lördag, december 02, 2006

Robsten wrote

När jag läste SvD på nätet som vanligt såg jag att Bergling, denna underfundiga och roliga tecknare, gjort samma iakttagelse som undertecknad, nämligen den att rasbiologi av värsta sort är högsta dygd inom hundaveln, samtidigt som det naturligtvis inte är accepterat inom andra, mer mänskliga områden. Jag är naturligtvis emot alla former av rasbiologiskt tänkande, men har många gånger reagerat på den hysteri som råder inom hundgemenskapen, det avlas fram hundar som uppfyller alla möjliga kriterier på rasrenhet, men inte kan andas ordentligt, inte kan föda valpar på ett riktigt sätt, de är utan päls och ser ut som fan själv. Det hela tar sig närmast perversa uttryck, hundar som inte har den funktionen att kunna leva ordentligt ses som högvärdiga renrasiga individer. Är detta bisarra rastänkande någon form av sjuklig projektion? Jag är bestämt emot rasbiologiska institut både när det gäller människor och hundar, om hundra år kanske dessa kennelmänniskor ses med samma avsky som vi nu ser på DR Mengele Jag har någon gång tagit upp denna fråga med kennelmänniskor, de har reagerat med samma indignation och chock som om Wetterstrand skulle föreslå en restriktiv immigrationspolitik på Miljöpartiets partikongress, jag har nästan fått freda mig rent fysiskt, så ämnet är känsligt, den saken är klar.

Förövrigt sitter jag just nu och lyssnar på Zappa:s Hot Rats som förmodligen är den bästa plattan som någonsin gjorts.

torsdag, november 30, 2006

Moderaterna har tagit ställning

Moderaterna har efter SD:s framgångar i valet tvingats ta tag i den obehagliga frågan om hur man skall förhålla sig till detta parti. Per Schlingmann, partisekreterare för Moderaterna, framträder i Expo och deklarerar den framarbetade strategi som skall gälla framgent för moderaterna i deras förhållande till SD. Enligt moderaternas partistyrelse är SD "ett politiskt och ekonomiskt oansvarigt parti som utnyttjar människors osäkerhet". Jaha, ekonomiskt oansvarigt kallar de SD? Det är alltså inte ekonomiskt oansvarigt med nuvarande immigrationspolitik, dessutom har väl M kallat alla vänsterblockens partier för ekonomiskt oansvariga. Persson brukar inte försitta ett tillfälle att tala om hur han fick städa upp efter de borgerliga efter deras förra regeringsperiod, på tal om ekonomiskt oansvar alltså. Utnyttjar människors osäkerhet gör också SD, enligt den moderata partistyrelsen är nog alla väljare som inte röstar på M osäkra själar som skulle behöva lite vägledning i livet, detta uttalande är i själva verket oförblommat väljarförakt.

Enligt Expo säger moderaterna att "de ska ta debatten, men samtidigt undvika att framställa Sverigedemokraterna som den enda oppositionen till de etablerade partierna."

Läs denna mening en gång till, de får alltså aktivt undvika att framställa SD som den enda oppositionen till de etablerade partierna, annars kommer sanningen fram antagligen. Varför skriver eller säger men en sådan sak överhuvudtaget, om det nu inte redan är så?

onsdag, november 29, 2006

Tröttnat på TV-sporten

Jag har under en längre tid tittat allt mindre på TV-sporten och de olika program på olika kanaler som visar sport, orsaken är att jag finnar allt mindre intresse för de idrotter och de serier TV väljer att visa. Jag är inte det minsta intresserad av att Tampa Bay förlorar eller vinner mot NY Rangers, eller något annat lag på andra sidan Atlanten som är mig fullständigt likgiltigt. Det är förvisso några svenskar som spelar i Både Tampa Bay och andra lag i NHL, men de är väl deras egen lyckas smeder, bra så, inget fel i det, men jag själv är fullständigt ointresserad av deras karriärer och hur mycket de tjänar. Mycket tid ägnas åt golf, en svensk som det har gått oerhört bra för i många år är Annika Sörenstam. Hon är utan tvekan mycket duktig, det är bara det att jag är fullständigt ointresserad av golf, och av Sörenstam också för den delen, hon representerar absolut ingen annan än sig själv, precis som de andra golfarna. De tjänar oerhört med pengar, jag missunnar dem inte dessa pengar, bara jag slipper titta på skiten. De representerar enbart sig själva, de puttar en vit liten boll i ett ganska litet hål, de tjänar storkovan på denna lek, grattis! Jag är dock inte intresserad.

Tennis var en sport jag gillade när Borg och McEnroe var i farten, jag kollade förhäxad på deras möten, kanske skulle McEnroe få ett utbrott som en extra bonus, det var kul, det var spännande. På något vis gladdes vi åt att en svensk hade kunnat slå sig in i absoluta världstoppen också, även om Borg verkade vara en sur och snål jävel (även Peter Wallenberg beskrev Borg som en snål typ i ett inslag om Borg) så var det hela spännande och kul. Vad är kul i dagens tennis? Jag finner inget av intresse, jag växlar kanal så fort jag ser den lilla gröna tennisbollen susa över ett nät. Varför visar TV så mycket tennis? Är det kanske bara jag som tycker att denna sport nuförtiden "suger"?

Elitserien har jag också tröttnat på, finner de som håller stenhårt på ett lag för lite löjliga, fastän jag försöker att motarbeta dessa känslor hos mig själv finns de där. Det är ett bök och ett farande med skridskor åt alla håll, vad är vitsen? Detta stigande ointresse får dock skrivas på kontot för personlig förändring antar jag.

För första gången så började jag tappa intresset för allsvenskan efter VM, plötsligt så framträdde de svenska snedsparkarna och träfötterna i kristallklar relief, är det korpfotboll i allsvenskan började jag tänka.

Det enda som fångar mitt intresse nuförtiden är boxningen på Eurosport, de har visat ett antal mycket bra matcher sista tiden. Boxning är också en sport som är befriande ren på deltagare från den "Centrala zonen", kommer man från Öfre Östermalm eller Danderyd valkrets 15 (Djursholm) så vill man av någon anledning inte få sitt aristokratiska ansikte tillplattat av en behandskad antagonistnäve, vi som kommer från den "Perifera zonen" är snarast stolta över en krossad näsa. Själv fick jag dock tyvärr operera min näsa då tilltäppta näsgångar orsakade otaliga förkylningar och ekonomisk förlust.

Badminton är också en sport jag finner intresse av att titta på fortfarande. Jag har spelat en del själv så jag förstår vilken prestation vissa slag är, rörelsemönstret är också, liksom i boxning, oerhört vackert.

Hur mycket av mitt stigande ointresse som beror på personlig förändring, och hur mycket som beror på TV-sportens förändrade profil skall jag låta vara osagt, klart är dock att en stor förändring av TV-sporten faktiskt skett de senaste 20 åren.

söndag, november 26, 2006

Muren börjar rämna

Ta mig fan! En borgerlig bloggare, Kulturrevolution.se skriver det man inte får skriva, inte tänka, inte tycka. Läsen i förtappade och förundras. OBS! Detta är ingen SD:are.

Den centrala zonen

I en artikel i SvD så skriver journalisten Göran Eriksson hur det gick till när Moderaterna gick från att vara ett förlorarparti med Lundgren i spetsen till det vinnande parti man är nu med Reinfeldt i spetsen. Det hela gick tydligen ut på att erövra den "centrala zonen", samtidigt som man behåller de politiska målen så överger man dogmatismen för pragmatism, detta för att erövra denna zon. Alltså, man kompromissar och slipar på den egna politiken för att kunna vinna delar av den "centrala zonen" över på sin sida.

Vad är då den centrala zonen? Enligt SvD så är detta definitionen,

Den centrala zonen är helt enkelt en metafor för samhällets eliter. Zonen styr samhällets värderingar och finns där ”makten, rikedomen, kunskapen, kulturen och andligheten finns.

Detta motsäger verkligen inte det Isaksson skrev i "Den politiska adeln", det är bara det att den styrande nomenklaturan, som alla förstår, inte enbart finns i de politiska kretsarna, även om det var dessa Isaksson behandlade i sin bok.

En viktig komponent i denna "zon" är naturligtvis massmedierna och de journalister som alla gått i samma "skola", de väljer naturligtvis att framföra det som för dagens anses som riktigt och de värderingar som omfattas av denna "zon". Vi kan mycket lätt identifiera de delar av "zonen" som representerar kulturen och andligheten. Den främsta företrädaren av den andliga delen av zonen var ju avgående KG Hammar samt Caroline Krook.

Makten kan delas upp i den politiska makten, som ju representeras av riksdagspartierna, samt den ekonomiska makten, d.v.s. näringslivet och de mycket rika människor som finns i vårt land. Många av dessa rika människor bor t.ex. i Danderyd, valkrets 15 (Djursholm) som jag tidigare skrivit om, där röstade 3 personer på partier utanför riksdagen. Vi ser att ett mönster börjar framträda i relief.

SvD skriver "zonen styr samhällets värderingar", ja den gör ju det, bl.a. med det effektiva verktyget politisk korrekthet. Vi som inte är riktigt tillfreds med att denna "zon" styr samhällets värderingar, måste söka oss utanför den klubb av partier som de nuvarande riksdagspartierna representerar. Det är heller ingen vågad analys att påstå det faktum att reaktionerna när politiska krafter utanför denna zon sticker upp blir oerhört starka, orsaken till detta är sannolikt flera, men en orsak är utan tvekan att denna zon nog anser sig ha option på all åsiktsbildning i landet. Det handlar alltså inte bara om att representanter för nomenklaturan tror t.ex. att invandringskritiker är rasister, utan de känner sig kränkta för att krafter utanför denna exklusiva zon tar sig ton och lägger beslag på en liten bit av den kaka som de anser vara deras egen, helt och hållet.

De systemkritiker som såg Alliansen som en frälsare får tänka om, problemet är större än så med att denna exklusiva zon styr, Alliansen har till en del lagt beslag på zonen och ändrat den politiska sammansättningen en smula, men systemet i stort består. Vi kan ta exemplet med utnämningspolitiken. Innan valet var Alliansen mycket kritisk till denna och lovade att radikalt förändra denna, fram till nu finns det absolut inget som tyder på en ändring i denna politik, det är bara det att nu är det Alliansens gunstlingar som får reträttposterna. Vi får se om det blir någon ändring på denna politik längre fram, själv tvivlar jag starkt på det.