tisdag, december 27, 2005

Förfallet inom media

Hans Bergström tar på ledarplats i DN upp förfallet inom journalistiken, speciellt då kvällsjournalistiken (han jobbar ju själv på en morgontidning) alldeles speciellt då Expressen. Helt riktigt så leder Expressen förfallet inom journalistkåren, de har släppt fram Skugge och publicerat artiklar av Rytel som borde fällas i precis alla instanser som överhuvudtaget finns. Rytel representerar det värsta och äckligaste som överhuvudtaget publicerats i detta land, märkligt nog nämner Bergström inte Rytel. Däremot nämner han Natalia Kazmierska, en krönikör som inte direkt förfinat samtalstonen inom media, så här skriver han om Natalia Kazmierska:
-"Den [Expressen, min anm] har verksamt bidragit till nedbusningen av språket och det offentliga samtalet i Sverige genom att lyfta fram krönikörer som Linda Skugge och Natalia Kazmierska till stjärnstatus (för den senares bidrag till att förstöra språk och offentlig kultur, se till exempel hennes krönika i Expressen den 30 maj 2005, en text som hade varit otänkbar för någon tidigare ansvarig utgivare i Expressen att ta in i tidningen)."
Här kan man bara hålla med bergström, det är inte ofta jag gör det men dessto trevligare när det händer. Ja Bergström, Kazmierska smutsar ner både språket och medieklimatet. I den nämnda krönikan av Kazmierska uttrycker hon åsikten att hon verkligen vill smutsa ner både språk och mediaklimatet. Tycker ni som mig, att detta inte är bra, så återstår nog bara att sluta köpa Expressen, det är nog det enda språk de förstår, en minskad upplaga.

Inga kommentarer: