onsdag, november 06, 2013

Boksignering på Nytorget

Det var till en början en mycket lugn och trevlig boksignering av Jimmie Åkesson på Nytorget, Södermalm. Ett arrangemang ordnat av SD riks och SD Stockholms stad, dock var många medlemmar från Stockholms län närvarande. Böcker såldes i rasande fart och entusiastiska söderbor köade för att få sin bok signerad. En viss flygbladsutdelning ägde också rum, dock i begränsad skala.

Efter ett tag började dock en motdemonstration göra sig påmind. Motdemonstranterna blev allt högljuddare och började kasta saker mot SD-medlemmarna. I en demokrati accepterar vi ett visst mått av ”motdemonstration”. Talkörer, även i fall som detta där de är djupt oriktiga, accepterar vi mer eller mindre implicit i vår demokrati. Däremot är det oacceptabelt att kasta ägg (från 1 meter håll) golfbollar, sparka sönder kartonger, sparka på bord, riva ned flaggor och dessutom kasta tårtor i ansiktet på människor. Som om inte allt detta är nog tar man med sig barn under demonstrationen. Dessutom ställer man ut folk längs reträttvägarna som ringer till sina kamrater när SD-medlemmarna skall lämna platsen. Vi misstänker starkt att detta var förberedelse till grovt våld.


I media talades det om det ”röda söder”. Vi i SD tror inte att en majoritet av söderborna stödjer dessa metoder, hur röd-gröna de än är. Att normala skötsamma människor med arbete, familj och en meningsfull fritid skulle sympatisera med dessa metoder förefaller overkligt. De journalister som var på plats var dessutom klart skärade, något som säkerligen inte kommer visa sig i rapporteringen. Det är dags att hela det skötsamma samhället sätter ned foten för dessa olagligheter. 

21 kommentarer:

Mats sa...

Demokrati är inget självgående utan något som förutsätter att majoriteten visar demokratiska intentioner.

Något som var ganska intressant var att aftonbladet och expo anser att SD får skylla sig själva när de väljer att dyka i det röda söder i Stockholm. Visserligen är SD näst största parti bland LO-medlemmar men dagens vänster har inget med någon arbetarklass att göra. Dom bekräftade också bilden av Stokcholm söder som ett etniskt vitt område, invandrarbefriat och fritt från problem som växer i förorterna. Även bilden av en åsiktselit som är van att tala om för folk vad dom ska tycka bekräftades.

Mats sa...

Säpo snackar om att utreda vad som gick fel och varför de inte kunde skydda Åkesson på ett acceptabelt sätt. Fattar inte vad som ska utredas när orsaken är helt uppenbar. Det är inte politiskt korrekt att påstå att "extremhögern" är sansad och allt våld kommer från "vänstern". Alltså utgår säpos bedömning från en bild av en godhjärtad vänster och har det som underlag för sin insats. Efteråt när man märker att man missbedömt (politiskt-korrekt-bedömt) situationen så avråds Åkesson från att fortsätta.

Robsten sa...

Håller med i din första kommentar där Mats. I den andra går det inte att skydda sig mot allt. Flickan som kastade tårtam köpte en bok, uppträdde helt normalt, tills hon fick chansen. Ingen hinner reagera på detta.

Mats sa...


@Robsten:
"Flickan som kastade tårtam köpte en bok, uppträdde helt normalt, tills hon fick chansen. Ingen hinner reagera på detta."

Jag vet att säpo förklarade det på det sättet men efteråt resonerar dom som om dom plötsligt har vaknat till och förstår våldsrisken från den så kallade vänstern och att deras insats är för låg för att kunna hantera en fortsatt boksignering. Polisens insats mot de som kastade andra föremål är under all kritik och baserad på att man litar på att SD's motståndare är godhjärtade.

Mer vänstervåld

Mats sa...

SD-motståndare i allmänhet anser att det är något fult att stå för sina åsikter trots att man utsätts för våldsamheter och därför är martyr ett ord som dom använder som något negativt. Dom antiauktoritära har alltid reagerat våldsamt när någon motsäger etablissemanget. Därför är inte martyr något hedervärt i deras ögon.

Robsten sa...

"Jag vet att säpo förklarade det på det sättet"

Nä, det var inte säpo som förklarade det för mig, jag har inte ens talat med dem. Det var en upprörd pakistansk kvinna som berättade hela händelseförloppet, hon stod bredvid när det hände...så du kan nog ta det för sant.

Mats sa...

Ok. Jag läste det i dn.

Mats sa...

Rövslickande av islam från V.
http://hd.se/landskrona/2013/11/07/v-forslag-om-ledigt-pa-muslimska/

Mats sa...

Det här låter som en parodi på rasistiska överdrifter... http://www.mx.dk/nyheder/global/story/17592604

Robsten sa...

har ingen aning, borde slås upp stort i så fall i engelsk gammelmedia, dde är inte så pissnödiga som vår i alla fall.

Mats sa...

Sverige är ju svårslaget i PK men jag tycker ändå att den borde nämnts i Sverige. På grund av grovheten så borde även svensk media fatta att det inte är en story som gynnar SD eller som skapar "titta! så där är dom!".

Mats sa...

Såg att DN som vanligt ljuger och vill ha det till att Åkesson klagar på polisskyddet vilket han inte gjorde om man lyssnar på medföljande intervju. Polisen själva klagar däremot på sig själva men jag tror inte på en större polisinsats så som polisen vill ha det till. Jag tror mer på att försöka ha ett annat sätt att tackla problemet. Kanske satsa på att försöka gripa våldsamma personer efter deras försök att tysta SD med våld.

Sen tror jag att det kan vara bra att inte blåsa upp för mycket att söder är ett tillhåll för en viss sorts vänstermänniskor. Det gör att den gruppen framstår som större än den är.

Mats sa...

På tal om böcker så har stalinisten Åsa Linderborgs bok blivit film, "mig äger ingen". Och nu handlar det då om en person som varit extrem SD-hatare och alltså blir recensionerna översvallande intill det löjliga. Borgerliga(?) SvD slår upp henne stort i kulturdelen med en bild av henne som strålar självgodhet så det brakar om det.

Den här typen av bok kräver självutlämnande och det i sin tur kräver självdistans, något som Åsa fullständigt saknar. Boken blir ungefär lika trovärdig som när man frågar en 15-åring hur helgens festande har varit. Dom som gjort film av boken har därför fått ändra en hel del vilket Åsa anmärker på i SvD. Hon tycker att den blivit sentimental vilket beror på att filmregissören anser att det måste finnas någon typ av medömkan med en dotter med en alkholiserad fader. I boken beskriver Åsa sig själv som en typ av övermänniska med helt rationellt beteende trots den komplicerade uppväxten. I filmen har man ändrat lite på det.

För att blåsa upp det hela påstås det att Persbrandt gör sin bästa roll någonsin.

Robsten sa...

SDs officiella film om nytorget, släppt för några minuter sedan:

http://www.youtube.com/watch?v=yjm8GhiuZ7A

Mats sa...

Mycket bra film!

Mats sa...

Bland vänstern plus många andra antirasister så hyllas just nu handgripligheter för att tysta åsikter.
http://www.resume.se/nyheter/webb/2013/11/07/kop-en-jimmie-tarta-betala-kvinnans-boter/

Det pågår en insamling för att betala hennes böter. Antirasisternas hjälteförklaring av politiskt motiverade handgripligheter kommer att öka det politiska våldet, tillsammans med att dom saknar argument.

Mats sa...

Diverse antirasister har sagt att om man kommer till söder med fel åsikter så får man räkna med att bli attackerad handgripligen. Nivån under de lägsta kommentarerna på diverse forum. Dom brukar dra sig för att uppmuntra till brott.

Robsten sa...

Dom borde samla in pengar för att ge henne adekvat vård.

Mats sa...

http://blog.svd.se/ledarbloggen/2013/11/06/demokrati-med-okande-behov-av-livvakter/

Kulturkrig sa...

"Vi i SD tror inte att en majoritet av söderborna stödjer dessa metoder, hur röd-gröna de än är."

För att citera från min egen blogg:

"För på Söder är alla kulturarbetare och journalister och vänster, eller? Nej, faktiskt inte. Sådana är givetvis överrepresenterade, men en del vanligt folk med förmåga till kritiskt tänkande finns kvar i stadsdelen. Det visade sig då jag gick in på Valmyndighetens hemsida för att närmare studera röstningen i senaste riksdagsvalet. Där framgick efter lite räknande nämligen att även om Sverigedemokraterna med god marginal hamnade under 4% på Söder så var det ändå 1 928 personer som lade sin röst på dem - mitt i fiendeland! (Starkast var de i distriktet benämnt "Katarina 7 Kv Linjalen mm", med 5,3%.) Och vad säger att gränsen därigenom redan skulle vara nådd?"

Robsten sa...

@ Kulturkrig
Faktum är att de flesta som på stan kommit och berömt just denna blogg har kommit från Södermalm.