torsdag, november 10, 2005

Pekgul flyttar från sin förort

Ikonen för en muslimsk förortsboende invandrarkvinna, Nalin Pekul flyttar
från sin förort, detta p.g.a. rädsla och våld, hon säger själv, -"det har blivit för farligt,
för mkt vapen och skottsäkra västar".
Vaknar politikerna p.g.a. detta? Vaknar någon p.g.a. detta? Nej, inte sannolikt. Hörde Jensa Orback tala i morse, torsdag 10-11 på Godmorgon SVT, om hur allt är så bra och att allt går framåt, klart, han bor ju i Gamla stan, det gör väl Pekgul snart också.

Borgerlig flyktingpolitik

I SVT godmorgon Sverige så debatterade Mauricio Rojas (fp) och Jens Orback (s), detta med anledning av upploppen i Paris. Under debatten, som understundom blev ganska het, kom det fram att de borgerligt styrda kommunerna i Stockholms län knappt tar emot några flyktingar alls, detta samtidigt som de borgerliga partierna röstat igenom denna flyktingamnesti som skall ge gömda flyktingar en ny chans. Amnestin, som inte kallas amnesti men kan bli nästan som en sådan, kan göra att kommunerna får ta emot ytterligare 16.000 flyktingar.
Sveriges kanske rikaste kommun Danderyd tog emot 0 flyktingar förra året, Ekerö 7, Täby 12, Nacka 25 och Solna 20. Månne att borgarna röstat för att fattiga kommuner som Botkyrka skall ta emot flyktingar, men inte kommuner som Danderyd.

tisdag, november 08, 2005

Fryshuset stopper projekt efter ETT hotbrev

Fryshuset skulle genomföra ett projekt i Södertälje för att förhindra hedersrelaterat våld. Efter ett hotbrev, bl.a. innehållande "Våra kvinnor ska inte leka sex som svenska kvinnor", så stoppades projektet. Det krävdes inte mycket för att detta omtalde "fryshus" skulle backa, ett brev så var det kört tydligen. Kan man stoppa alla projekt lika lätt?
Förövrigt kan man undra varför individer bosätter sig i vårt land med dess karga klimat om man inte vill att "Våra kvinnor ska inte leka sex som svenska kvinnor".

söndag, november 06, 2005

SONY sprider virus

Enligt Mark Russinovich, (så många dataexperter har ryska efternamn!), så sprider SONY ett sk rootkit med en typ av spelmjukvara, (DRM), rootkits är omöjliga för vanliga antivirusprogram att hitta och decinfesera. Dessutom går det inte att avinstallera skiten på vanlig väg, jag skulle i alla fall aldrig installera något från SONY efter detta.