lördag, november 26, 2005

Svensk soldat stupad

En svensk soldat avled av de två som skadades svårt av en sprängladdning nära staden Mazar-i-Sharif. Alla riksdagspartier, exlusive V, anser att svensk närvaro i A skall fortsätta, skam vore det väl annars, dra sig tillbaka efter ett dödsoffer skulle nog inte bättra på ryktet om svenska vikingar, ha, ha.
Till saken hör att de svenska soldaterna var med i den hemliga SSG (Särskilda skyddsgruppen) därför kommer hans identitet inte att offentliggöras, vad jag förstår borde det spela mindre roll om man är död om ens identitet avslöjas.
Ganska märkligt var att nyheten slogs upp ganska stort i vissa utländska medier, som t.ex. Word news samt Woodland daily.
Nåja, det var ett tag sedan någon svensk stupade, tror det var i Kongo senast, är dock ej säker, någon kan ha stupat på Balkan.

Könskriget igen!

Har skaffat mig en speciell programvara så jag kan ladda ner streaming media, en efterlängtad funktion kan jag säga. Laddade ner "Könskriget" del 1 & 2 samt intervjun med Ireen von Wachenfeldt, den intervjun där hon påstods inte ha sagt det man mycket tydligt, med all tydlighet i värden, hör henne säga just det ni alla redan vet att hon sade.
När man hör dessa reportage igen så är det nästan, om möjligt, ännu värre än första gången man hörde och såg reporagen. Alltså det är så verklighetsfrämmande och extremt så man blir mörkrädd. Dessutom, så hade denna extrema rörelse en representant i regeringen, i form av Maggan Winberg, huuu!!! Det är väl för väl att hon placerades där borta i Brasilien, jag tvivlar faktisk på att det var hennes engagemang i eurofrågan som gjorde att hon fick respass, det kan mycket väl vara hennes extrema åsikter i feministfrågan som även fick Persson att vakna.
Nåväl, vill ni ha CD'n med könskriget och intervjun von Wachenfeldt på så får ni skicka en tom CD.

torsdag, november 24, 2005

Ryska resebyråer för apatiska barn!

Enligt SvD så finns det i Ryssland resebyråer för apatiska barn, de lär ut hur föräldrarna skall agera för att få asyl, d.v.s. göra sina barn apatiska. Människor har ju annars ingen som helst chans att få asyl från Ryssland och de andra länderna, de är ju demokratier med fria val, att de skulle få politisk asyl är ju otänkbart. Enligt en affärsman så har "byråerna" skyltat i fönstern, "vill du bli medborgare i Sverige", nu har ryska polisen satt stopp för detta.
Enligt en centralt placerad tjänsteman så är människor upprörda över svenska myndigheters naivitet:
...................................
-" Det är alldeles för många barn som utnyttjas så här. Goda människor i Sverige har svårt att förstå hur långt människor kan gå för att få ett uppehållstillstånd. Jag upplever att det har blivit värre och värre de senaste åren. Många är mycket upprörda över svenska myndigheters naivitet, säger personen."
......................................

Hmm...den svenka naivitet återigen?

tisdag, november 22, 2005

Svenskar till thailändska sjukhus för vård!

Enligt en artikel i DN så lockar thailändska sjukhus, bl.a i Phuket med vård till svenska patienter. Sjukhuset i Phuket räknar med 150 patienter under det kommande året. Vården på dessa sjukhus omfattas inte av någon allmän försäkring utan betalas ur egen fick.
Jaha! Det var ju samma sjukhus och vård som fick kritik att de inte höll samma standard som den svenska under tsunamin, det blev ett herrans liv för attpatienter inte fick komma hem snabbt nog därifrån, jag fattar nada, skall de åka dit frivilligt nu? Jag tror ju att standarden är ganska bra på dessa sjukhus, faktiskt, alltså var kritiken under tsunamikatastrofen oberättigad, nu kommer ju patienter frivilligt att åka dit! Märkligt att ingen verkar reagera på detta faktum, som socialdemokratisk politiker så har de ju alla möjligheter att utnyttja detta faktum, varför gör de inte det i sin argumantation om tsunamikatastrofen?

måndag, november 21, 2005

Tack för de orden lars Liejonborg

DN debatt i dag måndag 21a nov, så skriver Liejonborg en artikel där han kräver fler poliser i utsatta områden. Man kan bara hålla med, vissa kommuner tar inte emot flyktingar, samma kommuner har ett starkt polisskydd, vissa kommuner tar emot många flyktingar dessa kommuner har dåligt polisskydd. Är det någon som tycker detta är högerpolitik? Lars L skriver bl.a. så här i artikeln:
-"Det är ett faktum att de segregerade bostadsområdena står för en oproportionerligt stor andel brottsförövare och brottsoffer. Brottsligheten drabbar mest och hårdast människor som redan är socialt utsatta. Alla som bor i Sverige har samma rätt att slippa bli utsatta för brott. Det är helt oacceptabelt att invånarna i de mest utsatta stadsdelarna dessutom ska tvingas tåla en avsevärt sämre trygghet än människor som lever i andra områden. En påtagligt stor del av invånarna i förorterna saknar dessutom tillfredsställande försäkringsskydd, vilket gör att ekonomiskt svaga grupper drabbas extra hårt av brottsligheten. Företagare som driver sin verksamhet, exempelvis butiker, i dessa områden nekas ofta att teckna försäkring då de bedöms vara högriskobjekt. Så ska det inte behöva vara."
Tack för de orden!

söndag, november 20, 2005

Lottas's Blogg och gnäll

Lotta Gröning skriver på sin blogg att de gnälls över journalister som bloggar, jag kände mig föranledd att svar henne på detta, här är mitt öpnna mail till henne.
Grejen med bloggarna var att "vanligt" folk, kanske med ett politiskt intresse, skulle få göra sin röst hörd för en gångs skull. Det fungerar också delvis. Det här med yttrandefrihet är inte lika med yttrandefrihet för journalister, det skall vara yttrandefrihet för alla. Vad händer när "bloggflugan" kommer och en massa människor som annars aldrig fått komma till tals startar bloggar? Jo journalister hänger ivrigt och nervöst på, de vill inte tappa ett uns av sitt mediarevir. Det är väl i huvudsak detta den seriösa kritiken går ut på, inte att journalister i sig bloggar, utan den ägnslan de hängde på bloggflugan, och den nervositet de lade i dagen att tappa ett uns av sin mediala exponering. Nu finns det en massa jävligt dåliga bloggar ute, ingen läser väl de efter ett tag, där sker väl en självsanering får vi hoppas.
Annars tycker jag att den svenska journalistkåren förväxlat allmän yttrandefrihet och åsiktsfrihet med yttrandefrihet och åsiktsfrihet för journalister, ni journalister har inget mandat att företräda "den allmänna opinionen", journalister och mediafolk har ju olika åsikter de också naturligtvis, men i t.ex. flyktingfrågan verkar journalistkåren och den allmänna opinionen ha diametralt olika åsikter, därför stängde DN möjligheterna att kommentera deras debattsida. Efter detta beslut (förmodligen på iniativ av denne Hendrik Brors) så avslutatde jag min prenumeration på DN och min tro på "fair play" när det gäller yttrandefriheten fick sig en ordentlig törn, det är en kamp om det mediala utrymmet och allmänhetens uppmärksamhet samt möjligheterna att föra fram sina egna åsikter, tro inet annat.