lördag, september 09, 2006

Lokaltidningen informerar

I senaste numret av min lokaltidning står det att kommunen tagit emot mer än dubbelt så många flyktingar jämfört med föregående år. Detta år tar Botkyrka kommun emot 499, det är 312 fler än från hela förra året. I samma artikel får vi veta att Vaxholms kommun inte tagit emot en enda flykting. I samma artikel intervjuas en invandrare från Bangladesh, han säger i tidningen,

- Jag tror det räcker med invånare här nu. Det gäller att de som kommer får bra hjälp. Men att ta emot flyktingar kostar pengar och leder till högskatt.

Det är alltså ingen som kan anklagas för rasism som säger detta, utan en invandrare som säger det etniska svenskar naturligtvis inte får säga.

På annat håll i tidningen finns en lista över de rikaste och fattigaste kommunerna i Stockholms län. Kommunerna listas över den genomsnittsförmögenhet personerna i kommunen har. Så här ser listan ut.

Danderyd 5 081 000

Lidingö 1 616 000

Täby 1 166 000

Nacka 1 042 000

Vaxholm 910 000

Värmdö 871 000

Sollentuna 848 000

Österåker 674 000

Järfälla 630 000

Vallentuna 630 000

Norrtälje 612 000

Salem 595 000

Nykvarn 572 000

Huddinge 558 000

Solna 470 000

Upplandsbro 469 000

Haninge 453 000

Nynäshamn 435 000

Upplands Väsby 424 000

Södertälje 356 000

Botkyrka 338 000

Sundbyberg 322 000

Jaha, vilka kommuner tror ni tar emot mest flyktingar? Alldeles rätt, man kan i princip vända på listan, de fattigaste tar emot flest flyktingar, de rikaste i princip inga alls. De rikare familjerna brukar i stället adoptera något barn från t.ex. Korea, för att stilla sitt samvete och vad vet jag, skaffa sig en accessoar. Den näst fattigaste kommunen tar emot flest flyktingar, nämligen Botkyrka, emedan de rikare inte tar emot några. Detta hindrar dock inte politiker från dessa kommuner att i bedyrande ordalag bedyra hur positivt inställda de är till flyktingmottagning, de vet ju att just deras kommuner inte kommer att ta emot några i alla fall. Speciellt rikspartierna håller en hög profil i flyktingfrågan, medan deras lokala partier på kommunnivå säger blankt nej i kommunerna. Hur länge skall detta bedrägeri få fortsätta?

fredag, september 08, 2006

Partiledarutfrågning Leijonborg

Han klarade sig ganska bra tyckte jag, finns tecken på att FP vänt hela dataintrångshistorien till något positivt. Förlorare, Sveriges journalistkår.

torsdag, september 07, 2006

Aschberg som moralens väktare

Programledaren Robert Aschberg skriver i Expressen och ondgör sig över SD. Aschberg menar att en röst på SD är en röst för kriminaliteten, detta för att SD som enda parti har s.k. vandelsförsäkran, en försäkran om tidigare straff och psykiatrisk vård. Hur detta kan bli en röst för kriminalitet är nog skrivet i stjärnorna. Aschberg använder ord som "brunt" och "nazism", numera en känd metod för att stigmatisera sina motståndare för att slippa en saklig debatt. Aschberg ger en beskrivning av hur SD kom till, en mycket tveksam beskrivning. Han undviker att beskriva hur Expo kom till, Aschbergs egen organisation, han är med i styrelsen där. En av grundarna till Expo är den ökände brottslingen Tobias Hübinette, senast anhållen för mordbrand hos sin f.d. flickvän.

Familjen Aschberg har en egen intressant historia. När Stockholm växte till en storstad så behövdes det ny mark till bostäder åt alla de nya människor som flyttade in till staden för att kunna försörja sig. Då kom de s.k. tomtskojarna fram. De köpte billig mark i utkanten av stadsbebyggelsen, de styckade upp marken, lovade dra in vatten och avlopp, därefter tog de bra betalt för att sälja sina uppstyckade tomter. Av vattnet och avloppet blev intet, däremot gjorde de grova pengar. Det var så familjen Aschberg byggde upp sin förmögenhet enligt "Storstockholms bebyggelsehistoria" av Ingemar Johansson, nu är Aschberg ett mycket ovanligt namn så jag förutsätter att vår käre Robert är en medlem av denna näringsskickliga släkt.

Likt många andra som delar Aschbergs åsikter så bor de själva långt borta från den verklighet de så ivrigt propagerar för, den multikulturella förorten. Aschberg har, klokt nog, hemlig adress och går inte att hitta på t.ex. "Hitta.se". Jag tar dock för givet att han likt andra med luxuösa åsikter även bor ståndsmässigt, långt från all den verkliga kriminalitet som Aschberg aldrig kommit i närheten av och inte är speciellt intresserad av.

PS. Är det någon som vet var man får tag på ett ex. av den suveräna stockholmsboken "Storstockholms bebyggelsehistoria" så tipsa mig. Boken är i det närmaste omöjlig att få tag på, vi får hoppas att familjen Aschberg inte köpt upp alla ex. och bränt dem.

DS.

onsdag, september 06, 2006

Skandalen

Det verkar som att vid jämn ställning inför ett val, eller om borgarna ligger lite före, så inträffar ofelbart en skandal som drabbar borgarna. Vi minns den omtalade valstugeskandalen som enbart drabbade M i slutändan. Nu låg alliansen lite före vänsterblocket, vad händer? Jo, en skandal naturligtvis, som vrider ett par lättpåverkade procent tillbaka till vänsterblocket. Att detta på sikt drabbar hela det politiska systemet och skapar förakt för hela politikerklassen är det väl ingen i nuläget som tänker på. Jag är allvarligt oroad för den svenska demokratin.

Fp-politiker i fylleslag

Presschefen misstänkt

på porrbio

tisdag, september 05, 2006

Tragiken i Vivalla

Ja, det tragiska mordet i Vivalla, när systern till en misshandlad 16-åring dödade den som misshandlade hennes bror, verkar ännu onödigare efter att faktiskt ha sett filmen av slagsmålet. Fighten gick, så vitt jag kan se, helt rätt till (förutom att slagsmål av denna art i sig är olagliga) det var bara två kontrahenter, båda verkar vara införstådda med att slåss. Dessutom verkar den misshandlade 16-åringen vara den absolut mest aktive och den som först går till attack. Det finns absolut inga etiska eller moraliska skäl till systerns handlande när man sett filmen faktiskt. Döm själva.
Filmen Samatar
Filmen ses som så många andra filmer bäst med Media-player Classic, K-lite codec-pack full
Avinstallera alla andra players och kör allt med denna eminenta player som fungerar på i princip alla format.

Människosmugglare inför rätta

En mycket känd människosmugglare sitter inför tingsrätten åtalad för att ha smugglat 42 människor in i Sverige. Amir Heidari, som han heter har enligt egen uppgift smugglat in över tusen personer. Heidari menar att han smugglat dessa människor enbart av humanistiska skäl, åklagaren hävdar att han gjort grova pengar på dessa flyktingar. En resa med Heidaris organisation har i alla fall kostat 50,000 för en vuxen person. Det mest uppseendeväckande var när Heidari villa ha nämndemän från socialdemokraterna, folkpartiet, moderaterna och kristdemokraterna utbytta då de enligt Heidari kommer från främlingsfientliga partier. Heidari har också sparkat sin advokat, detta för att inte advokaten skall förstöra försvaret för Heidari. Hur den åtalade skall lägga upp sitt försvar kan man nu gissa, han vill hävda att han är utsatt för främlingsfientliga krafter. Han anklagar de flesta partier för främlingsfientlighet, han hävdar att han smugglat människor enbart av humanitära skäl. Denna taktik skulle ha större chans att lyckas för några år sedan, i dag så är det nog en dödfödd taktik. För bara ett par år sedan så sades det i ett program från UR-redaktionen att man borde kalla människosmugglare för människohjälpare i stället, de framställdes som människans bästa vän och att de ägnade sin verksamhet enbart av humanitära skäl. Egentligen borde UR-redaktionen sitta bakom skranket tillsammans med Heidari.

måndag, september 04, 2006

DN, den främsta förespråkaren för elitistisk politisk korrekthet

DN:s ledarredaktion förnekar sig inte, som den främsta förespråkaren för politisk korrekthet och multikultur. I dagens (måndag) ledare så går de längre än vanligt, vi närmar oss valet som sagt. Först tar redaktionen upp de antidemokratiska krafter som ibland hotat demokratin, såsom nazismen. I dagens läge är det faktiskt DN och de krafter som stöder den politiska korrektheten som är ett allvarligt hot mot demokratin. Ledarredaktionen hävdar på allvar att tycker man inte som DN i flyktingfrågor och integrationsfrågor så är man inte demokratisk, det är i sig en odemokratisk hållning. Jag tycker inte som DN:s ledarredaktion i dessa frågor och det är min demokratiska rättighet att tycka så.

Ledaren tar sedan upp frågan om framgång för ett, som de kallar "främlingsfientligt" parti, de framställer en sådan framgång som ett bakslag för demokratin, alltså du måste tycka som de sju riksdagspartierna för att vara demokratisk enligt DN:s ledare. Vidare menar de att risken för framgång för ett sådant parti är minimal. Ja, då får väl DN ta åt sig äran som nazistämplat alla som inte sjunger med i den multikulturella valsen.

Som intäkt för att svenska folket inte är "främlingsfientligt" likt det danska folket så hänvisar DN till opinionsbarometern, en undersökning initierad av integrationsverket. I denna undersökning visade det sig att 12 % av det svenska folket tycker att man skall få bära slöja på ID-kortet. Frågar man grovt kriminella människor tycker de säkert att man skall få bära bourka på samma ID-kort. Vidare så visade samma undersökning att endast 9 procent motsätter sig lika rättigheter oavsett etnisk bakgrund. Nu är det ju så att t.ex. jag är starkt kritisk till nuvarande flyktingpolitik, men även jag skulle svara att man skall ha samma rättigheter oavsett etnisk bakgrund.

Vidare skriver DN,

- Den utestängning som arbetsmarknadsreglerna medför måste upp på bordet, liksom arbetskraftsinvandring, trots arbetarrörelsens motstånd. För att bekämpa den diskriminering - strukturell eller ej - som hindrar personer med invandrarbakgrund måste också strikta liberala meritokrater vara beredda att diskutera positiv särbehandling.

Där kom det, positiv särbehandling. Det var sannolikt det som hela artikeln utmynnade i, men snälla DN, det är ju INTE lika rättigheter oavsett etnisk bakgrund. Dessutom så förespråkar ledarredaktionen en uppgörelse bland samtliga partier i riksdagen för integrationspolitiken. Men snälla DN, det är heller inte demokrati. Vi väljare skall ha något att säga till om, kunna välja bland alternativ, göra ett val, det är det som är demokrati. DN:s ledarredaktion anser inte att folket skall få det avgörandet, litar inte på att vi väljer rätt, trots opinionsbarometern. Eller kära ledarredaktionen, var det saker som ni dolde i denna barometer? Det var ju ändå ganska udda saker ni valde att ta upp i denna barometer.

söndag, september 03, 2006

Reinfeldt i SVT1 partiledarutfrågning

I kväll var det dags för Reinfeldt i SVT:s partiledarutfrågning. Utfrågningen var ganska tuff, utan att på något sätt vara överdrivet elak. Intervjuarna koncentrerade sin tuffast utfrågning på sänkningen av A-kassan och sänkt pension för förtidspensionärer. Vid utfrågningen av dessa områden så blev Reinfeldt en aning pressad, Marianne Rundström och Mats Knutson körde hårdare än vad de gjort med tidigare partiledare, det råder inget tvivel om det. Trots en tuff utfrågning klarade sig Reinfeldt mycket bra.

Om kärnfamiljen

Bra om kärnfamiljen i SvD, anar vi inte C Lasch här?

Nu är FP främlingsfientligt

FP har inför det stundande valet kört en reklamkampanj, framtidens nyheter heter den. Det är reklamaffischer med hur det skulle se ut i morgon i form av tidningssidor. I en sådan affisch stod det ”I folkpartiets drömsamhälle finns det svenskar kvar”. Detta har nu enligt vissa folkpartistiska valstrateger betraktats som att det kan uppfattas som ”främlingsfientligt”, FP har med omedelbar verkan dragit in denna affisch. Jag kan hålla med om att uttalandet är en smula löjligt och intetsägande, även om vi har stor invandring så kommer ju svenskarna att finnas kvar i Sverige, såtillvida vi inte blir utrotade med kemiska gifter i likt judarna på 40-talet. Men hur kan man få det till ”främlingsfientligt”? Och hur har man en gång släppt igenom denna affisch? Jag tror personligen att de fullt medvetet släppt igenom affischen, för att knipa väljare från SD, för att sedan, helt enligt planerna, dra tillbaka den för att undvika att bli betraktade som främlingsfientliga. Smart, utan tvekan, men är det inte att spela med väldigt hög insats?

En annan affisch förtjänar också att nämnas. Den påstår att ”Språkkrav för medborgarskap infört”. Det var ju en riktig röstmagnet under förra valet, detta med språkkrav. Nu är det så att de övriga partierna inte går med på ett sådant krav, speciellt inte Olofsson som plötsligt blivit det mest flyktinggenerösa partiet, kanske t.o.m. värre än MP. Därför kommer det sannolikt aldrig bli så i verkligheten, att språkkravet blir infört.