tisdag, augusti 14, 2007

Rondellhundarna stoppade igen


Lars Vilks som blev omtalad för att ha blivit refuserad på en hembygdsgård utanför Karlstad tidigare under sensommaren blev återigen stoppad från att visa sina teckningar "Muhammed som rondellhund". Denna gång var det konstskolan Gerlesborg som med motiveringen att de inte kunde garantera säkerheten för sina elever och andra sade nej till att visa de omtalade skisserna.

I praktiken innebär detta och andra liknande beslut att vi är så rädda för vad enskilda muslimska extremister kan göra så vi backar av rädsla för dem. Vi ger avkall på vår yttrandefrihet och dessutom den så omhuldade konstärliga frihet vi säger oss vara så stolta för. Nästa gång någon talar om konstnärlig frihet när de framställer Jesus som läderbög så kommer i alla fall jag att hånle. Många av etablissemangets representanter är mycket pigga på att kalla de som kritiserar islams frammarsch i vårt kulturella område för islamofober, men vad tycker dessa människor om att vi kastat alla våra principer på sophögen för att vi alldeles uppenbart är rädda för muslimska extremister? Jag har inte hört någon av alla dessa människor som så frikostigt kallar andra människor för islamofober yttra sig om detta.

I SvD står det,

- Han (Lars Vilks) får stöd av Göteborgskonstnären Fateme Gosheh. När hon ställde ut sina satirteckningar där mullor klämde kvinnor mellan koranens pärmar 2002 på Liljevalchs vårsalong polisanmäldes hon, konsthallen och tidningar, däribland SvD, som publicerade dem.

Så konsthallen och tidningar polisanmäldes för bilder där mullor klämde alldeles uppenbart några av jorden mest förtryckta kvinnor mellan Koranens pärmar? Fy fan säger jag! Så långt har det alltså gått. Extremfeministen Joanna Rytel kan publicera de mest avskyvärda texter i Aftonbladet, texter som är de mest kränkande man kan tänka sig, JO tittar inte ens på de anmälningar som kommer in innan han avfärdar dem. Elisabeth Ohlssons kan genomföra en utställning i svenska kyrkan där Jesus framställs som läderbög, en utställning som upprör i alla fall hela den äldre svenska befolkningen, K.G. Hammar som uppvisat ett perfekt väderkorn för det politiskt korrekta är inte sen att försvara utställningen, allt detta går utmärkt i vårt land. Om däremot en kvinna framställer kvinnor tryckta mellan Koranens pärmar så är det ingen från vårt politiska etablissemang som ställer sig upp och försvarar vår konstnärliga frihet, eller för den delen den ännu viktigare yttrandefriheten.

Länk SvD

Inga kommentarer: