onsdag, juli 06, 2011

Ännu en dag i Almedalen

Ja, så har ännu en dag i Almedalen gått, politikernas och mediearbetarnas egen gycklarmarknad. Det har varit en del seminarier där religion, mänskliga rättigheter och islam debatteras. Bl.a. har William Petzäll varit uppe mot humanisternas Christer Sturmark. Sammanfattningsvis kan man säga att många grupper, förutom de som normalt betecknas som systemkritiska, har börjat ifrågasätta främmande religioners påverkan på vårt samhälle, och då speciellt en religion.

Det var också folkpartiets dag i Visby denna onsdag. Ullenhag stod vid Expressens lilla stuga och framhävde immigrationspolitiken i Kanada, utan att med en stavelse påpeka det poängsystem Kanada praktiserar. Ullenhag berättar halva sanningen om Kanadas immigrationspolitik, och utelämnar helt villkoret för denna politik. Är det en halvsanning eller en ren lögn? Jag vet inte, men lutar åt en ren lögn. Därefter talade Björklund i Almedalen, han sade mycket bra saker (bl.a. om skolan) och en del mindre bra saker. Björklund sade bland annat, med anledning av att SD vill att polska arbetare som kommer till Sverige för att jobba skall ha samma lön som svenskar, att SD ”inte tycker om utlänningar”. Fel Björklund, jag stod vid en klunga Sverigedemokrater och det de inte tycker om, är politiker som ljuger. Om man sedan tycker att byggjobben i första hand skall gå till arbetslösa svenska ungdomar i stället för slavlöneanställda polacker så innebär det enligt den enklare logiken inte att man behöver ogilla ”utlänningar”.


 
Jag avslutade dagen med att intaga en enklare måltid på La Fontana. Vi var ett tiotal vänner som alla hyser nationalkonservativa åsikter och dessutom stoltserar med ett partimedlemskap som bekräftar dessa åsikter. Efter att vi satt oss och gjort oss bekväma, upptänkte vi att ungefär halva Expos redaktion satt vid långbordet bredvid. Vi uppträdde hyfsat som seden lär och lät bli att blänga på dem. Det tog dock mer än en halvtimme innan de upptäckte oss, inte kunde de låta bli att blänga heller, helt ogenerat, viska och börja peka finger. I kväll vann vi både i grenen snabb upptäckt och i grenen väluppfostrat beteende. Erkänn nu Poohl och visa lite fair play, vi vann med 2-0, eller hur?

måndag, juli 04, 2011

Lite nytt från Almedalen

Jag befinner mig just nu i Almedalen, därav det lite glesa postandet. Nu när jag ändå är här måste jag väl förmedla lite skvaller, eller information.
Det är politikertätt i Almedalen just nu, det vimlar av ansikten man annars bara ser på TV eller i tidningarna. Jag kommer precis från en föreläsning av Lisa Bjurwald. Det var mycket det gamla vanliga pratet om nazistiska rötter och andra sådana grundlösa påståenden. Det hemska är att de två tredjedelar som inte var Sverigedemokrater i publiken tror på vad människan säger. Det är en av finesserna med demokratier, alla får ge sin syn på saken, även rena lögner får framföras publikt. Ändå är det ytterst frustrerande när lögner framförs som man vet är lögner, eftersom man sitter på information där man har unik insikt i sakerna som avhandlas.


En sak Bjurwald plötsligt kastade fram är att Bojerud ägnar sig åt ren ”vit makt” terminologi på sin blogg. Jag har regelbundet läst Bojeruds blogg och jag har aldrig sett någon sådan terminologi. Bojerud har väl ett speciellt sätt att föra fram saker på, men någon ”vit makt” terminologi har jag aldrig sett där. Därefter framförde Bjurwald att Sannfinländarna ”inte tycker om svenskar”. Jag har ingen exakt information om hur Sannfinländarna ser på svenskarna men det lät väldigt infantilt. Vi får väl undersöka vilken sanningshalt det ligger i Bjurwalds påstående.
Jag orkar inte gå igenom allt Bjurwald påstod, men ett anmärkningsvärt påstående var att enligt Bjurwald så har de flesta högerextrema, nazistiska och högerpopulistiska rörelser en sak gemensamt, de ogillar det mångkulturella samhället. Nu har ju många fler än SD och dess medlemmar tagit avstånd från det mångkulturella samhället. Speciellt på sista tiden är det en lång rad debattörer utanför det Bjurwald kallar ”högerpopulismen” som avfärdat det mångkulturella samhället. Dessutom så har det svenska folket i demokratisk ordning röstat om införandet av detta mångkulturella samhälle. Att en sådan omvälvande samhällsomvandling genomförs utan att valmanskåren får säga sin mening är egentligen något oerhört. Egentligen, enligt demokratiska principer, vore det legitimt att vara emot det mångkulturella samhället, och illegitimt att vara för det. Detta därför att det infördes på en odemokratisk väg.


Jag hörde även på Reinfeldts tal i Almedalen. Sådana här ”torgmötestal” brukar vara visionära och svävande, men Reinfeldts tal tog nog priset därvidlag. Något mer svävande och substanslöst än Reinfeldts tal denna sommar får man nog leta efter. Det Reinfeldt var konkret med var att han skulle ta kampen till valet 2014 med dem som ville tillbaka till den tid när man såg på svartvit TV med 14 tums skärm, inte hade restauranger på gatan och när Domus var Domus. Då undrar vi vem det är han då skall ta fighten med, det måste vara något parti jag aldrig hört talas om. Kan det verkligen stämma, att Reinfeldt inför nästa val tänker gå till storms mot ett parti som jag, hyggligt politiskt intresserad, aldrig ens har hört talas om? Det måste nog ha slagit slint i någon moderat spinndoktor som tänker lansera en helt ny och unik valstrategi.