fredag, maj 26, 2006

Ny datorstol

Har varit på IKEA och inhandlat en sprillans ny datorstol, Patrik heter den, trevlig namn.

Så här står det om den:

"För flitigt bruk; särskilt tålig stol för långa arbetspass, godkänd för kontor.
Justerbar sitthöjd med gasfjäder för bekväm sittställning.
Låsbar gungfunktion för rätt sittvinkel, inställbar efter kroppsvikt."

Vi får väl se om det blir någon kvalitetshöjning i skrivandet ;-). Den gamla stolen höll på att falla i sär i sina beståndsdelar. Tror den var en 25 år gammal, limmad otaliga gånger, den gick heller inte att rulla eller att vicka på, som jag hela tiden vill göra.

Förövrigt så förvånades jag av den folkmängd som frekventerade IKEA, den affären måste gå bra. Det var så mycket folk att jag nästan fick panik, enorma köer till varje kassa. Utanför var det köer till bussarna, folk hade enorma kassar som de skulle prångla in i bussarna, Phuuu!

De få gånger jag köper möbler brukar det bli Stalands eller liknande, nu kommer jag ihåg varför.

PS.
Stolen tog tre minuter att montera ihop, alla delarna fanns, bravo Kamprad!
DS.torsdag, maj 25, 2006

Nomenklatura del 4

Hörde på nyheterna att riksdagsmän inte sjukskriver sig som andra människor. De har nämligen inte samma närvaroplikt som vi andra på våra oglamorösa jobb, de kan vara hemma med snuva i alla fall. Följden av detta är, som alla vakna människor redan räknat ut, att de slipper karensdagen. Karensdagen är en dyr historia, särskilt för oss som löper stor risk att smittas på jobbet. Karensdagarna kan bli flera varje år för oss som har snoriga barn omkring oss hela dagarna. Alltså, politikerna inför karensdag, detta för att minska sjukfrånvaron, samtidigt, så fifflar de själva för att slippa denna karensdag.

För ett par år sedan var ett annat riksdagsfiffel uppe till belysning i media. Det var nämligen så att fiffiga riksdagsmän och riksdagskvinnor tog föräldraledigt då riksdagen var öppen, när så riksdagen stängdes över jul eller sommaruppehåll så återgick de i tjänst. Fortfarande så var de hemma och tog hand om barnen, riksdagen var ju stängd, dessutom fick de full lön. Inte nog med det, de förlängde sin föräldraledighet.

Fram tonar yrkespolitiker som en besutten klass med förmåner och privilegier vanliga arbetande människor blott kan drömma om. De har hög lön, fri läkarvård, pensionsavtal som ter sig som rena himmelriket för en vanlig femtitalist. Politikerna är vår tids nya adel, vår tids högreståndsklass. Enda fördelen med gårdagens parasitklass är att vi i alla fall kan rösta bort delar av den, den förmånen skall vi njuta fullt ut i höstens val.

onsdag, maj 24, 2006

Nämndeman för V anhållen för våldsamtupplopp

Lilly Näslund, nämndeman för V har anhållits för våldsamt upplopp samt våld mot tjänsteman. Lilly själv anser enligt en intervju publicerad i DN att det är helt OK, så här säger hon själv,

- Nämndemannaskapet handlar ju om representation från samhället. Jag kan inte se någon konflikt i att vara samhällsengagerad eller att delta i demonstrationer, säger hon i inslaget.

Att vara ”samhällsengagerad” är för Näslund alltså samma sak som våld mot tjänsteman, är det vänsterns officiella politik månne?

Googlar vi lite på Näslund så hittar vi snart en polisanmälan som hon gjort. Det handlar om två bilar som tydligen kört omkring med porrbilder eller liknande, vi läser i ”Stadshusvänstern”,

- Jag tycker att det är en självklarhet att anmäla dessa bilar. Deras reklam är förnedrande och kränkande mot alla kvinnor. Det är jättebra om fler anmäler bilarna om man ser dem. Det är ju uppenbart att de bryter mot stadens ordningsstadga.

Stadens ordningsstadga ja, men inte tror väl Näslund att det är tillåtet att kasta stolar på poliser? Hon nekar visserligen men hon har ju fastnat på bild, publicerat i Metro, att beskåda för i princip alla stockholmare, inget klokt läge att neka i.

söndag, maj 21, 2006

Nytt mått på segregationen

SCB och DN har gjort en undersökning av den öppna arbetslösheten enligt postnummer, inte kommunvis som de flesta andra undersökningar är baserade på. Resultatet är ett helt annat än de gängse, precis som vi vetat om hela tiden, vi som inte bor i skyddade områden långt bort från problemområdena.
Undersökningen visar att i vissa postnummerområden är arbetslösheten skriande, i områden som ligger en gata bort där villor dominerar är arbetslösheten nästan obefintlig.
Så här står det i DN,
- Norsborg är en förort till Stockholm där det är samma sak. På postnummer 145 71 är 10 procent arbetslösa medan det strax intill på postnummer 145 90 bara är 2,5 procent.

Bilden av ett segregerat Sverige tonar fram, ett Sverige det socialdemokratiska partiet och V gör allt för att dölja. Tvärtom Ohly ställer som krav inför en vänstermajoritet vid höstens val att flyktingpolitiken blir ännu generösare. Ännu fler gator alltså som visar RÖTT på postnummerkartan över arbetslösheten, men det skiter väl detsamma för Ohly, de flesta lär rösta på V.