lördag, januari 01, 2005

Hur går vi vidare??

Hörde på SVT2 från den utmärkte, (han framträder mer o mer som den bäste), Magnus Hedman att svenskar låg på operationsbordet emendan thailändare som var svårare skadade låg i korridorerna. De thailändska myndigheterna, sjukhusen och folket har tydligen prioriterat turister och svenskar före den egna befolkningen, kanske i förhoppning om att inte totalt utradera turistnäringen också. Det viktiga inför framtiden är att inte sluta åka till Thailand efter detta, risken att en ny jordbävning av riktig magnitud skall inträffa är snarast mindre efter att efterskalven klingat av än innan jordbävningen, det finns inget rationellt skäl till att avfärda thailand som turistland nu, efter att de gjort allt i sin makt för oss efter katastrofen, en katastrof som drabbade dem hårdare än oss.
Hörde förresten hur SVT,s morgonprogramledare i en intervju pressade Freiwalds och sade bl.a. -"Hur kan ni inte haft koll på läget när vi inom media hade koll på läget?". Då skall vi komma ihåg att media rapporterade ett tiotal döda från Indonesien den första dagen! Är det att ha koll på läget enligt SVT???

tisdag, december 28, 2004

Sjukhuslista Thailand 29e Scandinaviska namn uppdaterad


Listan på skadade och döda har tagits bort då det finns risk att den skulle kunna utnyttjas av kriminella element.
Jag bedömer att den kan göra mer skada än nytta med tanke på hur vårt samhälle ser ut i dag och den brottslighet vi har i dag.
Det är av yttersta vikt att Thailandsresenärer som tagit sig hem på egen hand hör av sig till den lokala polismyndigheten så att de kan avföras från listan på saknade.
Jag önskar alla ett gott nytt år trots den tragiska katastrofen i Indiska oceanen.
Länkar:
Phuket hospital

List by country


måndag, december 27, 2004

Regeringskritik angående tsunamin


Många anhöriga, släkt och kamrater till Thailandsresenärer i det drabbade området klagar på den hjälp som inte verkar komma igång från svenskt håll, vi talar om ett annat land på andra sidan jordklotet faktiskt! Det verkar som om den svenska regeringen, UD och framförallt svenska ambasadpersonalen inte fullgjort sina skyldigheter som man kan begära. När det gäller ambassadpersonalen och ambassadörer så om jag fattat saken rätt så utnämns de efter politiska merier och inte efter kompetens, här kan någon rätta mig, hela utnämningspolitiken kanske skulle ses över, lite sent att börja skrika nu när det brustit i decenier, det är bara det att det är nu det kommer till ytan. En annan aspekt är att vi faktisk inte kan vänta oss samma trygghet och civila funktioner när vi reser utomlands som hemma, alla verkar inte förstå det riktigt. det är trevligt att bevista ett varm och exotiskt land, när en katastrof inträffar så spelar dock turister och den inhemska befolkningen lite mer med samma kort, skyddet som medborgarskap och pengar ger undanrycks temporärt, det är bara att inse fakta. Och ändå, en svensk präst, Helen Lindström, sade på SVT i dag Onsdag på morgonen att Thailändarna i första hand tog hand om turisterna FÖRE den egna befolkningen!!! Det tyckte hon var stort!! Jag vet inte, jag börjar skämmas, inte som andra för svenska UD utan för att tillhöra det överbekväma väst. Tänk er att ett bombattentat sker vid kungliga slottet en varm Julikväll, räddningspersonalen tar hand om turisterna före svenskarna som ligger sårade, skulle vi tycka det var stort??? Tror inte det nej.

DN-link

söndag, december 26, 2004

Appropå de fem svensk-palestinska barnen bortrövande och andra liknande fall

Det är så lätt att i alla liknande fall bara ta till det enklaste, vad har myndigheterna
gjort? Vad har UD gjort? Precis som om de skulle ha något trollspö
för att fixa alla liknande problem. Vi har blivit en nation av
"curlingvuxna", vi förväntar oss att UD eller liknande myndigheter
genast skall lösa dessa komplicerade tvister. Låt oss leka lite med
tanken, vem säger att barnen i alla fall har det bättre i Sverige??
(det tror jag själv i de allra flesta fallen, men skall man ta det
för givet?), vem säger att det alltid är den svenske föräldern som
har rätten på sin sida? Vem säger att det alltid är Sverige som har
rätt vid liknande tvister? ligger det i själva verket inte ett förakt
för främmande kulturer och nationer inbäddat i dessa halvt dolda
föreställningar att det alltid är självklart med att den svenske
förlädern har rätt eller Sverige? I vilket fall så kan knappast UD
trolla tillbaka alla bortrövade barn med en fingerknäppning, att
riksdagsmän, vevar samma positivvals gör det hela riktigt beklämmande, de
skulle ha lite mer vett i sin högt betalda skalle tycker jag, det
finns något som heter internationell lag och rätt, skall Sverige
plötsligt inte följa den nu då? Hur blir det när vi då kräver att
andra nationer bryter mot denna rätt gentemot oss?? Det är väl hög
tid att börja använda hjärnan nu, trots all fet julmat.;-)

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=359085&previousRenderType=6

De kidnappade svensk-palestinska barnen.

De kidnappade svensk-palestinska barnen.

Läser med förvåning att den s.k. fembarnsmamman Elisabeth Krantz är kritisk mot regeringen, detta just som hon verkligen fått hem sina barn. Många mammor i liknande situationer har aldrig fått hem sina barn, de är fortfarande kvar i de länder dit deras pappor tagit dem. I de fall där mammorna verkligen fått hem sina barn har det i de flesta fall tagit betydligt längre tid än fem månader.

Elizabeth anser att regeringen handlat för långsamt och förlamt, det är väl i själva verket ett signum för svenska regeringar överhuvudtaget att handla för långsamt och för lamt men i detta fall gick det faktiskt betydligt fortare än normalt, i många fall kommer barnen aldrig tillbaka.

Elisabeth hade velat att regeringen tog saken i egna händer i stället för att förhandla med pappan, och gjorde vad då? Undrar man, skulle svenska regeringen kidnappat tillbaka barnet eller vad?

Cecilia Wikström FP och Annelie Enocksson KD är också starkt kritiska till regeringen, de är dessutom proffspolitiker och man kanske skulle kunnat begära lite mer proffesionalism från deras sida, de kritiserar starkt den tysta diplomati som regeringen fört. Jag undrar vad för åtgärder de tycker att den svenska regeringen skulle ha vidtagit egentligen, startat ett krig mot den palestinska staten, som inte ens är en stat i nuvarande läge?

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=359085

I en annan artikel undrar Elisabeth vad det svenska medborgarskapet egentligen är värt:

-" Barnen bor ju i flyktingläger där skottlossning hör till vardagen. De vill hem och förstår inte varför de svenska myndigheterna inte hjälper dem. Barnen undrar vad deras medborgarskap egentligen är värt."

Vi är några som hela tiden sett det svenska medborgar skapet urholkas, de som starkt bidragit till detta är inte bara den socialdemokratiska regeringen utan också FP och KD.

Man kan läsa att Elisabeth börjar bli desperat, funderar på hungerstrejk nu när -"regeringen vägrar använda biståndspengarna som påtryckningsmedel på den palestinska regeringen" Så barnen i flyktinglägren som lever på svältgränsen skulle bli utan bistånd för att en pappa kidnappat sina barn, andra barn som intehar ett skit med saken att göra skulle svälta för att fem svenska barn blivit kidnappade av sin pappa? Den palestinska regeringen , som ville utvisa pappan från Palestina helt enkelt skulle också göras ansvarig? Herregud!! vart är vi på väg? Detta måste vara ett absolut lågvattenmärke.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=351605

I en tidigare artikel i DN står det att fyra riksdagsledarmöter också kräver att regeringen fryser sitt bistånd till Palestina, de fyra ledamöterna är inte namngivna men man får uppfattningen att Cecilia Wikström och Annelie Enocksson står bakom detta krav även här, de var tydligen med på det mötet där kraven togs upp

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=359011

Här går ta mig fan gränsen för det smakliga, riksdagsmän som skall agera proffesionellt och uppbär lön för att göra det kommer med fullständigt huvulösa förslag, Sverige skall frysa bidrag till svältande barn i palestinska flyktingläger för att en pappa kidnappat sina egna barn i Sverige till palestina, samtidigt vill den palestinska regeringen sätta in hårdare åtgärder än vad som enligt internationell lagstiftning är möjligt, snacka om klavertramp. Det kanske ännu mer uppseendeväckande i denna historia är att massmedia inte avslöjar dessa charlataner såsom de är, de brukar annars vara pigga på det, men det är klart, nu är det borgerliga riksdagsmän som gjort bort sig, då kanske det är en annan måttstock som gäller.