lördag, april 29, 2006

Spricka mellan radikala muslimska grupper

Enligt Montesquiou, ABC News så håller en spricka på att uppstå mellan al-qued och radikala nationella muslimska grupper. De olika grupperna har delvis olika agenda och intressen. De nationella grupperingarna såsom Hamas har nationella intressen och en plan för hur deras nation skall byggas upp, Al-Queda grupperna vill ha ett heligt krig med hela västvärlden. Etrt tecken på det (som även jag reagerade på) är att Hamas omedelbart fördömde attacken i Sinia i veckan.

fredag, april 28, 2006

Muhammedkonflikten på svenska

Domprosten Hakon Långström avgår efter tre år i Stockholm. Långström menar att en utställning med bilder av Jesus är djupt kränkande. Utställningen kommer att hållas på kulturhuset 10 oktober och är inköpt från ett museum i Israel.

Utställningen innehåller bl.a. bilder med en naken kvinna med Musse Pigg-mask, oralsex vid Jesu kors samt bilder av människor som hänger på korset med blottat kön.

Långström säger,

Titta här, en naken poserande kvinna med Musse Pigg-mask. Den bilden är biskopen mycket förtjust i men jag kan helt enkelt inte ställa upp på att det här.

Biskopen i sammanhanget är Caroline Krook, det skulle vara kul att veta vad hon tyckte om de streckgubbar, föreställande Muhammed, som publicerades på Jyllandsposten.

Långström konstaterar också att pengarna som finansierar utställningen kommer från medlemmar i svenska kyrkan.

Långström påpekar också att många människor i hans stift känt sig djupt kränkta av de bilder som t.ex. visades i ”Ecce Homo” utställningen. Vem vet, de kanske blev lika kränkta som många muslimer blev över publiceringen av profeten Muhammed.

För mig personligen känns det allt bättre att ha gått ur svenska kyrkan, att finansiera något dylikt med hårt inarbetade pengar är inget jag skulle ställa upp på. Dessutom var det väl en massa skenheliga människor som förbannade publiceringen av de streckgubbar, föreställande Muhammed, som nu hyllar denna utställning med bilder av oralsex vid Jesu kors. Tänk er att någon tidning publicerade bilder med Muhammed i liknande situationer, skulle det vara lika mysigt?

Jag önskar Jesu kunde återvända till jordelivet och driva månglarna ur templet.

tisdag, april 25, 2006

Islam i Sverige Uppdrag Granskning

Uppdrag granskning tog i tisdag den 25 april upp ämnet extrem islamism i Sverige i dag.

Den mer extrema inriktningen av islam i Sverige är de s.k. Salafigrupperna. Företrädare för denna inriktning framträdde i programmet, han försökte mildra det som står i de hemsidor som dessa grupper använder sig av. Dessa hemsidor är ofta välgjorda och servade av kunniga personer. Budskapet på dessa hemsidor är skrämmande, en äkta muslim får inte bli vän med en kristen, en äkta muslim skall inte ha med det svenska samhället att göra.

Olika friskolor som företräder mer fundamentalistiska inriktningar av islam får också pengar från Saudiarabien. I programmet intervjuades en rektor som hoppade av efter en termin. Rektorn, som var av svensk börd, fick inte ha radion på då det spelades musik i den, hon fick sin e-post kontrollerad, fick inte ta kontakt med media o.s.v.

Olika läger som dessa islamiska grupper hade fick också svenska skattepengar, detta för att främja ”integrationen”.

Slutligen skall det sägas att Salafigrupperna representerar en extrem inriktning av islam och många andra islamistiska grupper har en annan syn på omvärlden än vad dessa rättrogna har

söndag, april 23, 2006

Claes Borgström gör bort sig igen

Borgström ger sig inte, trots den förödande kritik han utsattes för förra gången han gick ut med det minst sagt, kontroversiella förslaget att bojkotta fotbolls-VM. Han är ute igen på DN-debatt och försvarar sin tidigare så kritiserade ståndpunkt. Jag förstår att han känner sig påhoppad, nedsablad, förlöjligad, detroniserad, mobbad, han förtjänar det.

Vi är med i en organisation som heter EU, detta organ är till just för sådana frågor som trafficing och människohandel. Vi betalar in 26 miljarder för att EU skall ta hand om dessa internationella frågor. Varför, VARFÖR ger sig Borgström på just fotbolls-VM? Är han rädd att bli kritiserad i vissa politiska kretsar om han skulle ge sig på EU?

Borgström skriver, -” Men oviljan att diskutera sakfrågan, handeln med kvinnor och barn, gör mig betryckt. I stället blir reaktionerna på mitt förslag vrede, förlöjliganden och personliga påhopp. Jag kan inte tolka det på annat sätt än att ifrågasättandet av människohandeln upplevs som hotfullt av många män. Det ifrågasätter kärnan i den manliga identiteten: män ska vara överordnade kvinnor och ha rätt till kvinnors kroppar.
Vad är det han skriver egentligen Borgström? Läs det en gång till ” Jag kan inte tolka det på annat sätt än att ifrågasättandet av människohandeln upplevs som hotfullt av många män.” Här trampar Borgström rejält i klaveret. Alla jag känner, män som kvinnor, tycker att människohandeln är vidrig, den har dock inget att göra med fotbolls-VM, kan inte Borgström få in det i sin trånga skalle?
Han tolkar det så att den starka reaktion som kommit på hans förra utspel är ett stöd för människohandeln, han vägrar att fatta att i princip alla är emot denna människohandel men tycker fotbolls-VM inte är rätt arena för protester mot detta.

Vidare skriver Borgström, -” Modern mansforskning lyfter fram överordningens betydelse för den manliga identiteten. Att ifrågasätta den är att rikta ett hot direkt mot den kärna i varje man som säger att han är man just för att han inte är kvinna. Detta utgör, menar jag, det huvudsakliga problem vi har att lösa för att uppnå verklig jämställdhet. De hätska reaktionerna på min uppmaning till en bojkott av fotbolls-VM bekräftar detta.”

Ha, ha, ”modern mansforskning”, låt mig gissa, det är den genusforskning som bedrivs på Uppsala universitet av storheter som Eva Lundgren och Tiina Rosenberg. Skulle reaktionerna mot Borgströms idiotförslag bekräfta mannens överordning av kvinnan? Nä, snälla borgström, det bekräftar två saker, ett: du är politisk korrekt, två: du är en idiot.