torsdag, augusti 16, 2007

Reepalu och Sabuni om det politiska våldet


I Aktuellt i kväll torsdag så intervjuades både Reepalu och Sabuni om det politiska våldet i Sverige. Reepalu som själv utsatts för ganska allvarliga hot var ytterst bekymrad och ville ha snabba åtgärder mot detta odemokratiska våld, gärna skärpta straff. Tyvärr så måste jag tolka Sabunis inhopp som att hon backar i frågan och inte tänker göra något. Sabuni pratade om pågående utredningar och att skärpta straff inte är någon lösning. Så vad är då ditt förslag då Sabuni undrar jag?

Det håller inte med Sabunis inställning, det politiska våldet kommer att fortsätta, det har i princip Sabuni sett till. Ingen påstår att skärpta straff för politiskt våld är den enda lösningen, men att avfärda skärpta straff som en av flera åtgärder är inte seriöst. Tyvärr, Sabuni kan vi inte vänta oss något av, inte efter det framträdande hon gjorde i Aktuellt i kväll. SD borde kanske starta en egen pistolskytteförening, helt enligt alla regler naturligtvis. Jag kan inte komma på något annat bra förslag eller åtgärd.

3 kommentarer:

Robsten sa...

Man kan egentligen inte klaga på SVT:s rapportering av denna händelse, att säga att de inte tog den seriöst vore en uppenbar lögn. Det var det avgjort längsta reportaget i kväll och det måste betecknas som seriöst.
SVT ligger klart framför tidningar som DN och SvD, utan tvekan.

Anonym sa...

Enligt Jerzy Sarnecki så har det politiska våldet inte ökat nämnvärt sen 80-talet.

Skämt åsido! Det jag tycker vore på plats vore faktiskt att statsminister Reinfeldt går ut och tar kraftigt avstånd mot våldet mot politiker och ger Säpo högsta prioritet att bekämpa det. Att andra politiker som Maudan och Lejonborgvisar sin avsky mot det som hänt. Vore också bra. Var är politikerna? Varför så tysta?

Robsten sa...

"Enligt Jerzy Sarnecki så har det politiska våldet inte ökat nämnvärt sen 80-talet. "

LOL LOL Den var kul :-O