lördag, december 15, 2007

Lite smått o gott


Idétorka parat med nyhetstorka är ingen bra kombination och grogrund för att skriva någon medryckande och intelligent artikel. Nu är skrivkrampen nära, men lite smått o gott kan vi väl prestera från tangentbordet. Billström den bleksiktige har börjar prata om EBO-lagen, alltså lagen som gör det möjligt för asylsökande att fixa sitt eget boende i stället för att Migrationsverket fixar denna bostad åt dem. Problemet är känt sedan urminnes tider, asylsökande väljer att bosätta sig i en trea med landsmän där det redan bor 15 personer. Detta i ett betongghetto där de aldrig kommer att lära sig svenska eller få ett jobb. Detta problem känner varenda svensk till sedan lång tid tillbaka, så utred det du Billström. Man reagerar på att Billström är nog med att kasta in ord som ”human” med jämna mellanrum, det gäller att ha ryggen fri.

Reinfeldt dyker upp och visar sina rådjursögon i en del artiklar och faktiskt i en del nyhetsreportage med jämna mellanrum sista tiden. Det handlar alltid om ofarliga och ointressanta ämnen där det garanteras att inte alltför många blir arga på honom. Nä, folk blir inte arga på honom, men heller inte entusiastiska eller imponerade. Han framstår mer och mer som en mupp med rådjursögon. Den enda gång han stack ut hakan var väl när han sade att allt svenskt var "barbari", hyvens kille denna Reinfeldt.

Tja, Anja Pärsson vinner något skidlopp, så kul för henne, men jag saknar Stenmark, det var kul när han piskade hela den latinska skideliten, någon som ännu minns?

Tjafsas om snusk på krogen och dåligt kött. Jag äter kött varenda dag och har klarat mig från magsjuka. De enda som blir magsjuka är de som blir smittade av vinterkräksjukan. Ofta blir de smittade av andra som inte visat hänsyn och hållit sig hemma eller slarvat med hygienen. Tror dock inte Josefsson kommer att skriva något om detta.

Vi läser att pendeltågen inte kommer i tid. Det vet vi stockholmare redan, av bitter erfarenhet. Det har ju inträffat något unikt och märkligt, det har blivit vinter plötsligt, och då fungerar inte våra pendeltåg riktigt ordentligt.

Billström DN

Reinfeldt SvD ( totalt intetsägande artikel, läs den inte)

Anja SvD (Skall hon inte lägga av snart?)

Pendeltåg SvD (Gör något bättre än att läsa denna artikel, läs en bok, älska med frugan, städa eller dela ut flygblad)

Hoppas jag inte blir portad från Twingly nu.

fredag, december 14, 2007

DN driver en egen politisk agenda


En somalier har fått avslag på sin asylansökan. Migrationsverket konstaterar att det inte råder en väpnad konflikt i Somalia eller huvudstaden Mogadishu. DN har en gång lovat att inte ta upp enskilda fall i flyktingpolitiken. Det löftet bryter de väl knappast mot med denna artikel då de inte nämner den asylsökandes namn och de menar att Migrationsverket tagit ett vägledande beslut när de avslog mannens asylansökan. Däremot får man känslan av att DN och dess ledarredaktion driver en egen politisk agenda i flyktingpolitiken. Ingen politiker eller politiskt parti har nämnt flyktingsituationen i Somalia. Förresten har inte heller media rapporterat om några stridigheter i Somalia. SvD har en något kortare artikel men påstår att FN rekommenderar att inte avvisa till Somalia. Kan vi själva få se vad FN skrivit? Och hur gör de andra EU-länderna?

Tydligen har svenska ambassaden i Nairobi påstått att konflikten i Somalia är en av de värsta i hela världen. Alltså, vad FN tycker skall väl inte en ambassad i Nairobi behöva tala om, FN:s huvudkontor ligger väl i New York? Varför refererar man till vad en ambassad i Nairobi tycker i en FN-fråga? Mycket märkligt, man anar redan här ugglor i mossen. Så här står det vidare i DN.

- Inte heller UNHCR menar att man kan avvisa till centrala och södra Somalia utan alla därifrån som söker asyl ska få internationellt skydd.

Jaha, hur vet vi att ni inte ljuger kära redaktion på DN. Inget citat, ingen hänvisning till vem på UNHCR som sagt vad, jag är ytterst tveksam till denna uppgift. Återigen, hur gör våra grannländer Finland, Danmark och Norge, tar de emot flyktingar från Somalia? Hur gör övriga EU, tar de emot flyktingar från Somalia? Inte ett ord om det i DN:s artikel, som vanligt får man känslan av att DN driver sin egen flyktingpolitik likt ett politiskt parti. Nu är det så att DN:s redaktion inte ställt upp i några val, inte testat hur populära deras åsikter är och inte kontrollerat vad folk i gemen tycker i denna fråga, de bara ger uttryck för vad de själva anser. Media och tidningar kallas ibland för den tredje statsmakten, nu vet vi varför.

Länk DN

Länk SvD

torsdag, december 13, 2007

Är försvaret kastrerat?

Ett antal kvinnor i Nordic Battle Group har vänt sig till EU-domstolen p.g.a. att förbandstecknet, ett lejon med svärd, har ett manligt könsorgan. Det står inte i SvD om något utslag från domstolen ännu. Dock har förvaret redan tagit bort det manliga könsorganet, vi vet ju alla vart vindarna blåser i dagens samhälle. Vladimir A Sagerlund, som utformat det ursprungliga förbandstecknet säger så här i SvD.

- Ett heraldiskt lejon är en kraftfull och ståtlig symbol med genitalierna i behåll och jag kan inte stå för en beskuren bild. Försvarets traditionsnämnd gjorde ändringar utan mitt medgivande. Försvaret är okunnigt om heraldik. Vapensköldar med lejon utan genitalier gavs förr till dem som förrått kronan.

När man tänker efter så kanske det är passande med ett kastrerat lejon i alla fall. Vårt försvar är numera kastrerat av våra folkvalda politiker, så där stämmer ju symboliken. Vapensköldar med lejon utan genitalier gavs till dem som förrått landet, hmm… kan det också stämma? Jag har aldrig haft något emot kvinnor inom försvaret, men nu börjar jag undra. Försvaret är inget feministiskt projekt, det är till för att försvara fosterlandet med alla tillbuds stående medel, till sista blodsdroppen, till sista andetaget, till sista man (eller kvinna om ni så vill). Att börja bråka om genitalier på ett förbandstecken är inget bra omen om man anser att försvaret skall kämpa för fosterlandet till sista andetaget. Men antagligen förespråkar denna blogg omoderna och mossiga idéer.


Länk SvD

onsdag, december 12, 2007

Robsten blogg nämns hos Expo

Yes! Nu nämns denna blogg i en trycksak från Expo. Sannolikt har denna blogg länge funnits med i Expos arkiv. Robsten blogg nämns som "invandringskritisk". Det stämmer delvis. Jag är inte kritisk mot invandrare i sig men den vansinniga flyktingpolitik som svenska politiker driver, det är min demokratiska rätt att tycka så.

Så här står det i Expo:s trycksak.

"Drivs av de två invandringskritiska bloggarna "Grue" och "Robsten". Menar att politiker och media medvetet viker sig för islams företrädare"

Ja utan tvekan gjorde de det. Det tycker massvis med människor, inte bara människor som delar min politiska uppfattning. En bloggare och liberal som Henrik Alexandersson tyckte också att politiker och media vek ner sig för "islams företrädare", hittade ett par artiklar av honom här och här. Skall ni inte lista liberalen Alexandersson också?
I själva verket lade sig media och många politiker platt för de klumpiga hot som "islams företrädare" kom med från vissa länder. Har man inte förmåga att de detta lider man förmodligen av någon form av förståndshandikapp, så tydligt var det.
Jag berömde förövrigt Reinfeldt i ett svagt ögonblick, här kan ni läsa om det, nästan så jag skäms. Jag skrev ett antal artiklar under den tiden rondellhundarna var på tapeten, här skrev jag hur "islams företrädare" mordhotat svenska chefredaktörer. Vad tycker ni om det Daniel Poohl som listat denna blogg? Är det helt OK tycker du?

Här skriver jag om hur Vilks blev refuserad på en konstskola, men det är kanske bara jag som hittar på, eller vad säger du Poohl? Minsta kritik mot islam renderar en plats i Expos arkiv förmodligen, om man inte är en erkänd liberal som Alexandersson. Det ni sysslar med Poohl är exakt samma sak som man gjorde i Sovjet, åsiktsregistrering, förföljelse av människor som inte tycker som ni. I got news for you Daniel, jag kommer aldrig tycka som du, dina åsikter äcklar mig och det är min förbannade demokratiska rätt att tycka så.

Vad sysslar DN med?

De för oss bloggare så viktiga Twinglylänkarna under tidningarnas artiklar med länkar till bloggar som skrivit om den aktuella artikeln har försvunnit från DN. Det kan vara något tillfälligt tekniskt strul eller något annat tillfälligt men nu har de varit borta i några dagar. Min egen blogg och andra har ibland sablat DN:s artiklar jäms med fotknölarna, det är fakta. Har det månne blivit för mycket för journalisterna eller redaktionen på DN? Anser de sig ha monopol på information eller att forma politiska åsikter och analyser? Det kan de i så fall glömma, bloggarna är här för att stanna. Vi tänker fortsätta att skriva vad vi tycker, vi tänker fortsätta att ge vår bild av verkligheten. Fuck you ni journalister på DN, jag tänker fortsätta att tycka tvärt emot vad ni tycker, skriva tvärt emot vad ni skriver, det är ett löfte.

Jag föreslår att vi bloggare gemensamt slutar läsa DN och går över till SvD om DN fortsätter att strunta i Twinglylänkarna.

Nomenklaturan håller ihop


Artikel på SD-blogg om hur den politiska makteliten håller ihop för att utestänga SD och hur riksdagspartierna i mångt och mycket är av samma skrot och korn. Ursprungsartikeln från Expressen.

tisdag, december 11, 2007

Svenska pass används av flyktingsmugglare

Svenskar som är på utlandsresa till Turkiet anmäler i allt högre grad att de tappar sitt pass. Efter ett tag så anmäler de sitt pass stulet, men inte alltför tidigt, då går det inte att använda passet. Därefter så utfärdas ett nytt pass åt den som "tappat" sitt pass. Det finns i Sverige ingen lag som gör det möjligt att stoppa utfärdande av nytt pass till en person, oavsett hur många gånger han tappat sitt pass. Staffan Tilling vid rikspolisstyrelsen säger så här i SvD.

Människosmugglare använder inte passen när de väl är spärrade utan personerna som förlustanmäler passen väntar tills personen som köpt passet kommit in i Sverige.

Det är dags för regeringen att agera nu, att inte göra något åt detta helt uppenbara missbruk av svenska pass är brottsligt i princip. Tidigare har bloggen skrivit om problemen med svenska pass, här står det om avancerad förfalskning av svenska EU-pass, här står det om människor som fått asyl på falska pass och här tar Wager upp samma sak. Billström har visat upp en monumental motvilja mot att åtgärda detta problem, med hänvisning till att han "vill veta mer". Den tidsfrist är definitivt över nu när Billström kan hänvisa till att han behöver ytterligare information, det är dags att handla nu. Det behövs i ett första läge en lag som gör det möjligt att stoppa utfärdande av nya pass till dem som regelbundet tappar sitt pass. Alla pass med märkliga inrese och utresestämplar bör kontrolleras mycket noga.

UPPDATERING:
En riksdagsledamot, Elisabeth Svantesson har reagerat på passfusket i alla fall, här och här kan vi läsa om det på hennes blogg.

Länk SvD

måndag, december 10, 2007

Extremvänstern och extremhögern

Focus har skrivit en ganska lång artikel om dessa extrema rörelser. Artikeln är intressant och innehåller en hel del fakta. Det första man måste fråga sig är om inte begreppen "vänster" och "höger" är fullständigt meningslösa nuförtiden. Exakt vad är det som gör Afa till vänster? Exakt vad är det som gör Nationalsocialistisk front höger? Det är möjligt att det med de klassiska begreppen kan konstateras att NSF är höger, men Afa har absolut inget med klassisk vänster att göra. Gamla arbetare vänder sig med avsky från dessa medelklassyngel som i de flesta fall är födda med en guldsked i munnen i något välbärgat villaområde. Rent teoretiskt är de för massinvandring, mot djurförsök, för homosexuellas rättigheter, för feminism och en del av dem är veganer. Inte något av detta är traditionell vänster, den klassiska vänstern var emot massinvandring p.g.a. den uppenbara lönesänkningseffekt detta har. Den klassiska vänstern hade inget med nutidens feminism att göra och inte fan var de gamla grovjobbarna veganer.

Just medlemmarnas klasstillhörighet tas upp i artikeln och är högintressant, så här står det i artikeln.

Gärningsmannaprofilerna är tydliga:

• Den autonome är mellan 16 och 24 år, nästan uteslutande etnisk svensk och kommer från välordnade hemförhållanden. Oftast skuldfri. Ett fåtal av de dömda är kvinnor men majoriteten är män. I några fall har föräldrarna maktpositioner i samhället. Drygt hälften bor i storstäderna.

• Vit makt-anhängaren är en något äldre, etnisk svensk man och kommer från trasiga hemförhållanden. De har ofta skulder till kronofogdemyndigheten och förekommer i brottsregistret. En stor andel har dessutom i personutredningarna konstaterats ha aggressionsproblem eller är diagnostiserade med exempelvis damp eller adhd. Flertalet bor i Göteborg och Stockholm, men det finns även anhängare på flera mindre orter runt om i landet.

Ja, dessa profiler kommer från dem som döms för brott i samband med aktioner. Det talar sitt tydliga språk. Dom som kommer från "vit makt" sfären kommer från trasproletariatet, har ofta bokstavsdiagnoser och är allt annat än medelklass. De som däremot hör hemma i den autonoma rörelsen kommer från ekonomiskt välbärgade förhållanden, en del av dessa har t.o.m. föräldrar som har maktpositioner i samhället. Hannes Westberg som blev känd då han sköts av polisen vid upploppen i Göteborg har en far som då jobbade som överläkare vid Sahlgrenska sjukhuset. Efter att Hannes blivit nedskjuten så framträdde hans far i SVT och kritiserade polisen. Bara en sådan sak ter sig helt omöjlig för dem som kommer från "vit makt" sidan, de har inga fäder som framträder i SVT eller jobbar som överläkare på något sjukhus. Man kan så här efteråt tycka att Hannes Westbergs far borde ha ägnat mer tid till att uppfostra sin son i stället för att kritisera polisen efter att hans faderliga värv visat sig undermåligt.

För tydlighetens skull är det bäst att nämna att denna blogg naturligtvis tar avstånd från allt politiskt våld och är emot alla de rörelser som nämns i Focus artikel, eller i alla fall inte sympatiserar med dem i den mån deras politiska agenda överhuvudtaget är känd.

Kul diskussion på Lodenius blogg


Anna-Lena Lodenius har fräckheten att påstå det alla redan märkt, att extremvänstern kommer från medelklassen och att skinnskallar kommer från något som Lodenius kallar trasproletäriatet. Nu är det så att trampar man på ömma tår så kommer det reaktioner. Nu på måndag morgon är det 106 kommentarer. Läs och delta.

Migrationsverkets generaldirektör på DN-debatt

Migrationsverkets generaldirektör, Dan Eliasson publicerar sig på DN och säger saker som inte är helt vanliga i svensk debatt. I ingressen på artikeln i DN-debatt så står det saker som gör att man sätter morgonkaffet i halsen, smaka på dessa ord av generaldirektören.

Vi måste bli bättre på att förklara våra beslut. Migrationsverket ska verka för ordning och reda i asylprocessen. Annars urholkas systemets legitimitet. Vi måste bli bättre på att förklara våra beslut. Bland annat måste Migrationsverket höja sin förmåga att motivera asylsökande att återvända. Vi måste vara tydliga med att asylsökande som inte är i behov av skydd ska återvända till sina hemländer.

Att Eliasson vågar nämna "systemets legitimitet" är starkt bara det. Visserligen låtsas Eliasson som att systemet har legitimitet i dag, vilket alla vet är fel, men ändå. Jag är helt oförstående när Eliasson pratar om att "höja sin förmåga att motivera asylsökande att återvända", har man fått avslag på sin asylansökan så vistas man olagligt i landet om man inte återvänder. Det är vad jag kan förstå en ren polisiär fråga, de som vistas olagligt i landet skall avvisas med hjälp av polis. Så går det till i alla andra länder på jorden utom i Sverige, här skall Migrationsverket höja sin förmåga att motivera asylsökande att återvända. När Eliasson säger att "vi måste bli tydliga med att asylsökande som inte är i behov skydd skall återvända till sina hemländer" så säger han faktiskt på samma gång att i dag så är vi inte tydliga med detta. Alla vet att så är fallet men det är i alla fall bra att Migrationsverkets chef säger det rent ut, eller nästan rent ut i alla fall.

Vidare pratar Eliasson om vikten att korta väntetiden för besked om asyl. I samband med detta så säger han så här.

Ett exempel på arbetssätt är det projekt som vi startar efter årsskiftet där flera tusen irakier ska få sina ärenden snabbehandlade.

Jag tolkar detta som att dessa irakier skall få asyl på löpande band helt enkelt. Någon annan tolkning är svår att göra. Det rakt motsatta, att de skulle få avslag rutinmässigt är inte troligt i dagens politiska klimat. Detta besked gör att vi ändå, trots alla stora ord, fortfarande står på ruta 1. Sverige tar ju emot ungefär hälften av alla irakier som flyr till väst och just irakier utgör ju den stora flyktingströmmen till vårt land. Vidare säger Eliasson så här.

I den aktuella debatten ligger fokus ofta på migration till Sverige som ett problem, inte som en möjlighet. Det gäller i synnerhet diskussionen om det stora antal asylsökande som för närvarande söker sig till vårt land från bland annat Irak. Man får inte glömma den tillgång som denna grupp utgör för Sverige. Med en åldrande befolkning behöver vi fler unga människor i vårt land.

Här hoppar Eliasson över skaklarna direkt. De som inte har skyddsbehov skall avvisas sade han ju innan i artikeln. Varför tar han då upp detta med hur positivt det är med flyktingar för vårt land? Börjar han redan tveka innan han ens har skrivit färdigt artikeln? Om det nu är så positivt med dessa flyktingströmmar så kan man undra varför Sverige är det enda landet inom EU som har denna generösa politik med t.ex. irakflyktingar. Vore det så positivt skulle sannolikt flera länder resonera som Sverige. Dessutom har jag svårt att se det positiva med ännu fler samhällen typ Rosengård. I Rosengård är 90 % arbetslösa, människorna lär sig inte svenska och lever hela sitt liv i en etnisk enklav som har ganska lite med samhället i övrigt att göra. Flyktingpolitiken skall inte ha något att göra med vårt demografiska läge i landet. Andra åtgärder skall påverka vår demografi, åtgärder som det är politikernas jobb och ansvar att taga.

Länk DN

söndag, december 09, 2007

Salemmarschen igen

Likadant varje år, människor som av media kallas "högerextremister" marscherar i Salem till minne av att en ung man, Daniel Wretström, fick halsen avskuren vid en busshållplats i Salem. Varje år hålls också motdemonstrationer av olika nätverk med namn som t.ex. "nätverket mot rasism". En orsak till mordet var att Wretström identifierades som skinnskalle, han skall också ha hamnat i bråk med några flickor den kväll han blev mördad. Som vanligt är det motdemonstranterna som utmärker sig för våld och skadegörelse. I år har de t.o.m. startat bränder. Jag är mycket nyfiken på varför de s.k. "antirasisterna" försöker bränna ner en skola, vad har en skola i Salem för koppling till nazism eller rasism?

I media så benämns demonstranterna regelmässigt som "högerextremister". Jag har ingen aning om vilka människor det är som går i tåget nuförtiden men de första åren var det många människor som gick i tåget som var allt annat än extremister. Nu har väl en utsållning av deltagarna skett, också tack vare media, så benämningen stämmer väl något bättre nuförtiden. Motdemonstranterna benämndes de första åren som "antirasister". Nu har deras beteende urartat så pass mycket att den mediala och politiska makten inte vill koppla ihop dessa våldsverkare med ett ord som "antirasist", nu kallas motdemonstranterna plötsligt för "vänsterextremister". Det är intressant hur den mediala och politiska makten använder språket, en doktorsavhandling hur språket används av olika makthavare skulle inte vara så dumt.

Vi kan också konstatera att i den "faktaruta" DN har så nämns inte den mördade Wretström vid namn. Det är i en faktaruta en styggelse och strider mot god publicistisk sed. Den mördade tonåringen hette Daniel Wretström, vågar ni inte skriva det DN? Det är möjligt att Wretström hade nazistiska sympatier, det är en smula oklart såvitt jag vet vad han egentligen stod för. Nazism är en avskyvärd lära som denna blogg tar bestämt avstånd ifrån. Nu är det så att i ungdomsåren så söker många förtvivlat efter något som kan upprätta en identitet och självförtroende. Har man en stökig uppväxt så kan man idémässigt hamna ordentligt fel. Som tur är finns det knappt någon människa som vid unga år hängav sig åt extremism, som vid vuxen ålder fortfarande håller fast vid dessa idéer. Vi som är lite äldre minns ju hur populärt det var vid sextiotalets slut att bekänna sig till Maoism och en massa andra märkliga och extrema "ismer". De personerna som bekände sig till dessa extrema "ismer" på sextiotalet räknas i dag ofta i dag till samhällets stöttepelare och har ofta stor villa, fin titel och en lön som inte går av för hackor. Lite självinsikt och en titt i backspegeln skulle vara mycket välgörande för de som högljutt brännmärker ungdomar som inte är gamla nog att ens veta vad politik och demokrati innebär.

Länk DN huvudartikel

Länk DN faktaruta

Länk DN motdemonstranter

Länk DN ett år efter mordet

Länk SvD