lördag, februari 23, 2008

Södertälje igen

Tvekade länge att skriva något om Anders Lagos senaste utspel, har skrivit så mycket om Södertälje och de problem som svensk flyktingpolitik för med sig ändå. I Södertälje har kommunen infört restriktioner för hur många som får bo i kommunalägda lägenheter. Dels så är det så att man vill minska den trångboddhet som visar på att något verkligen gått överstyr. När människor bor bättre i sitt hemland än vad de bor här, landet som de "flytt" till så visar det på att något gått snett i vår politik. Dels så vill man minska invandringen till Södertälje som tagit emot stora mängder irakflyktingar. Anders Lago sticker inte under stol med att man faktiskt inte vill ta emot fler flyktingar, han säger i DN.

Sverige måste ha ett styrt flyktingmottagande. I riksdagen är alla överens men på lokalplanet fungerar det inte.

Nu är det nog så att Sverige måste få mer styrning över hela flyktingpolitiken, inte bara mottagandet. I förlängningen så kommer ju fler och fler kommuner att hamna i Södertäljes situation om samma politik förs framgent. Kvar blir väl några reservat som kommer att upplevas som idyller och sista bastioner, dessa kommer nog att ligga i orter som Djursholm och Vellinge. Det är inte min vision av ett framtida välmående Sverige.

Migrationsminister Billström var tydligen inte tillgänglig för en kommentar. Annars kan man tycka att var det något som Billström verkligen skulle vara tillgänglig för så var det väl just en kommentar om detta. Han låter meddela genom sin pressekreterare detta.

Vi ser det inte som en migrationspolitisk fråga utan en fråga mellan hyresgästen och värden.

Snacka om att kasta in handduken och mörka. Om inte detta är en migrationspolitisk fråga vad är då en sådan? Billström demonstrerar inte politiskt mod och moral direkt, han hänvisar en akut och brännande fråga som en affär mellan hyresgäst och värd! Inte ens Socialdemokraterna hukar på detta skandalösa sätt.

Länk DN

fredag, februari 22, 2008

Det gamla rysshatet och politisk korrekthet

Den påstått konservative bloggaren Söderbaum skriver på sin blogg att han är glad över att Castro avgår. Det är ju helt OK, jag är också glad över det. Söderbaum kan förövrigt glädjas åt vilka avgångar han vill, vi lever i ett fritt samhälle och han behöver inte godkännande från någon. Men sedan blir det väldigt konstigt. I artikeln som handlar om Castros avgång så publicerar Söderbaum plötsligt en putslustig snapsvisa, den går så här.

Ut med packet!

“Nu så ska vi följa en rysse till hans grav
och ryssen är en skojare i alla sina da’r
Så dra åt hel-ve-te
Så dra åt helvetäääää
Här dra-ager en ry-ysse åt helvete”
—Ur snapsvisan “Nu ska vi följa en rysse till hans grav”
Jakob E:son Söderbaum

Nu undrar vän av ordning vad just ryssar har med Castros avgång att göra. Cuba är ingen delstat i Ryssland, kopplingen måste vara mycket långsökt. När jag frågar Söderbaum om detta nämner han bara ordet "kommunister" på ett litet skämtsamt sätt. Jag använder mig själv av humor understundom men jag väljer med avsikt att hålla en allvarlig ton.

Nu är det så att den gamla kommunistregimen i det forna Sovjet har fallit för ganska länge sedan. När landet verkligen var kommunistisk så var själva befolkningen ungefär lika kommunistisk som det svenska folket är för vår nuvarande flyktingpolitik, alltså inte speciellt entusiastisk. Förmodligen finns det större andel kommunister i Frankrike än i det nuvarande Ryssland. Alltså borde snapsvisan handla om Frankrike, skulle det vara en möjlig snapsvisa att publicera Söderbaum? Rysslands befolkning skiljer sig mot vår egen befolkning främst genom att politiskt vara betydligt mer konservativt och nationalistiskt. Men vänta nu, var inte Söderbaum konservativ?

Söderbaum vågar vara politisk inkorrekt genom att publicera denna visa. Han har dock aldrig någonsin kritiserat Sveriges flyktingpolitik, han har väl närmast försvarat den. Han har aldrig nämnt det ökade muslimska inflytandet i vårt land, kanske för känsligt. Nä, han publicerar en snapsvisa om hur dåliga ryssar är. Nu upplever många människor inte att det stora hotet är att ryssar är så elaka, utan det finns andra betydligt mer påtagliga hot. De ryssar jag lärt känna har skaffat sig heltidsjobb efter ett par månader i Sverige, de har lärt sig prata flytande svenska på ett år, de har integrerat sig själva på rekordtid utan en satsad krona från staten. Lite fel målgrupp att kritisera från Söderbaums sida tycker jag nog. Nu propagerar jag absolut inte för någon invandring från Ryssland, tvärtom, jag vill ha en restriktiv politik över hela linjen efter den massinvandring vi haft.

Vi kan leka med tanken att byta ut ordet "rysse" mot fransman, feminist eller liberal, då skulle man förmodligen bli anmäld illa kvickt. Förövrigt så tycker jag nog att det var en av de mest infantila snapsvisor jag någonsin hört, trots att snapsvisor inte är kända för att nå några större intellektuella höjder.

torsdag, februari 21, 2008

Säfflemannen om Wallström

Säfflemannen har snokat upp att Margot Wallström har en son som tydligen gått fått en gräddfil rakt in på UD. Annars är det mycket svårt att komma in på UD som praktikant och de sökande sållas hårt. Ja det är helt i enlighet med allt jag skrivit om dagens nomenklatura och att vår tids adel är politikerna och den klass de tillhör. Det visar sig gång på gång att det är privilegier och karriärer som står på spel i det politiska spelet, inte principer och ideologier.

Ännu mera kränkningar

Metta Fjelkner, ordförande för lärarnas riksförbund, reagerar på artiklarna i DN om missbruket av diskrimineringslagarna. Lärare har blivit anmälda enbart p.g.a. att de underkänt studerande och någon lärare har blivit anmäld för att inte ha gett högsta betyg trots att han godkänt elev, en elev med uppenbara problem med studierna dessutom.

Fjelkner anser att de studenter som anmäler diskriminering inte skall ha vad hon kallar "tolkningsföreträde", det är alldeles uppenbart att så är fallet i dag och att diskrimineringsanmälningar används som ett vapen av fler än studenter i vårt samhälle. Så här står det i DN.

DO - ombudsmannen mot etnisk diskriminering - bekräftar att Lärarhögskolan är överrepresenterad i anmälningarna till myndigheten. Men vare sig DO eller HomO - som handlagt flera av de fall som beskrivs i artikelserien - anser att lagstiftningen missbrukas eller att de gjort några felbedömningar i handläggningen

Man tar sig för pannan, det är alldeles uppenbart att lagstiftningen missbrukas, ett barn kan se det utan vidare, hur kan någon påstå motsatsen? Om inte detta (anmälningarna av studenter mot lärare på Lärarhögskolan) är missbruk av lagstiftningen så har ordet "missbruk" förlorat all mening. Detta mina damer och herrar är solklara fall missbruk i sin allra grövsta form. Det är alarmerande att inte DO ens kan se det eller erkänna det. Enda förklaringen till att DO, Katri Linna, inte kan medge det är att det gått politik och taktik i hela frågan. Linna säger vidare.

Det är farligt att dra generella slutsatser om lagstiftningen utifrån förhållandena på en speciell högskola.

Jaså, men det är inte farligt att ha en lagstiftning som missbrukas in absurdum och omöjliggör arbetet för lärarna som skall utbilda de människor som skall utbilda vårt uppväxande släkte? Det är inte farligt att ha en lagstiftning som i princip hela befolkningen hånskrattar åt?

Lärarnas fackförbund borde mycket tidigare ha reagerat och agerat mot detta missförhållande, de borde reagera starkare än vad de gör nu. Det är en fackförenings uppgift att ta tillvara medlemmarnas intressen och sätta fokus på missförhållanden. På denna punkt måste jag ge betyget "underkänt" till Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet.


länk DN

onsdag, februari 20, 2008

Reinfeldt talade inför EU-parlamentet

Reinfeldt visar var han står, det är helt klart. Tyvärr så antar han en liberal ståndpunkt som säkert får Westerberg, den gamla FP-ledaren att mysa. Reinfeldt inkasserade enligt SvD beröm från vänsterfalangen inom parlamentet, de kristna och konservativa grupperna visade motvilja mot hans tal och tankar. Det är solklart att Reinfeldt inte har några konservativa idéer utan har en rent liberal politisk agenda.

Reinfeldt deklarerade att han är för ett turkiskt medlemskap i EU, det visste vi förut men nu är det alltså fastslaget. Reinfeldt uttalade sig om fortsatt utvidgning av EU, han är för en legaliserad invandring och han vill täcka framtida arbetskraftsbehov med invandring. Däremot så uttalade sig inte Reinfeldt mot den flyttcirkus som parlamentet gör mellan Bryssel och Strasbourg.

Knappast i några frågor håller jag med Reinfeldt, han är liberal ut i fingerspetsarna och för öppna fria gränser med migration och stora flyktingströmmar, det är alldeles uppenbart. Det verkar som han och en del övriga i regeringen inte ser alla de problem som detta för med sig. Reinfeldt reagerar tydligen inte heller på att Sverige får ta de största smällarna när det uppstår flyktingströmmar. Visst, han talade om en gemensam europeisk flyktingpolitik, men i slutändan bryr sig ju ingen nation om vad vår bleke statsminister säger när det kommer till kritan och Sverige får som vanligt stå där med Svarte Petter. Reinfeldt är absolut inte mannen som kan avhända sig Sveriges Svarte Petter-kort, det är alldeles uppenbart. Frågan dyker osökt upp allt oftare i sinnet om inte, allt sammantaget, Göran Persson var en bättre statsminister än Reinfeldt för Sveriges väl och ve, må vara att det är lite som pest eller kolera.

Länk SvD

tisdag, februari 19, 2008

Mer om kränkningar

Rektorn, Kåre Bremer Stockholms universitet, säger något i DN som är så självklart så det ingen skulle ens behöva säga det i ett enda land på jorden, nämligen "att en högskola upplyser en student om att han eller hon inte uppfyller kunskapskraven kan aldrig vara lika med att studenten har blivit diskriminerad". Så självklart i hela världen utom i vårt land, här måste vi explicit tala om det.

Hela debatten om kränkningar har fått ett löjets och tyranniets skimmer över sig. Lärare aktar sig för att ha enskilda samtal med studenter p.g.a. risken för att råka säga något som kan anmälas. Studenter som kuggas på alldeles uppenbara grunder anmäler detta till DO (som dessutom inte är anträffbar för DN). Det mest absurda i denna situation är kanske att en högskola är tvungen att utreda varje anklagelse om diskriminering från varje studerande hur uppenbart absurd den än är. Detta är Orwells "1984" fast tvärt om. Det är inte högskolorna själva som skall och kan tackla detta problem. Regeländringar och andra åtgärder från regeringen måste till för att avveckla detta absurda system.

Länk DN

måndag, februari 18, 2008

Ett efterlängtat avtal

Carl Bildt berättar för SvD att ett avtal är på väg att skrivas under med Iraks regering, ett avtal där Irak förbinder sig att ta emot sina egna medborgare. Irak har fått några småsaker i utbyte mot detta avtal såsom öppnad flygtrafik och visst stöd till flyktingar. Egentligen är det självklart att en nation skall ta emot sina egna medborgare. Enligt alla nationella avtal och regler måste en nation ta emot sina medborgare, i annat fall får man börja stänga gränserna. Nu lever vi inte i en perfekt värld och Sverige är dessutom redan känt i omvärlden som en "mjukisnation" så avtalet är mycket positivt. Vi skall inte vara negativa i onödan, detta är en framgång (om än begränsad) för regeringen.


Länk SvD

söndag, februari 17, 2008

Blev du kränk nu lille vän

Man börjar tvivla på att det är sant, det som står i DN:s artikel om hur studenter använder DO (diskrimineringsombudsmannen) som ett vapen och verktyg för att klara sina studier. Sedan förstår man att det faktiskt är sant och att Sverige återigen visar sig vara världsunikt och osannolikt i sin strävan att vara korrekt in absurdum.

Artikeln tar upp några fall där nuvarande diskrimineringslagstiftning framträder i all sin absurditet. En examinator vid Lärarhögskolan i Stockholm har blivit anmäld för att ha diskriminerat en spansktalande. Läraren gav studenten "godkänt" i svenska språket, inte högsta betyg som studenten ville. Följden av detta betyg blev en anmälan mot examinatorn där eleven påstod att läraren diskriminerade spansktalande. I anmälan skriver studenten att han inte tycker att det är hans språkkunskaper som skall betygssättas. Till saken hör att läraren är gift med en spanjorska och har ett barn som han döpt till "Pablo". Något beslut är inte fattat i ärendet ännu.

En student anmälde lärarhögskolan till Handikappombudsmannen för att skolan inte försåg mannen med assistent då praktikplatsen sade nej till mannen som är handikappad, har ADHD samt Aspergers syndrom. Tanken smyger sig på hur denna man överhuvudtaget skall kunna arbeta som lärare.

Ombudsmannen mot etnisk diskriminering har skrivit till lärarhögskolan och undrat om de vidtagit några åtgärder mot diskrimineringen av en kvinna vi kan kalla Darabi. Så här står det i DN om detta fall.

När Darabi skulle praktisera på en grundskola upptäckte lärarna att hon hade svårt att uppfatta vad barnen sade. Och när bokstaven "V" skulle läras ut till första¬klassarna förstod inte lärarkandidaten orden "vik" samt "virka" i läroboken. Där någonstans gick gränsen för lärarna på denna förortskola. Det blir svårt för Darabi att lära barnen ett språk som de redan behärskar bättre än hon, antydde de. Då fick de höra från Darabi att de var rasister.

Lärarhögskolan svarade ombudsmannen och sade att det enda fel de gjort var att låta den studerande gå kvar så pass länge som de faktiskt gjort, hon borde ha blivit avstängd tidigare. Orsaken till att de inte stängt av henne tidigare var att de "känt sig hotade av en diskrimineringsanmälan". Läs resten av artikeln HÄR på SD-blogg.

Handbok för antirasister

Yepp, klart är att i dag när rasismen breder ut sig så är det bra med en handbok som ger tips, handledning i hur man bemöter de bruna lössen samt en del resonerande om hur man manipulerar sitt eget dåliga samvete p.g.a. alla de lögner humanister är tvungna
att använda i kampen mot det onda. Z999 har därför startat en blogg i all anspråkslöshet för att råda bot på det sug efter information och tips om hur man bäst handskas med de nazianstückna horderna. Jag kan inte svara för om Z stulit en del av idéerna från Expo, det verkar som om många av tipsen används regelbundet av Expo:s medlemmar. Vi får i alla fall trösta oss med att det stulna materialet tjänar ett gott syfte.