lördag, februari 07, 2009

Drevet går

Nu verkar drevet gå mot Malmöpoliserna. De har använt rasistiska namn vid en utbildning, namn som gjorts upp i förväg. En poliskvinna har gjort en anmälan, Jeanette Larsson, hon verkar gärna ställa upp och prata med media just i dessa dagar. Nu skall alla uttalanden och alla vinklingar upp till ytan och basuneras ut.

Va bra, då kan vi glömma alla integrationsproblem, alla problem med vår flyktingpolitik. Vi kan glömma alla upplopp i Rosengård, arbetslösheten och brottsligheten, fokus sätts i stället på polisen. Polisen som får sätta in stora resurser i ghetton som bildats av politikernas misstag. Politiker som fört en politik utan folkligt stöd och som i själva verket skapat ett samhälle få av oss ville ha från början. Men som sagt, med dagens debatt så sätts fokus på polisen, de är de som i själva verket har skulden till alla problem genom deras inneboende rasism.

Ärligt talat, jag tror inte detta går hem i Sverige anno 2009. Det hade fungerat för 10 år sedan, ja kanske för fem år sedan, men inte nu. Det är NI politiker som skapat ett samhälle mycket få av oss väljare ville ha. Det är NI politiker som fört en flyktingpolitik utan folkligt stöd, ni har haft god hjälp av massmedia. Det är NI politiker som fullständigt har misslyckats med att integrera de invandrare som ni tagit emot till detta land. Försök inte att blanda bort korten nu.

Länk DN


Länk SvD

Starka reaktioner i valmanskåren


Man kan inte låta bli att undra. Det har varit upplopp bland ungdomar i Rosengård med inslag som mordbränder och stenkastning mot poliser. Det politiska Sverige håller i princip tyst. Någon regeringsmedlem uttalar sig och säger att vi måste "ta tag i problemen" och mumlar något om utanförskap. Det mediala Sverige håller samma lågmälda tonfall. Inga tidningar försöker sälja lösnummer på det inträffade. Lite senare, några polismän säger något olämpligt över radion. Stor uppståndelse, politiker tävlar i superlativer och gör fördömanden som de aldrig gjort förut. Polischefer går ned på sina bara knän, förödmjukar sig offentligt och gör avbön. Skulle man gå efter reaktionerna från det officiella Sverige så är olämpliga uttalanden med rasistiska undertoner uttalade i en bil mycket allvarligare än att kasta sten på poliser starta upplopp och mordbränder.

När jag pratar med de människor jag känner så är alla av en annan åsikt, de jag känner tycker det luktar politisk korrekthet lång väg. Dem jag känner tycker de olämpliga uttalandena poliserna gjort att det är en storm i ett vattenglas. Det viskas om att det är en taktik att flytta fokus från verkliga problem till imaginära sådana. När politiker tävlar superlativen i sina fördömanden så är det samma fenomen som när politikerna tävlar om att synas i Pridefestivalen ungefär. Det gäller att vinna tävlingen i politisk korrekthet. Det märkliga, det jag och många andra inte kan förstå, är att detta ger sannolikt noll (0), nya röster i ett kommande val. Har ni politiker verkligen inte fattat det? Sannolikt vill ingen politiker löpa gatlopp i våra medier oavsett att denna absurda tävling inte ger några nya röster. Oavsett dessa orsaker och anledningar till politikers beteende så måste vi få ett slut på dessa närmast perversa beteenden från våra yrkespolitiker. Så här står det i ännu en artikel publicerad i SvD.

Uttalandena har väckt starka reaktioner – inte minst bland kolleger i poliskåren. Experter hoppas nu på en diskussion kring den rasistiska och sexistiska jargong som de menar finns inom polisen.

Säkert har några poliser reagerat mot de omskrivna uttalandena, de ÄR oprofessionella. Däremot ger man nog sken av en opinion inom poliskåren som inte finns. Jag har själv pratat med poliser om det inträffade, de tycker som jag i denna fråga. De ger samtidigt uttryck för att det är omöjligt att tala sanning och säga vad man verkligen tycker utåt, mot massmedia. "Experter" hoppas på en diskussion står det. Vilka experter hoppas på det? Vi i valmanskåren hoppas på en diskussion bland politiker om utvecklingen i vårt samhälle, ett samhälle som blir allt otryggare. Vi i valmanskåren som inte är "experter" undrar om politikerna verkligen inte ser att samhällsutvecklingen verkar gå bakåt, vi får ett allt sämre samhälle med lägre livskvalité. Vidare uttalar sig Jerzy Sarnecki i artikeln.

Han talar om en ond cirkel som bidrar till den dåliga stämningen mellan polisen och ungdomarna i förorter som till exempel Rosengård. Polisen har högre benägenhet att gripa och misstänka personer med invandrarbakgrund, enligt Sarnecki mycket på grund av att de är överrepresenterade i brottsstatistiken.

–Situationen är sådan att polisen har de förväntningarna. Där man letar, hittar man. Då bekräftas den stereotypa bilden som många poliser har. Det är upprinnelsen till en motsättning som så småningom yttrar sig i att båda sidor använder tillmälen och beskrivningar av varandra.

Så märkligt att polisen har en tendens att misstänka ungdomar med invandrarbakgrund när det t.ex. blir upplopp i Rosengård. Nu ryktas det om att även AFA börjar delta i upploppen, då sker sannolikt en liten utjämning i brottsstatistiken mellan vita överklassungdomar och ungdomar med invandrarbakgrund. Vi får hoppas att Jerzy Sarnecki är nöjd över denna utveckling.

Länk SvD

fredag, februari 06, 2009

Jag är också kränkt, likaså poliserna

En person, Behrang Miri, uttalar sig i SvD och säger att han är kränkt till tidningen angående de uttalanden de två poliserna gjorde under en uttryckning i slutet av förra året i Rosengård. Jag och många andra känner oss kränkta hela tiden av hur en del ungdomar beter sig mot polisen och rent allmänt. Kasta sten mot poliser och brandmän som försöker göra sitt jobb var tidigare ett fullständigt okänt begrepp i vårt land. Nu förknippas sådana saker hela tiden med Rosengård och har också börja förekomma i stadsdelar i Stockholm. Det är kränkande mot hela Sveriges folk, förutom våra politiker som blir kränkta av helt andra orsaker.

Jag blir kränkt av att kallas "främlingsfientlig" så fort jag yppar kritik mot vår "flyktingpolitik", jag blir kränkt av att kallas samma sak när jag kritiserar integrationspolitiken. Jag blir kränkt av att jag fråntagits min demokratiska rätt att säga vad jag tänker och tycker utan att bli stigmatiserad. Vidare säger denne Miri så här i artikeln.

Polisens rasistiska uttalanden, menar han, är ett uttryck för en allmänt utbredd rasism i samhället.

Eller är det så att både poliser och andra människor börjar bli jävligt trötta på att ungdomar från vissa stadsdelar kan bete sig hur de vill och endast bli klappade på huvudet av våra politiker? Jag skulle vilja säga att det finns en utbredd misstro mot våra politikers sätt att sköta sina jobb i dessa frågor. Är det någon enda politiker eller journalist som ställt sig frågan vad mordbränder och stenkastning mot poliser och brandmän är ett uttryck för då? Vidare står det så här i tidningen.

Många som Behrang Miri talat med under dagen har sagt att uttalandena inte är särskilt chockerande, det tycker han är skrämmande och hänvisar till att normaliseringen av sådant visar att det är någonting som inte stämmer med landets demokrati.

Att det inte är något som stämmer med landets demokrati kan jag skriva under till fullo på. Men att två poliser fäller olämpliga uttalanden kan väl inte ha med landets demokrati att göra? Däremot vill förmodligen en majoritet av svenska folket inte att vi skall bygga upp alienerade betongghetton, en förmodad majoritet är strakt kritisk till både flykting och integrationspolitiken, DET har med demokrati att göra.

Till sist står det så här i artikeln.

Berhang Miri tycker att det är viktigt att polisen ber om ursäkt, det tror han är enda sättet att försonas.

Ber om ursäkt till vem? Till honom som startade upplopp, mordbränder och kastade sten på poliser? Aldrig i livet! Jag tycker det är ungdomarna i Rosengård som skall be om ursäkt för deras beteende. Jag skulle dock aldrig kräva det, det är löjligt egentligen. Jag är säker på att det kommer en tid när våra yrkespolitiker får be svenska folket om ursäkt för en huvudlös flykting och integrationspolitik. De får även be om ursäkt för hur de behandlat människor med en annan åsikt än dem själva.

Länk SvD

torsdag, februari 05, 2009

Vi lever i olika världar

Poliser i Malmö har fället en del olämpliga uttalanden om en invånare i stadsdelen Rosengård. Det var under de ganska omtalade upploppen där för ett tag sedan som de olämpliga uttalandena gjordes i samband med en insats mot den som misstänks för att vara hjärnan bakom upploppen.

Det som poliserna sade var olämpligt, utan tvekan. Men alla proportioner verkar plötsligt helt ha försvunnit. Jag får nypa mig i armen för att kontrollera att jag inte drömmer när jag läser lite varstans att polisen och polisledningen skall be om ursäkt. Den människa som var föremål för de olämpliga kommentarerna har startat upplopp, kastat sten på polismän samt startat bränder. Honom skall polisen alltså be om ursäkt till! Det är sinnessjukt!

Reaktionerna mot dem som startar bränder och kastar sten på polismän är oerhört mycket mildare än att två tröttkörda polismän fäller några omdömeslösa uttalanden. Dessa uttalanden hör i.o.f.s. inte hemma i en professionell poliskår, men lite proportioner tack.

Slutsatsen är att politiker, journalister och andra högt uppsatta i samhället inte riktigt lever i samma värld som ”vi andra", alltså vanliga medborgare som vill ha ett tryggt samhälle. Politikerna, och andra högt uppsatta försvarare av det politisk korrekta systemet ser brott mot etiska regler som mycket allvarliga än "verkliga brott" som stenkastning mot poliser och mordbrand. De uttalanden som poliserna gjorde är väl på sätt och vis ett angrepp på deras politiska korrekthet, därför reagerar de hårde på detta än på mordbrand och angrepp på ordningsmakten.

Vi är allt fler som inte känner att politiker och andra delar av det politiskt korrekta samhället representerar oss längre. Det är skilda världar där förståelsen blir allt mindre mellan de två världarna. En djup spricka i samhället har uppenbarat sig och samhörigheten mellan de olika lägren blir allt mindre.

Länk DN


Länk SvD 1

Länk SvD 2

Länk SvD 3

tisdag, februari 03, 2009

Att vara socialdemokrat är att förneka sig själv

I en debattartikel på DN-debatt går Sahlin, Östros och Palm ut och kritiserar pensionssystemet. Det är i sak inte fel att kritisera detta system. Det är oerhört snålt för människor som jobbat och slitigt ett helt liv. Det genomfördes av fem riksdagspartier, däribland Socialdemokraterna, utan någon som helst debatt eller information till allmänheten. En dag stod vi där inför fullbordat faktum bara. De fem riksdagspartierna som var med i denna uppgörelse var Moderaterna, Centern, Folkpartiet, Kristdemokraterna och …Socialdemokraterna. Socialdemokraterna med Sahlin i spetsen tycker att "systemet gungar" för mycket i takt med konjunkturerna. Men snälla Sahlin och Östros det var ju ni som tillsammans med moderaterna snickrade ihop detta system som gör mig till en riktig fattigpensionär. Ni gjorde upp bakom ryggen på blivande pensionärer, ni gav ingen information till folket, ni bara drev igenom detta nya system. Sahlin och Östros skriver så här i artikeln.

Vi förväntar oss att regeringen är beredd att vidta åtgärder som innebär ett långsiktigt helhetsansvar för att på flera områden trygga framtiden för Sveriges pensionärer. Dit hör en välfärd som inte försämras och ett skatte- och pensionssystem som håller långsiktigt och över tid.

Men ni socialdemokrater har ju själva varit med om att göra framtiden otrygg för kommande pensionärer. Själv får jag antagligen samla tomburkar för att överleva som pensionär. Detta p.g.a. den pensionsöverenskommelse som just Sahlin med partikamrater skrev under. Snälla Sahlin, du och dina partikamrater har redan försämrat välfärden för alla, speciellt för kommande pensionärer. Vidare skriver författarna till artikeln så här.

Socialdemokraterna öppnar med detta för en diskussion med regeringen om hur den ekonomiska situationen för landets pensionärer ska kunna förbättras. Vi är beredda att ta ansvar för långsiktigt hållbara pensioner för framtidens pensionärer och har till dagens möte med oss konkreta förslag för att säkerställa ekonomisk kompensation för dagens pensionärer

Sist ni socialdemokrater gjorde en blocköverskridande uppgörelse så var det när ni genomförde det pensionssystem vi har i dag. Ett fruktansvärt dåligt system som berövade mig flera tusen kronor i månaden. Skall ni göra en sådan överenskommelse till? Låt varje parti eller i alla fall samarbetsblock komma med sitt förslag på pensionssystem. Därefter kan ni gå till val på det system ni förespråkar, så får väljarna säga sitt. Det vore demokratiskt riktigt. Förmodligen blir det aldrig tal om något sådant, att väljarna skall få ett ord med i laget. Som vanligt kommer väljarna få ett (1) alternativ att rösta på. Om nu inte något parti utanför riksdagen har ett bättre alternativ att erbjuda.

Länk DN-debatt

måndag, februari 02, 2009

Intressant ideologisk debatt


En avhoppad Sd:are har skapat en intressant ideologisk diskussion på en hemsida bland kommentarerna. Det är Leo Sundberg som hoppat av sitt parti och nu verkar ha ändrat ståndpunkt rätt rejält. Även jag deltar i debatten på ett hörn. Intressant läsning för alla ideologiskt medvetna människor.

Ja nu är debatten avslutat och ytterligare inlägg undanbedes, allt enligt nätetiketten.


LÄNK!

söndag, februari 01, 2009

Utbildning för att kunna bemöta politiska partier

ABF skall i en studiecirkel som planeras till våren lära medborgare hur man bemöter ett annat politiskt parti, nämligen Sd. Kursen skall äga rum vid fem tillfällen och varje tillfälle skall vara på hela tre timmar. Så här står det i ABF:s kurskatalog.

Sverigedemokraterna – ett parti som andra?

Sverigedemokraterna är nu Sveriges största parti utanför riksdagen, och sedan drygt ett år har man etablerat sig i Botkyrka. Nu storsatsar partiet på EU-parlamentsvalet 2009 och det är dags för anhängare av ett solidariskt samhälle att ta debatten.

I den här cirkeln lär du dig om SDs historia och kopplingar till andra högerextrema och rasistiska rörelser. Vi går igenom ideologi och politik, och lär oss att se igenom och argumentera emot den rasistiska propagandan

Redan det faktum att man har studiecirklar i hur man skall bekämpa ett annat politiskt parti är anmärkningsvärd. Vad jag vet har man för vanliga medborgare aldrig haft studiecirklar för hur man skall bemöta politiska partier.

Redan rubriken så indikerar man att Sd inte skulle vara ett rumsrent parti. Vad som skiljer Sd mot andra partier vet förmodligen alla normalbegåvade medborgare redan. Sd är inte politiskt korrekt. Vi vet alla att det i vårt s.k. demokratiska samhälle finns frågor som de övriga politiska partierna inte vill diskutera med medborgarna. Man vill inte göra vissa frågor till allmänna frågor som vi kan debattera eller diskutera. Rädslan för att dessa frågor skall komma upp till en allmän diskussion är så påtaglig att man kan ta på den. Om nu ett parti har en sådan fråga så hotar ju hela locket (på diskussionen) att flyga av och frågor som flyktingpolitik går inte längre att gömma undan. Det är inte bara det att man inte vill ha någon som ställer sig upp och anmäler en annan åsikt, man vill inte ha debatten överhuvudtaget.

Sedan pratar man om ett "solidariskt samhälle". Ja men vårt samhälle blir allt mindre solidariskt. Precis alla måste ha lagt märke till den utvecklingen. Vi har en utveckling med etniska enklaver och en vettlös flyktingpolitik som undergräver just denna solidaritet.

Sd:s historia är lika intressant som Socialdemokraternas historia. Vilka väljare går och funderar på Socialdemokraternas historia? Det är vad partiet står för idag som spelar roll. De vanliga medierna samt partierna har alla möjligheter att redovisa "högerextrema kopplingar" vilken dag de vill, i alla tidningar eller andra medier. Varför gör man inte det i så fall, om det nu finns sådana kopplingar?

Det står också att man skall lära sig "se igenom rasistisk propaganda". Ja lycka till, finns det någon sådan skall den naturligtvis avslöjas. Men frågan om att Sverige faktiskt har en helt vettlös flyktingpolitik är det nog ingen på ABF som vill ta upp. Jag pratade själv med en kristen flykting från Irak, en legal flykting. Hon erkände direkt när jag pratade med henne att Sverige förmodligen är det land i världen som har den vettlösaste och destruktivaste flyktingpolitik av alla länder på jorden. Detta sagt av en relativt nykommen flykting själv, väl att märka.

Alla som kritiserar Sveriges flyktingpolitik från vilket håll som helst, blir kallad "rasist" eller "främlingsfientlig". Sveriges flyktingpolitik (det handlar egentligen inte om rena flyktingar) är unik. Är det vår demokratiska rättighet att även ha åsikter i denna fråga. Eller är denna fråga fråntaget folket för att enbart dryftas av höga politiker? Politiker som hitintills har gjort ett erbarmligt dåligt jobb.

Lycka till med kursen ABF, men några arbetare företräder ni inte längre, snarare någon politisk korrekthet som en politisk nomenklatura påtvingat oss.