lördag, oktober 29, 2005

Demokratiernas förbund

Vissa bloggare, (Erixon och Moderskeppet t.ex..), framför ideén att i ställer för FN, (som förvisso har sina brister), bilda ett "Demokratiernas förbund", ett förbund bestående av enbart demokratiska stater, där skulle inte diktaturer göra sig besvär. I detta förbund skulle då de demokratiska staterna lättare kunna dra åt samma håll är det tänkt. En fråga som då infinner sig är....Vem skall avgöra vad som är demokrati och inte? Ser vi till den svenska inhemska debatten och de metoder som används så tenderar politiker att kalla det som de själva inte gillar för "antidemokratiskt", alltså har vissa meningsmotståndare argumenten på sin sida drar man till med att de inte är tillräckligt demokratiska, skulle detta ske i "global" form vid ett demokratiernas förbund?
Tar vi Ryssland så andas, i alla fall SVT och DN att de nog inte är demokratiska, Putin vinner lite för stort, detta argument framfördes inte när Uhro Kekkonen vann jordsskredssegrar val efter val i Finland, så jag frågar igen, vem skall avgöra vad som är demokrati och inte?

tisdag, oktober 25, 2005

Eva Lundgren anmäler granskarna

Den omtalade genusprofessorn Eva Lundgren har JÄMO anmält granskningen av henne själv. Alltså, hon vill att granskarna granskas själv. Hon påstår att hon blivit diskriminerad p.g.a. sitt kön. Nu har vi ganska många kvinnliga professorer i vårt land, ytterst få blir granskade på det sätt hon själv blivit. Tanken har tydligen inte slagit henne att det kan ha å göra med sin "forskning" och den metod och kvalitet som föranlett granskningen. Natutligtvis har det hela initierats av massmediabevakningen, det är ju nästan allt nuförtiden, det som inte blivit granskat av massmedia finns knappt.
Artikel SvD
Mer om Eva Lundgrens "forskning"

måndag, oktober 24, 2005

Maria Carlshamre

Maria Carlshamre vägrar lämna sin EU post, trots att partiet rekomenderat henne att lämna sin post, eller lämna partiet. Carlshamre vägrar, motivering, hon är enbart dömd för oaktsamhet, samt att hon tycker sig göra ett bra jobb. Det kanske hon gör, men hon glömmer att tala om en viktig faktor, som påverkat hennes beslut, det är luckurativt att sitta i EUparlamentet. Traktamenten, reseersättningar mm är inte någon dålig inkomstkälla.

söndag, oktober 23, 2005

Artikel om datasäkerhet

Bra artikel om datasäkerhet. Ganska omfattande och ingående. Många av råden bör man absolut följa. Finns på "Dunderklumpens" blogg.

Brev till DN's läsarombudsman

Vem som skall få komma till tals på debattsidan är en delikat fråga, jag har ofta varit kritisk till valet, bara man är känd får man tydligen publicera vilken skit som helst. Nu däremot har det tydligen blivit vanligt att DN-personal SJÄLV publicerar sig på denna sida. Det kan inte vara andemeningen att DN's egen personal publicerar sig på tidningens debattsida. Tror det hänt en tre ggr sista månaden att redaktören eller liknande publicerar sig själv där. Detta inleds ibland med ett hurtigt "redaktören har ordet" eller liknande, DN's medarbetare, redaktör mm har alla möjligheter att göra sin röst hörd på olika platser i tidningen, det finns massvis med männisor i vårt demokratiska land som aldrig får göra sin röst hörd, låt debattsidan vara till för dessa.

Open Office.org

Måste påpeka att Open Office 2.0 är färdig och släppt, den är gratis och den är i klass med M-Office! Ja, jag tycker den är mer intiutiv i sitt skal än M-office, att köpa M-office efter detta släpp är fullkomligt vansinnigt! Prova den, ni kanske avinstallerar M-office t.o.m. och bara kör med O.O.
Det kan vara svårt att hitta den svenska versionen så jag har lagt upp den på min site, för direkt nedladdning.