligt, med politik.

Tack Milla det värmer att höra. Och återigen, ett stort grattis till det fina arbete ni gjort i er hemkommun, det imponerar stort.

itsweden sa...

J-vligt bra skrivet Stig.
Och förståss även huvudinlägget av Robsten.

Piratpartiet anser sig stå för kunskapssamhället och teknisk utveckling. Med teknisk kunskap menar piraterna kunskapen att peka och klicka och inget annat. Folk som ger intryck av att ha ungefär samma problem att koncentrera sig som sjuka med adhd och som har en snabb modern dator med stor hårddisk och senaste windows är deras främsta målgrupp.

När staten går in med IPRED-lagen så sätter dom sig ner och gnäller bara, plötsligt finns det ingen färdigförpackad enkel lösning på det hela, något att bara peka och klicka på. Inga avancerade försök har gjorts för att kringgå det hela, bara sitta och vänta på att pirate bay ska komma med en lösning som gör att staten inte kan spåra ipnummer.

Det är motsatsen till den andan som finns inom piratpartiet som skapade linux bland annat. Linus Thorvalds med flera satt inte bara och väntade på att något alternativ skulle dyka upp till det färdigpackade windows och unix.

Jag menar inte att alla ska vara tekniska gurus/datanördar, bara att dom ska inse att dom inte är det och inte hänga ut valaffischer som försöker påskina något annat.
Dom främjar en anda där allt ska vara färdigpackat och gratis och kräva noll mental ansträngning.

Mats J sa...

Du har den rätta ödmjukheten Robsten. Hoppas du befinner dig högt upp i partihierarkin.

Ett parti som inte klarar 4-procentsspärren måste vara självkritiskt om man respekterar demokratins spelregler. Det finns många faktorer du hade kunnat skylla på i stället, framför allt medias behandling av partiet, men det är inget som blir bättre av det. Media kommer att behandla SD som giftavfall ända tills dess att det är tredje största parti. Tills det sker gäller det att gilla läget.

itsweden sa...

Om piratpartiet

itsweden sa...

Har funderat över en annan sak. Om Piratpartiet kommer in i EP och lägger ned sin röst i de allra flesta frågorna blir väl konsekvensen att Sverige totalt sett får mindre inflytande över EU:s politik (”den svenska stolen” kan sägas stå tom i 99,9% av alla omröstningar)?

Robsten sa...

Tack Mats, en av de finaste kommentarer jag fått ,-)

Nä Z, de tänker använda sin röst som "handelsvara" i övriga ärenden.

Stig sa...

Kul att du tycker det är roligt med politik, Robsten. Det tycker däremot inte jag, tyvärr! (Vet inte vaför). Det känns mer som något nödvändigt ont för mig och så blir man ju förbannad på en massa saker, vilket är den tändande gnistan s.a.s. Andras argumenterande är oftast intressant oavsett om de är meningsfränder eller antagonister.
Jag kan förstå att mitt inlägg om ”dumma ungdomar” uppfattas som om jag vore en dålig förlorare och lät gubbigt konservativt. Men för det första är jag ingen gammal inbiten SD-anhängare. Jag har alltid röstat på sossarna men har det sista
året börjat sympatisera med SD:s motstånd till massinvandring, islamisering och den mesiga kriminalpolitiken. Det kan inte fortsätta så här. (Jag beställde info-material fr. SD för c:a 8-9 år sedan men då föll deras 30-talsromantik inte mig i smaken)
Igår röstade jag på SD för första gången och ser det som en bra ”träning” inför riksdagsvalet nästa år. För alla är det inte så lätt att hoppa från pari till parti… Men det kändes helt rätt att rösta SD och det underlättades nog av att Mona Muslim är sosseledare just nu. Henne är inte svår att svika! Hon sviker ju hela Sverige med sina svenskfientliga uttalanden.
Att låta gubbigt konservativ är jag inte ett dugg rädd för. Jag är ju en halvsekels gammal gubbe och det mest patetiska jag vet är när medelålders män/kvinnor försöker låta som om de vore unga och lånar ungdomarnas perpektiv och värderingar pga någon sorts ålderspanik. Att vara radikal är ju inget nytt, det har varit trenden i Sverige de senaste 40 åren. Det är snarare radikalt att vara konservativ, paradoxalt nog.

Robsten sa...

Helt OK Stig, jag har under ett par decennier röstat på S. Du är välkommen att höra av dig om du undrar över något eller vill veta mer. Ha en bra kväll ;-)

Stig sa...

Ja, det jag vill vet mer om är om det material man kan skicka efter ger mer info än eran sajt som jag redan har gått igenom.

Stig sa...

z999
” J-vligt bra skrivet Stig.”
Ja visst var det! Hehe. Tack!
” Piratpartiet anser sig stå för kunskapssamhället och teknisk utveckling”
Ja det är ju ännu ett sådant där urfåningt nyord i svenskan - kunskapssamhället!! Den vetenskapliga revolutionen hade alltså inte så mycket med kunskap att göra enligt datanördspartiet PP.
Kunskapssamhället har funnits sedan Sokrates dagar men kunskapsinnehållet i våra hjärnor har växlat beroende på tidsera och kultur. Människans förmåga att lagra kunskap (inne i skallen och inte på hårddisk) är dessutom inte större idag än för 5 000 år sedan.

Robsten sa...

Näe Stig, allt står faktiskt där. Det är det som våra motstånadre tror, att vi kan fiska upp en annan agenda vid speciella tillfällen. Så är det faktiskt inte. Det står mer på siten än de flesta kan hålla i huvudet, hur engagerad man än är. Och någon annan info finns faktiskt inte, ingen annan partilinje, ingen annan agenda, inga andra åsikter, inga andra viskningar. Thats it, you get what you se, nothing more, nothing else, sorry ;-)

Stig sa...

Du missförstår mig, Robsten.
jag undrade om det fanns lite mer specifierad info om t.ex. SDs inställning till kemisk kastrering för grova våldtäcktsmän, riktigt livstidsstraff o. likn. (Eller har jag missat det). Jag tycker att just den delen var lite väl generellt hållen i sajten.
"Hemlig agenda" vore det ju ändå inte om mer information fanns i det man beställer i pappersupplaga.

Robsten sa...

Nä, det finns det som står helt enkelt. Sedan finns det ideer om kommande förslag, men då får man vända sig specifikt till de arbetsgrupper som arbetar med frågan.

Milla sa...

Vaknade lite trött och sliten i morse, kändes lite tungt av olika anledningar..Men då gick jag till medicinskåpet "Robstens blogg" och nu sparkade arbetsnerven igång igen :)

Låter nog som jag fjäskar, men se det gör jag inte. Jag tycker som nån sa oven "hoppas att du befinner dig högt i herakin" för du har en förmåga att sätta ord på saker och har ett medryckande sätt..Sen kvittar det vad ämnet är :)

Och tack för berömmet, sånt gläds alltid när man vet vilket jobb som ligger bakom. :)

MS sa...

Stig said...
Ungdomar är dumma i huvudet!

Dumma skulle jag inte påstå men många är naiva och enkelspåriga. Dom är även flockdjur. Gör deras kompisar något så måste dom göra precis samma sak. Att den generation som får allt serverat på silverfat och som tillbringar sin framtid framför datorn röstar på ett Kalle Anka parti är föga förvånade. Det är iofs bra att dom röstar. Jag tror att PP kommer vara slut om ett halvår. Media kommer att ha hittat en ny intressant gullegris och Falkvinge och Co kommer tröttna när dom inte längre befinner sig i strålkastarljuset och när dom möter den gråa politiska vardagen. Förhoppningsvis så tar folk Riksdagsvalet på större allvar och återkommer till SD. Precis som Robsten sa så lever vi i en demokrati, än så länge, så det är bara acceptera PP siffror även om vi anser att dom bara är ett stort skämt. Det har varit ett bra val för SD ändå. Dels så har dom ökat men har också trots PK-Sveriges ångestskrik kommit in i folks vardagsrum. SD nämndes flera ggr under valvakan och det var bara Mona Muslim som mässade om SD. Ingen av de andra partiledarna tog upp SD på ett negativt sätt och det gör nog mycket för många som är lite tveksamma. SD fick också svart på vitt att dom har mycket jobb kvar i Stockholm och förhoppningsvis så lägger dom upp en smart strategi att nå utanför Skåne. Framtiden ser lite ljusare ut och med tanke på den kraftiga högervind som blåser över Europa så finns det definitivt hopp.

Anonym sa...

Håller med om att svenska ungdomar är "Dumma i huvudet". Men det är inte i första hand ungdomarnas fel. Vi får bara vad vi förtjänar.

Har man ett flumsamhälle som aldrig ställer några krav på det uppväxande släktet, eller andra människor heller för den delen så får man en befolkning mestadels bestående av lata,okunniga, självcentrerade navelskådande slashasar.

Håller för övrigt med om att SD på allvar måste börja koncentrera sig även på Stockholm. Det räcker inte med att sitta och ryggdunka varandra nere i skåne om man har ambitionen att ta en riksdagsplats och växa till ett rejält politiskt alternativ.

Jag tror många svenskar fortfarande ser SD främst som en slags regional intresseorganisation för skåningar. Det håller inte om man verkligen har ambitionen att växa som parti.

Nej, en storsatsning på Stockholmsregionen krävs !

Mogura sa...

Ledsen att störa i Klubben För Inbördes Beundran, men...

...det verkar som att många här glömmer att Piratpartiet fick nästan en procent i förra riksdagsvalet. Betydligt bättre än SD när ni först dök upp på kartan (fast på den tiden var det ju nästan bara skinnskallar, jag kommer ihåg för jag träffade några av dem när det begav sig). Men å andra sidan kan ju vi pirater argumentera för vår sak på ett civiliserat sätt och står inte och skrålar "ut med packet", uppblandat med både ett och annat "sieg heil" (som ni brukade göra).

itsweden sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
itsweden sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
itsweden sa...

Mogura:
"...det verkar som att många här glömmer att Piratpartiet fick nästan en procent i förra riksdagsvalet. "

Jag för min del har inte glömt det, jag har funderat på det. Man ser i valet att det handlar om många väldigt osäkra ungdomar med ett stort behov av att vara likadana som alla andra och därför röstar på PP som en ungdomstrend. Det finns också en stark drift att vara till lags mot överheten, det är därför man har valt att vara positiva till mångkulturen. Som belöning får man en klapp på huvudet från självaste Mona Sahlin, hennes högsta dröm gick ju i uppfyllelse när PP plockade Sd's ungdomsröster.

"Men å andra sidan kan ju vi pirater argumentera för vår sak på ett civiliserat sätt"

Det håller jag verkligen inte med om. Tänk på att det är åhörarna som avgör om du är civiliserad eller inte (liksom alla andra epitet: ful/vacker, tjock/smal osv).

Om Jimmie Åkesson hade yttrat sig på samma sätt som PP's ledare så hade han nog knappast suttit kvar som ledare i Sd. Läs nedanstående länk -
läs här

roberth sa...

Politik är det viktigaste vi har. MOgura PP fanns inte i förra riksdagsvalet. Det skapades enkom för Eu valet av Rick Falkvinge. Vi i Sd jobbar på oavsett vad skitnödiga fulmedia anser.

Stig sa...

Hej MS.
Nej MS, givetvis menade jag inte att de är rent intellektuellt korkade utan snarare dumma "sett ur ett moraliskt, mognads- och ansvarsmässigt perspektiv" som jag skrev.
Det där med flockdjursbeteende instämmer jag i för ungdomar har ju i alla tider varit lätta offer för grupptryck och trender och dessvärre gäller det även för många vuxna. Och gamla röstar ju på S eller M etc av "gammal god tradition". Vilket är värst måntro?
"Ingen av de andra partiledarna tog upp SD på ett negativt sätt"
Ja, motståndarnas tystnad får väl tolkas som en sorts komplimang. Men frånvaron av kritik kan ju också ha berott på att det inte slulle fylla någon funktion när alla redan hade röstat. Nu laddar dom säkert om inför riksdagsvalet ("så huka er göbbar och kärringar" som Erlander sa för ca 45 år sedan)
Sören Holmberg överraskade mig dock när han pratade om SD, man kunde inte skönja ett spår av förakt eller ironi i hans röst utan lät snarare intresserat positiv. Även om han givetvis skall vara neutral och är proffsig så är det ändå lite överraskande, tycker jag. Progr. ledaren Elfsberg lyckades inte lika bra med det.

Stig sa...

Mogura:
"Piratpartiet fick nästan en procent i förra riksdagsvalet". Vilket riksdagsval och vilken planet syftar du på?
"Men å andra sidan kan ju vi pirater argumentera för vår sak"
Ja det är ju inte så svårt när det bara är EN ENDA SAK!

itsweden sa...

Jag anser att piratpartiet skapar en trend av teknikfientlighet.
Idealtillvaron för en piratpartist tycks vara att vara ung och arbetslös och sitta hemma hos föräldrarna och ladda ner filmer och musik och snylta på andras duktighet. Kunskapssamhället som pp snackar om handlar tydligen mest om kunskapen att peka och klicka med musen.

Snacket om integritet köper jag inte, samtliga piratpartister som jag har snackat med har inte känt till begrepp som pgp eller gpg och inte heller ssh.

Man känner igen piratpartisterna på linuxforum väldigt lätt, det är dom som enbart vill ha en lättinstallerad livecd och som aldrig tackar när man lämnar installationstips åt dom. Piratpartiet har tyvärr också bidragit till att ge folk som jobbar inom open source en stämpel som dumskallar som inte vill ha något utbyte av vad de sysslar med.

itsweden sa...

Carl Lundström,
läs om honom här, särskilt politiska delen har fått gå in som någon ansvarsfull vuxen i piratpartiet.
läs här.

Aftonbladet har valt att inte nämna Carl Lundströms karriär inom "extremhögern" efetrsom man just nu inte vill sänka piratpartiet.

Stig sa...

Bra Z999!!
Bra länkar du kommer med. Piraterna inom PP tycks onekligen ha mycket gemensamt med somalias pirater. Samma livsfilosofi liksom.
Knäckebrödsmiljonären Carl Lundström och nazisten är just ett bra föredöme för PP-slynglarna.

Robsten sa...

""Förhoppningsvis så tar folk Riksdagsvalet på större allvar och återkommer till SD.""

Självklart, vi kommer in i riksdagen och vi spöar PP stort, dessutom gör vi redaktörerna på DN jätteledsna, som en liten bonus

"" SD fick också svart på vitt att dom har mycket jobb kvar i Stockholm och förhoppningsvis så lägger dom upp en smart strategi att nå utanför Skåne.""

Jepp, du är inte den enda som dragit den slutsatsen, he, he.

""Ledsen att störa i Klubben För Inbördes Beundran, men...""

Det är ju din uppgift Mogura, att störa klubben. Jag har gjort det på många liberala bloggar, t.o.m. på systemkritiska bloggar. Känns det obekvämt? Välkommen i klubben då ha, ha. Hela riksdagen är ju förövrigt en klubb för inbördes beundran, så kommer SD och stör, vilket jävla sätt!

""Om Jimmie Åkesson hade yttrat sig på samma sätt som PP's ledare så hade han nog knappast suttit kvar som ledare i Sd. Läs nedanstående länk -""

Han hade åkt omgående, han hade t.o.m. fått namnet Åktesson, he, he.

""Sören Holmberg överraskade mig dock när han pratade om SD, man kunde inte skönja ett spår av förakt eller ironi i hans röst utan lät snarare intresserat positiv.""

Han kanske röstar på oss, skulle faktiskt inte förvåna mig. Jag vet flera högt uppsatta personer som sympatiserar med oss. jag vet en moderat politiker som röstar på oss, jag känner till en centerpartistisk fullmäktigeledamot som tycker exakt som jag, fast han är lite för extrem och radikal, men han vågar inte säga något. O.s.v. i alla oändlighet. Javisst ja, en skådespelare känner jag också till.

Cap sa...

Känns jobbigt ibland att slita och jobba i uppförsbacke när man sedan kommer till vallokalen och SDs valsedlar inte ens finns på plats...

För er som missat det, här är ett exempel på valfusk mot SD i Haninge som dokumenterats på film: http://www.youtube.com/watch?v=Kq-JOyPvQE0

Stig sa...

""Sören Holmberg överraskade mig dock när han pratade om SD, man kunde inte skönja ett spår av förakt eller ironi i hans röst utan lät snarare intresserat positiv."
Han kanske röstar på oss, skulle faktiskt inte förvåna mig."

Jag tänkte faktiskt skriva just det men aktade mig för att göra mig skyldig till naiva spekulationer. Om SD bara har ca 200 000 sympatisörer (enl. kalenderbitaren Guillou) så är ju sannolikheten inte så stor.
Sören e ju en go´göteborgare och här i Götet står vi med båda föttera på marken, så vem vet… ;-))

Anonym sa...

"Snacket om integritet köper jag inte, samtliga piratpartister som jag har snackat med har inte känt till begrepp som pgp eller gpg och inte heller ssh"

Sedan när är pgp, gpg och ssh nödvändiga kunskaper för att tycka att personlig integritet är viktig?
Klart är att det är nyttiga kunskaper för att skydda innehållet i sin digitala kommunikation. Men man kan föra en politik som avser skydda integritet utan att vara bevandrad i specifika tekniska protokoll.


"Piratpartiet har tyvärr också bidragit till att ge folk som jobbar inom open source en stämpel som dumskallar som inte vill ha något utbyte av vad de sysslar med"

Jag har jobbar själv med öppen källkod och har aldrig gjort någom hemlighet av att jag stöttar Piratpartiet. Aldrig har jag märkt att vi får stämpel av att vara dumskallar, åtmonsone inte av normalintelligenta tänkande människor.

Mogura sa...

VILKA DÅLIGA FÖRLORARE!

Ni är helt enkelt sura för att Piratpartiet fick mandat men inte SD, tuff skit som jänkarna säger.

P.S. Jovisst deltog PP redan i riksdagsvalet 2006...

...drink up me hearties yoho

itsweden sa...

Anonym:
"Sedan när är pgp, gpg och ssh nödvändiga kunskaper för att tycka att personlig integritet är viktig?"

Om du hade hört hur samtalen lät så hade du förstått vad jag menade. Hinner tyvärr inte återge dom här.

"Klart är att det är nyttiga kunskaper för att skydda innehållet i sin digitala kommunikation. Men man kan föra en politik som avser skydda integritet utan att vara bevandrad i specifika tekniska protokoll."

Absolut kan man det, men man borde kanske ha en annan attityd till dom protokollen än den jag blev bemött med när jag försökte förklara för dom att dessa grejjer kan va nåt när det gäller integritet.

"Jag har jobbar själv med öppen källkod och har aldrig gjort någom hemlighet av att jag stöttar Piratpartiet. Aldrig har jag märkt att vi får stämpel av att vara dumskallar, åtmonsone inte av normalintelligenta tänkande människor."

Dom som jag har diskuterat med tyckte att öppen källkod är en bra sak och att det automatiskt betyder att man är emot patent och copyrights. Om det är öppen källkod på till exempel FreeBSD så betyder det inte att utvecklarna inom FreeBSD kräver att microsoft ska anamma samma tänkande. Öppen källkod är ju ett sätt att kunna konkurrera med microsoft utan att ha miljarder i ryggen och sedan låta kunskapen vara det som man drar in pengar på.

itsweden sa...

Mogura:
"VILKA DÅLIGA FÖRLORARE!"

:-)
eh, fast sd ökade från euvalet 2005 med 300% (1,1% till 3,3)

"Ni är helt enkelt sura för att Piratpartiet fick mandat men inte SD, tuff skit som jänkarna säger."

Njaa, grejjen är att 2010 års valrörelse börjar 8 juni 2009 för Sd. Det beror alltså inte på surhet utan på att rond 2 har startat.

Stig sa...

Surhetsgraden är inte lika stor som sorgen över att:
5 000 våldtäkter anmäls per år.
I fjol begicks 108 000 våldsbrott
Ungdomsarbetslösheten i Sverige är högre än i alla jämförbara länder.
Flumskolan med 0 % disciplin och med lärare som skall lära sig av elever... Att hålla käft så de inte åker på en smäll, eller en anmälan, rena Kalle Anka- pedagogiken!
Massinvandringen fortsätter lika sanslöst och att de muslimska enklaverna i samhället växer och blir allt mäktigare tills hela sverige snart har blivit ett kalifat.
Politikerna som borde försvara sitt folk försvarar istället sitt eget blandkulturella fiasko.
Och som gädde på moset: En stor del av de unga som skiter i alltihop, bara de får ladda ner stulet material gratis på internet. Brås dom kanske på sina föräldrar som röstar med plånboken vart fjärde år??

MS sa...

Hej Stig.

Trots min relativa ungdom så förstod jag vad du menade. Har t o m hört att det var en präst som laddade om i predikstolen :-)

Självklart så har det med mognad och livserfarenhet att göra. Förhoppningsvis så blir man klokare med åldern. Det kanske är värre när äldre inte förstår hur landet ligger och vad som väntar oss om inte någon styr upp eländet. Om man ser rent generellt så är det inte så konstigt att en förstagångsväljare på 18-19 år väljer ett parti som pratar om saker som dom kan relatera till istället för ett gäng "gamlingar" som tjatar om pensioner och liknande. PP har ju flaggat för att dom ska ställa upp även i Riksdagsvalet men jag är skeptisk till det. Lade också märke till att Sören H ofta nämnde SD trots att Claes Elfsberg gjorde sitt yttersta att tiga ihjäl dom. Det var bra för SD. Ju mer folk hör namnet SD i sina vardagsrum ju mindre blir nog motståndet att rösta på dom. Partiet blir mer rumsrent och folk inser att vi som röstar på SD är vanliga människor och inga dreglande halvnassar som vill införa vit överhöghet och slänga ut alla invandrare. Såg förresten att SD nu är uppe i 3.46%Går snart om JL.

Robsten. Det är bara att ni har lagt upp en smart strategi för att nå oss stockholmare. Några tips.

Använd Internet mycket. Att stå och tala på Sergels Torg kommer inte ge så mycket i den första fasen.

Titta på kartan och sikta in er främst på dom medelklassområden som gränsar till svårt berikade områden. Att kampanja i t ex Rinkeby kommer nog även det inte ge så mycket resultat:-)Stockholm är stort så ni kanske ska sätta in punktinsatser och att se till att det blir en ringar på vattnet effekt. T ex i Nyköping och Gnesta kan ni nog hitta många väljare. Dit flyr som bekant många Södertäljebor.

Osv osv...

Lycka till!!!