lördag, november 05, 2005

Rånen mot värdetransporter

Tänkte inte skriva om de senaste värdetransportrånet. Efter att ha varit och handlat kan jag inte låta bli att undslippa mig ett par rader. I köpcentret var alla bankomater utan kontanter, ingen kunde ta ut några kontanter, själv hade jag dock bunkrat en del kontanter. I affären ville inte kassörskan ta emot kontanter, jag stod som ett frågetecken , varför då? Det berodde naturligtvis på rånrisken, alla är rädda sade hon, flera funderar på att byta jobb, (i.o.f.s. inget ovanligt om man är kassör), vidare sade hon att rånligorna börjat gå på väktarnas familjer för att pressa de att samarbeta.

Själv tycker jag att de får vara nog nu, ta mig fan!
Hårdare straff för de som begår rån, ökade polisresurser för att spärra in dessa oönskade element, de som åker fast och inte är svenska medborgare skall naturligtvis utvisas på livstid, (det sker sannolikt redan nu). Vidare anser jag att värdetransport bilarna skall förstärkas, pengar skall förstöras vid rån, tjockare pansar, atomatisk larm, atomatisk utlösande av tårgas samt kraftig rök. Jag anser ocka att vakterna skall beväpnas med atomatvapen och skyddsvästar, de skall utbildas minst 6 månader på sina "verktyg". Det måste bli svårare och kosta mer att råna dessa värdetransporter. Innerligt trött på den svenska modellen att ta i med silkesvantarna in absurdum för att inte provocera rånarna.

onsdag, november 02, 2005

"Könskriget" friat av granskningsnämnden


Evin Rubars dokumentär "Könskriget" som sändes i SVT under programformen "Dokument inifrån" har friats av granskningsnämnden. Programmet var enligt granskningsnämnden opartisk men brast i saklighet på en punkt. Samtidigt är Evin Rubar nominerad till stora journalistpriset. En annan figur som också är nominerad är tydligen Linda Skugge!!! Hon spelar som alla förstår inte i samma liga som Rubar, om Rubar spelar i engelska premier league så spelar Skugge möjligtvis i svenska korpserien ;-)

måndag, oktober 31, 2005

Folkpartiet säger nej till friskolor på konfessionell grund

Folkpartiet har väl varit friskolornas främsta förespråkare genom åren,
de har ju en liberal grundsyn. Nu vänder de när det gäller friskolor
startade med konfessionell grund, de nämner scientologkyrkans friskola
som skräckexempel, klokt nog. Det alla tänker på, som FP undviker att
nämna, är skräckexemplen från muslimska friskolor där aga förekommit
samt en massa andra missförhållanden, det är väl bl.a. reportaget av
Evin Rubar för ett par år sedan som fick fjällen att falla från
politikernas ögon. Jag tar det för troligt att det verkligen är
reportaget av Rubar som startade denna process, hon startade hela
debatten om det s.k. könskriget också. Ta mig fan! Hon slår Josefsson
på fingrarna när det gäller grävande journalistik, för mig är hon i
alla fall den absolut främste i branchen.

söndag, oktober 30, 2005

Lutricia McNeil i Tumba


Ja, så var Lutricia McNeil i vår lilla håla som heter Tumba. Playback förstårs, en massa tonårskids, några medelålders herrar som av någon anledning slickade sig om munnen, (inte undertecknad dock), ganska bra låtar ändå. Undrar vad hon gjorde i denna höstruskiga förort till Stockholm? Arrangörerna sade hela tiden, nästan tjatade, att Lutricia gillar "Sweden", det är mer än vad alla svenskar gör, å andra sidan är några av de som inte gillar Sverige av våra medborgare barnsligt förtjusta i U.S.A, så det kanske jämnar ut sig. Svårt att fota, hade blixten på ett shot, Lutricia stod och blinkade i två sekunder efter det, sedan tittade hon argt på mig, jag ville inte fortsätta att förarga henne så det blev foton på 32dels sek, kvaliteten därefter. Pressfotogtrafer visar säker inte samma hänsyn, men är man amatör så är man.