fredag, november 08, 2013

Ledarskribent förespråkar politiskt våld

Karin Pettersson skriver på ledarplats i Aftonbladet om hur hemskt Sverigedemokraterna är som parti och att det är ”rätt att ta strid”. Det är svårt med en annan tolkning än att Pettersson tycker det är rätt att trycka tårtor i ansiktet på meningsmotståndare. Saklig debatt är ju något som SD efterlyst, så det kan Pettersson inte mena. Detta bekräftas också av hennes brödtext som mest är att likna vid ett oartikulerat orangutangbröl från Borneos djungler. Pettersson vill ”ta strid” och gör så själv med lögner som undertecknad har tröttnat på att strimla, likt gamla dokument i en exklusiv dokumentförstörare. 

För saken skull gör vi en kort sammanfattning av sanningen bakom Petterssons svammel. Hon tar upp väldigt gamla saker som nuvarande partiledning i SD tydligt har tagit avstånd ifrån, både verbalt och i skrift, senast i boken ”Sverigedemokraterna 25 år”. Pettersson skulle lika gärna kunna ta upp saker av August Palm och Per-Albin Hansson, vilka nog får betraktas som Sverigedemokrater i dag. Eller varför inte attackera Sveriges nationella förbund som var moderaternas ungdomsförbund en bit in på 30-talet. Att SD har något att göra med Avpixlat förutom att Ekeroth har upplåtit ett konto är en klintbergare segare än ”råttan i pizzan”. Att SD skulle kunna påverka kommentarsfälten på samma sajt är en uppenbar utopi. Vad menar Pettersson och andra att företrädarna skall göra? Ägna sin tid åt att huta åt anonyma personer i Avpixlats kommentarsfält? Det är ju en fullkomligt horribel tanke, vilket Pettersson säkert redan vet om.

Hanne Kjöller skrev boken ”En halv sanning är också en lögn” (som jag skall recensera snart) där hon träffande skrev om hur man med journalistiska knep kan förvanska sanningen.  Men detta är inte de små fina vinklingar där läsaren genom små finurliga grepp får fel uppfattning, som Kjöller så träffsäkert beskrev. Detta är en berusad Baghdad Bob som på vägen hem från krogen får för sig att hålla ett brandtal för nattarbetande taxichaffisar.

Det allvarliga med Petterssons artikel är att den implicit uppmanar till politiskt våld, något som socialdemokraterna av alla partier med facit i hand borde ta avstånd ifrån. Det går inte att tolka Pettersons avslutande ord på annat sätt. Hon nämner visserligen ”öppenhet och tolerans” för att i samma mening uppvisa sin egen grandiosa intolerans. När Pettersson talar om att protestera ”högljutt och ihållande” skall vi veta att demonstranterna på Nytorget planerade direkta våldsaktioner när Sverigedemokraterna skulle ta sig från platsen. Dessa blev aldrig av p.g.a. polisens arbete, men undertecknad observerade med egna ögon förberedelserna.

Att trycka en tårta i ansiktet på en politisk företrädare är också politiskt våld. Det skall dömas som misshandel dessutom, inte som ofredande. Det är alltså politiskt våld Karin Pettersson ledarskribent på Aftonbladet förespråkar (låt vara implicit). Hit har vi alltså kommit i dag. Det tar emot att skriva det, men DN skall ha heder av att klart och tydligt tagit avstånd från samma odemokratiska metoder.     

onsdag, november 06, 2013

Boksignering på Nytorget

Det var till en början en mycket lugn och trevlig boksignering av Jimmie Åkesson på Nytorget, Södermalm. Ett arrangemang ordnat av SD riks och SD Stockholms stad, dock var många medlemmar från Stockholms län närvarande. Böcker såldes i rasande fart och entusiastiska söderbor köade för att få sin bok signerad. En viss flygbladsutdelning ägde också rum, dock i begränsad skala.

Efter ett tag började dock en motdemonstration göra sig påmind. Motdemonstranterna blev allt högljuddare och började kasta saker mot SD-medlemmarna. I en demokrati accepterar vi ett visst mått av ”motdemonstration”. Talkörer, även i fall som detta där de är djupt oriktiga, accepterar vi mer eller mindre implicit i vår demokrati. Däremot är det oacceptabelt att kasta ägg (från 1 meter håll) golfbollar, sparka sönder kartonger, sparka på bord, riva ned flaggor och dessutom kasta tårtor i ansiktet på människor. Som om inte allt detta är nog tar man med sig barn under demonstrationen. Dessutom ställer man ut folk längs reträttvägarna som ringer till sina kamrater när SD-medlemmarna skall lämna platsen. Vi misstänker starkt att detta var förberedelse till grovt våld.


I media talades det om det ”röda söder”. Vi i SD tror inte att en majoritet av söderborna stödjer dessa metoder, hur röd-gröna de än är. Att normala skötsamma människor med arbete, familj och en meningsfull fritid skulle sympatisera med dessa metoder förefaller overkligt. De journalister som var på plats var dessutom klart skärade, något som säkerligen inte kommer visa sig i rapporteringen. Det är dags att hela det skötsamma samhället sätter ned foten för dessa olagligheter.