lördag, maj 02, 2009

Guidad fornlämningstur

Vi planerar en guidad fornlämningstur runt Stockholm den 24 på maj. Samling kl 10, plats meddelas senare men det blir i Södertörn. Intresserade kan höra av sig via mail till mig. Guide blir Andreas, han har arbetat som arkeolog och är mycket kunnig. Det kommer att bli en intressant söndag, just när sommaren är som finast.

Mail

fredag, maj 01, 2009

Sahlin är ingen ideolog, men väl en demagog

Sahlins förstamaj tal hölls inomhus i Lund, bara det är lite märkligt, att hålla ett förstamaj tal inomhus. Sahlins tal innehöll som väntat inga djupare analyser, funderingar, eller rena ideologiska ståndpunkter. Som väntat levererade Sahlin enbart en samling floskler. Så här sade hon bl.a. enligt SvD

Socialdemokratin är en frihetsrörelse. Frihet är socialdemokratins mål. Jag vill se en stark och självförtroendetyngd socialdemokrati.

Jaha, en frihetsrörelse, men på vad för sätt då? Exakt vilken frihet för vilka? Totalt innehållslöst som väntat. Vidare i Sahlins tal.

Aldrig någonstans, aldrig någonsin, aldrig, gör jag mig beroende av Sverigedemokraterna. Vad är Reinfeldts besked?

Precis, du anar väl hur populär du är i SD-kretsar Sahlin. Observera att Sahlin säger ”gör JAG mig beroende”. Det är till att vara självcentrerad. Det är inte arbetarrörelsen eller partiet det är frågan om, utan det är Sahlin själv som står i centrum. Om Sahlin avgår och Socialdemokraterna får en ny ledare är det alltså möjligt för S att samarbeta med SD enligt Sahlin själv. Vad är förresten Sahlins besked när det gäller utvecklingen i våra ghettoiserade förorter? Vad gäller pensionerna? Vad gäller den havererade flyktingpolitiken? Socialdemokraterna med Sahlin i spetsen ger inga svar själva, de ställer enbart en dum fråga till Reinfeldt.

Länk SvD

Apropå sumpdjurLars Weiss visade sig modig och på styva linan genom att kalla Sverigedemokraterna ”sumpdjur”. Tänk vad modigt av den inom media etablerade Lars Weiss. Hela det politiska etablissemanget samt delar av media har ju utsett SD till sin huvudsakliga antagonist. I det läget är Weiss modig och instämmer i kören. Det brukar sluta med att det som skiljer SD:s politik från de åsikter övriga partiers väljare har är någon diffus ”människosyn”. Vari denna skillnad explicit skulle bestå i har aldrig, till dags dato, fastslagits.

En något modigare man är dock Dennis Bäckman, ordförande för Pappers avdelning 86 i Oskarshamn. Han säger så här i nätupplagan av SvD i dag om Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin.

Det står mig upp i halsen att ta deras skit för alla misstag de gjort. Som fackligt förtroendevald får jag bara frågor kring deras affärer hela tiden och inte längre om något som förbättrar medlemmarnas situation.

Det är ord och inga visor. Heder åt Bäckman som vågar säga direkt till en tidning vad många i detta land förmodligen tycker och tänker. Nu undrar jag vad Weiss tycker om nämnda Sahlin och Lundby Wedin? Det är inga sumpdjur kanske? Men de som bor i förorten, som stiftar bekantskap med de problem vi själva skapat varje dag, de som arbetar och sliter, men som ändå inte har råd med att bo i ett franskt slott och dricka dyrt rödvin, DE är sumpdjur? Så modig du är Weiss, du skulle aldrig våga kalla maktens politruker för ”sumpdjur”, även om i princip hela övriga befolkningen verkligen tycker det. Det är nog solklart vilkas ärenden du springer Weiss. Jag sticker ut hakan och kallar DIG Weiss för en första klassens träskpadda (in your face punk!), du kan ju anmäla mig om du vill.

Länk SvD Sahlin, Lundby-Wedin och Bäckman

Länk DN

Lars Weiss är ett sumpdjur

Lars Weiss, som själv i princip fått beteckningen ”sumpdjur” kallar nu Sverigedemokraterna för ”sumpdjur”. I en artikel i DN med rubriken” Varning för sumpdjur” så skriver Weiss bl.a. så här.

Hur ogärna vi än vill – radions ”kaliber”-granskning visade att det på djupet av detta på ytan renborstade parti finns allehanda sumpdjur som trivs i gyttjan.

Nu är vi på riktigt hög och demokratisk nivå, nu när Weiss bedömer ett fullt demokratiskt och legitimt parti, då visar han upp sin kvällstidningsjournalistik. Weiss själv trivs definitivt inte i gyttjan. När hans skalbolagsaffärer granskades i samband med att han skulle få ett jobb som VD i SVT så hade i princip hela media-Sverige väntat att han skulle komma till vårt land för att försvara sig. Weiss trivdes dock så bra på sitt slott i Frankrike så han struntade i att komma till detta barbariska land. Varför skall man det när man kan sitta på sitt slott i Frankrike och dricka viner som en vanlig arbetare inte skulle ha råd att lukta på en gång. DU är ett sumpdjur Weiss, och din främsta förtjänst inom media är att du försämrat den enligt principer att ”Aftonbladsjournalistik” är den bästa journalistik i dagens samhälle. Vidare skriver Weiss så här i sin populistiska och tendiösa krönika.

Vem vet – Jan Björklund kanske måste upprepa Bengt Westerbergs manöver från en valnatt för snart två decennier sedan och på hösten 2010 trava ut ur en valstudio när Jimmie Åkesson släntrar in med ett vågmästargrin på läpparna?

Ja det är möjligt att så sker, men ärligt talat tror jag inte det. Samma trick fungerar sällan två gånger. Dessutom tror jag att Björklund faktiskt inser varför SD hela tiden vinner terräng, till skillnad mot dig Weiss. DU är ett sumpdjur Weiss, du slaktade ditt eget bolag och sålde det till halvkriminella människor för att kunna tjäna 1 miljoner kronor. Detta för att försäkra sig om en framtid som slottsherre i Frankrike, där du med den överlägsna min som betecknar den som från arbetarklassen lyckas höja sig till finare nivåer, kan avnjuta viner som t.o.m. franska bögar skulle göra allt för att få läppja på. Vill ni se ett äkta sumpdjur? Nåväl kolla denna länk. Vilket grin hade du på läpparna när du tjänade en miljon genom att slakta ett bolag?

Länk DN

torsdag, april 30, 2009

Äntligen reagera politikerna


I en artikel i SvD står det att Moderaterna reagerat på den ohållbara situationen i Rosengård. Brandmän kan inte utföra sitt arbete för att ligistyngel kastar sten på dem. Detta sker gång på gång. Brandmännen vänder sig i förtvivlan till sin ledning, som inte gör någonting. Nu har i alla fall Moderaterna äntligen reagerat och föreslår tillsammans med SD att utegångsförbud införs. Detta är naturligtvis enbart en tillfällig åtgärd och åtgärdar inte problemet långsiktigt.

På sikt behöver vi en helt annan och ansvarsfull immigrationspolitik. Vi behöver sätta tydliga krav på nya medlemmar i samhället, vill man inte följa kraven får man åka någon annanstans. Vi behöver sprida de som redan bor i Rosengård och andra liknande ställen. De som kommer hit måste både ges möjlighet att försörja sig själva samt ha det som krav. Vi behöver kontrakt med de som vill immigrera till vårt land, kontrakt som följs till punkt och pricka. Vi behöver också en annan rättspraxis för våra unga brottslingar. Lagstiftningen behöver också göras om, stenkastning med tung gatsten skall alltid bedömas som grovs försök till misshandel. Vågar politikerna göra något åt det som behövs göras för att komma tillrätta med problem som i Rosengård?

Länk SvD

onsdag, april 29, 2009

Det går envisa rykten...

Det går envisa rykten att det även kastas sten på brandmän när de rycker ut i norra Botkyrka och framför allt i Södertälje. Våra medier är knäpptysta så det är svårt att få något verifierat, men rykterna kommer från säkra källor skulle jag säga. Någon som vet mer kan väl maila eller höra av sig i kommentarerna.

Jan Scherman försvarar sitt beslut

TV 4:as Jan Scherman intervjuas av tittarombudsmannen Janne Andersson. Jag tycker tittarombudsmannen gör ett bra jobb faktiskt. Scherman har ju innan sagt emot sig själv, som jag skrivit om i tidigare artikel. Nu är dock Scherman hal som en ål och slingrar sig skickligt undan alla fällor. Scherman ger sken av att det skulle vara omöjligt att ge alla partier reklamplats. Det är en bluff. Lika väl som man kan ge alla företag, som har råd, reklamplats, kan man ge alla partier, som har råd, reklamplats. Något mindre parti än SD skulle knappast ha råd med reklam i TV 4.

Politisk reklam i TV

Nu skall TV4 öppna upp för politisk partireklam i sin kanal, ja för alla partier utom SD då, som TV4 själv inte gillar. Har hittat lite politisk partireklam från KD. När man ser den så är det kanske tur för SD att de inte fick vara med. Denna reklam lockar till gapskratt, och endast svårt infantiliserade tittare kan lockas att rösta på ett parti som gör sådan här reklam. Varsågoda, dagens skratt!

tisdag, april 28, 2009

UNDERKÄNT!

Jag läser i både DN och SvD hur ett befäl slutar på Jägersro brandstation p.g.a. de ständiga trakasserierna och överfallen mot brandmännen när de gör utryckningar i Rosengård. Jag är arg så jag skakar när jag läser artiklarna. I SvD talar befälet, Henrik Persson, om att han och de andra brandmännen inte får något stöd alls av högsta ledningen. Vad har man en ledning för om man ändå inte får något stöd i svåra situationer?

I DN står det att en del brandmän valt att sluta på brandstationen i Jägersro just för att arbetssituationen är omöjlig med de ständiga attackerna på dem vid utryckning in Rosengård. Dessutom har brandmännen försökt att få ledningen att vidta åtgärder för att skydda brandmän och möjliggöra en dräglig arbetssituation, utan resultat. Så här står det i DN.

Vad har ledningen sagt om avhoppet?
- Inte ett knyst, det är tyst som i graven därifrån (Henrik Persson).

Denna ledning bör omedelbart entledigas, helst under förnedrande former. Jag brukar inte uttrycka mig så men detta är så dåligt gjort av denna ledning så man saknar ord. Det är naturligtvis inte bara ledningens fel, de har sannolikt lyssnat på signaler uppifrån. Huvudansvaret är de styrande politikerna som av olika politiskt korrekta skäl inte vågat eller haft viljan att vidta kraftfulla åtgärder. De ansvariga politikerna (ytterst regeringen Reinfeldt) har varit så mån om att inte ge det mångkulturella bygget sprickor i fasaden så de har äventyrat hälsan för brandmän. Det är nog nu! Vi lever i en demokrati, en majoritet av befolkningen vill inte ha det så här. Kan ni inte förstå det ni politiker som styr och annars är så måna om att fiska röster? Vi vill inte ha det så här. Lyssna någon gång, VI VILL FÖR FAN INTE HA DET SÅ HÄR!

Länk DN


Länk SvD

måndag, april 27, 2009

Reflexioner om Sahlin

I en artikel i DN spekuleras det i varför förtroendet för Socialdemokraterna och Mona Sahlin nått dessa historiskt låga nivåer som opinionsmätningarna just nu vittnar om. Det är många som spekulerar i många olika orsaker. De närliggande och konkreta orsakerna är ju samarbetet med M och framförallt V, men också cirkusen när Wanja Lundby-Wedin försökte sig på cirkuskonster när det avslöjades hennes egen inblandning i beviljandet av bonusar och pensionsavtal. Jag har en känsla av att inte ens media och DN har insett skillnaden mellan ”rörelsen” och de som faktiskt skall gå och välja. Så här står det i DN.

Det skulle bli annorlunda nu, lovade Mona Sahlin. Den nya partiledningen skulle vända sig till gräsrötterna för att plocka upp idéer som kom inifrån organisationen.

Vilka idéer är det som Socialdemokraterna plockat upp från de verkliga gräsrötterna? Vilka idéer är det som de anammat från väljarna de sista 20 åren? Jag kan på rak arm inte komma på någon sådan idé. Om Sahlin ändå kunde gå ut till dessa ”gräsrötter” och fråga vad de tycker om att hon kysser en annan kvinna på offentlig plats samt blir fotograferad, kanske en pollett skulle trilla ned. Vidare i artikeln.

Sedan dess har Socialdemokraterna stadigt tappat i opinionsmätningarna och förtroendet för Mona Sahlin har gått samma väg. I en färsk undersökning som Synovate gjort för DN:s räkning svarar 23 procent att de har stort eller mycket stort förtroende för Mona Sahlin. Det är den lägsta siffran för en S-Ledare sedan DN började med förtroendemätningar i april 2000. Bland hennes egna väljare är det nu bara 51 procent som har högt förtroende för henne.

Sanningen är den att Sahlin aldrig varit någon självklar ledare. Stora delar av ”gräsrötterna” har aldrig gillat henne. Delar av det egna partiet har inte heller gillat henne, någonsin. När Persson avgick och en ny ledare skulle tillsättas så skulle det ju vara en kvinna. Den mer kompetenta Nuder tvingades tillbaka under närmast förnedrande former. Därefter blev Wallström tillfrågad, som klokt nog tackade nej. Hon hade sannolikt inte klarat uppgiften. Därefter blev Jämtin tillfrågad som andranamn, hon tackade också nej men skulle säkert gjort ett bättre jobb än Wallström. Först därefter tillfrågades Sahlin om partiledarjobbet, ett jobb hon aldrig skulle haft ur socialdemokratisk synvinkel. Sahlin grep ivrigt efter makten och äran, hennes tid hade äntligen kommit. Katastrofen för socialdemokratin var därmed ett faktum. Vidare i artikeln står det så här.

Och är det någon i svensk politik som lyckats göra comeback så är det Mona Sahlin, säger Kenneth G Forslund, ordförande för partidistriktet i Bohuslän.

Alltid dessa partifunktionärer som är inskolade i det politiskt korrekta som får ge sin syn på saken. Man får aldrig de sanna svaren om man inte går just till dessa ”gräsrötters” åsikter. Sahlin har gjort comeback bland hennes partivänner, men INTE bland gräsrötterna. Bland gräsrötterna minns man fortfarande Tobleroneaffären och alla andra affärer. Man minns alla konstiga uttalanden, man minns Sahlin på bild i Pridefestivalen och i muslimsk schal. Svenska folket vill helt enkelt inte ha en statsminister som beter sig så. Kan inte det socialdemokratiska partiet fatta detta enkla faktum? Inte ens medier och de politiska kommentatorerna i våra riksmedier verkar förstå detta mycket enkla faktum. Kanske är det FÖR enkelt.

Länk DN