lördag, september 10, 2005

Nalin pekgul starkt kritisk till islamska friskolor

På en Debattsida är Nalin Pekgul starkt kritisk till religiösa friskolor av islamskt snitt, hon menar att de är plantskolor för den extrema rörelsen Wahhabismen, en lära som förespråkar att alla skall leva som Muhammed gjorde 600 e.k.
Erixon är dock mycket kritisk till Pekgul, så här skriver han;
Det luktar också illa om Nalin Pekguls debattartikel, Kantrad debatt om islam gynnar fundamentalisterna i Göteborgs-Posten. Som s-kvinnornas ordförande gör hon dessa viktiga frågor till simpel partipolitisk pajkastning mot folkpartiet. Vi behöver diskutera frågor om muslimernas kultur öppet, och Pekgul gör allt för att förstöra förutsättningarna. Snacka om att gå extremisternas ärende.

fredag, september 09, 2005

Politikerklassen förnekar sig inte

Helena Nilsson, f d vice ordförande i C, numera ambassadör, behöver inte frukta pesionen. Hon har fortsatt att inneha en generaldirektörs post, trots att hon lämnade tjänsten redan 1999. Därmed får hon enligt gällande regler 36.676 kr i extra pension. Till saken hör att hon enbart arbetade som generaldirektör 1 år, från 1998 till 1999, det var i arbetarskyddstyrelsen.
Därefter har hon arbetat som ambassadör, på denna tjänst har hon fått kritik för att vara en dålig chef. Det skall sägas att det är den nuvarande regeringen som förlängt hennes förordnande som generaldirektör. Politikerklassen ser om varandras hus, spelar tydligen ingen roll om det är borgerliga eller från vänsterblocket, det är den politiska eliten som utgör en klass för sig själv.