lördag, augusti 11, 2007

Sahlin i intervju


Sahlin skall tydligen tala i Botkyrka i eftermiddag, varför kan man undra, alla i Fittja röster redan på Socialdemokraterna. Sahlin säger så här i intervjun som finns på DN,

- De här områdena behöver inte fler projekt av välgörenhet utan en långsiktig upprustning. Det handlar om jobben.

Men meningslösa projekt har ju socialdemokratin sysslat med i decennier, det är själva essensen i den förda socialdemokratiska politiken, nu skall man alltså byta kurs. Nästa mening, "det handlar om jobben", är fullkomligt oförståelig, vad menar människan? Kan någon förstå sig på denna människa som tydligen slimmat flosklerna så kraftigt så hon i princip talar indianspråk. När reportern frågar om inte dessa förorter är ett bevis på socialdemokratins misslyckande svarar Sahlin, '

- Jag vill inte se det som ett misslyckande men socialdemokraterna har inte heller lyckats.

Nä, du VILL inte se det som ett misslyckande men hela flyktingpolitiken och integrationspolitiken är ett gigantiskt misslyckande av sällan skådat slag. Sahlins sista mening går i samma stil, hon säger,

- Jag är en storstadsmänniska och det är här ute politiken behövs.


Du är en politisk bimbo Sahlin och hur du kunde bli partiledare är en gåta som överstiger mitt förstånd. Maken till snömos har i alla fall jag aldrig upplevt från någon aldrig så depraverad politiker förut. Gåtan och följetongen Sahlin fortsätter, vi får försöka hänga med i söderbönans irrationella tankegångar så gott vi kan.

Länk DN

Whalbeck svarar SSU

Ja på politikerbloggen som jag en än gång tvingas länka till, HÄR!

fredag, augusti 10, 2007

Sanslöst om utbrändhet


Jag har här på bloggen ibland tagit upp frågan om bidragsfusk och annat utnyttjande av vårt välfärdssystem. Nu kommer dock nya direktiv från socialstyrelsen som är fullkomligt vettlösa, enligt dessa riktlinjer skall de som fått diagnosen "utmattningssyndrom" helst inte bli sjukskrivna en enda dag. Detta är helt enkelt inte verklighetsbaserat, jag har träffat några människor som drabbats och de har i princip inte orkat gått upp och äta frukost en gång, hur skall de klara av en arbetsdag är det tänkt?


Javisst, människor är sjukskrivna alldeles för länge för vissa sjukdomar, en del som t.ex. medlemmar ur Hells Angels lever på bidrag hela tiden fastän de helt uppenbarligen har kraft i både arm och barm. Men varför inte göra något åt dessa uppenbara fel och brister i systemet i stället för att komma med rena vansinnigheter? Detta förslag som först initierades av Socialdemokraterna men sedan togs över av Alliansen drabbar de som redan jobbar hårt och framförallt har jobbat alldeles för hårt, vi har t.ex. 90 % arbetslösa i Rosengård, de har aldrig jobbat och jag vet inte om de tänker börja göra det heller, men var är Alliansens förslag för att få dem ut i arbete då? I stället för att komma med något konstruktivt för att få grupper som aldrig ens närmat sig arbetsmarkanden så vill man tydligen köra människor i botten som redan pressat sig själva för hårt eller blivit pressade av sin arbetsgivare för hårt alldeles för länge. Om dessa nya riktlinjer som är presenterade i DN stämmer är de helt sanslösa, Borg vill spara pengar och han har en oerhörd förmåga att alltid spara på fel ställen.

Söderbaum skrev också om detta förslag HÄR, läsvärt.

Länk DN

BRA peter Whalbeck

Enligt en artikel i Politikerbloggen så hade SSU hyrt in ståupparen Peter Whalbeck som underhållning när de hade kongress i Örebro. Whalbeck hade den oerhörda fräckheten att skämta om feminism, en helig ko som man inte får ge sig på. Ordföranden för SSU Örebro, Emma Lindell, gick fram till podiet och avbröt Whalbeck som slokörad fick lämna kongressfesten. det är mig veterligen första gången en ståuppare blivit avbruten i sitt framträdande. Ståuppare har skämtat om handikappade, CP-skadade, invandrare, muslimer och alkoholiserade Finnländare, det har gått alldeles utmärkt, men gränsen går tydligen vid feminism.
BRA Whalbeck, du vågade vara politiskt inkorrekt i den politiska korrekthetens högborg, det skall du ha credit för. Jag uppmanar härmed alla ståuppare att göra feminismen och SSU till ert favoritämne. Dessutom uppmanar jag läsare av denna blogg att skicka ett uppmuntrande mail till Whalbeck så han känner stödet från de breda folklagren. Whalbecks hemsida.

UPPDATERING:
Politikerbloggen har fått kontakt med Emma Lindell, ordförande SSU Örebro. Det var hon som stoppade Whalbeck under den aktuella föreställningen. Emma vägrar dock att svara på politikerbloggens frågor, hon måste hem och
duscha först.

Om politiska sidbyten


Det har väckt uppmärksamhet och förvåning att två moderata politiker i Sundbyberg plötsligt bytt sida och gått över till Socialdemokraterna. De två gick alltså inte över till Folkpartiet eller Centerpartiet märk väl, utan till Socialdemokraterna. De två politikerna, Arne Wijkman och Michael Spira angav i SVT torsdag som skäl att det saknades politiks ledning i den moderata gruppen. Alltså, saknas det politisk ledning kan man lika gärna gå över till det parti som skall föreställa politiska motståndare. En professor, Stig Montin, säger så här i SvT,

- Ett sådant här språng skulle vara mer otänkbart på nationell nivå än på kommunnivå. Ibland kan det vara svårt att se skillnad på partierna och det är sällan några jättestora ideologiska skillnader. I praktiken kanske det inte är något svek mot väljarna för politikerna kanske driver samma frågor oavsett parti.

Här börjar vi närma oss sanningen. Anders Isaksson har i sin bok "Den politiska adeln" visat att den politiska klassen ofta har mer gemensamt med varandra, oavsett parti, än med väljarna, de tillhör samma skrå och samma klass. Ofta har yrkespolitiker och ibland amatörpolitiker samma problem med de "besvärliga" väljarna som inte fattar hur utvecklingen skall föras framåt och de problem politiker brottas med.

Att det är svårt att se skillnad på partierna är snarast ett understatement, alla måste hålla sig till de politiskt korrekta ramar som media och den politiska klassen satt upp. KD valde att avstå från medverkan i Pridefestivalen, då hette det i våra medier att de vägrade medverka, alla andra partier slogs ju om att synas i det omtalade tåget genom staden, vad var skillnaden mellan övriga partier? I försvarspolitiken är samtliga sju riksdagspartier ganska ense, det skall rustas ner ty vi ser inget hot mot nationen just nu. Alla riksdagspartier är mer eller mindre Westerbergliberala, de är för könsneutral lagstiftning o.s.v. samtliga partier i riksdagen sjunger mångfaldssamhällets lov och är för en extremt generös flyktinglagstiftning. Vi misstänker starkt att samtliga partier vill klämma åt den del av befolkningen som arbetat så hårt att de gått "in i väggen" och är oförmögna att arbeta under en tid, vi har ett nytt förslag i dag som ursprungligen kommer från Socialdemokraterna men som den nuvarande regeringen stödjer med liv och lust. När det gäller EU och frågan om en ny valuta så är det nästan övertydligt, media och politikerna står mot det svenska folket.

Mitt förslag är att samtliga nuvarande riksdagspartier slås ihop till ett parti som lägger sig någonstans mellan Socialdemokraterna och Folkpartiet, inget parti skulle faktiskt behöva förflytta sig särskilt långt i viktiga frågor. Problemet är väl snarast att det skulle bli lite svårare att kritisera Kina för sitt enpartisystem om vi genomförde en sådan rationell partisammanslagning. Rubriken är fel ställd i SvTs artikel, i stället för "
Politiska sidbyten kan urlaka demokratin" så skulle rubriken heta "Vad är politiska sidbyten symtom på?"

Länk SvD

torsdag, augusti 09, 2007

Svar från Swedbank


Jag e-postade min bank, Swedbank och ifrågasatte deras sponsring av Pridefestivalen. Ett affärsdrivande företag som tar politisk ställning och sponsrar denna typ av evenemang med stark politisk laddning tar risker och agerar utanför deras kompetens och intresseområde. Jag fick i dag svar, det lyder enligt följande.

"Hej (Robsten)

Swedbank gick in som sponsor till Pridefestivalen förra året. Vi är ett stort företag med många olika kunder och vill genom våra olika sponsorangagemang nå ut till så många människor som möjligt som vi kan göra affärer med. Vår kundkrets speglar samhället i övrigt och vi har natuligtvis även kunder i detta sammanhang. Vi vill gärna aktivt arbeta för ett samhälle med mångfald och detta är ett bra tillfälle att visa upp det. Läs gärna mer om Swedbanks sponsorpolicy på vår hemsida.

Hälsningar

Jenny Ström

Event&Sponsring"

Ja, jag skall läsa på er hemsida vad ni står för. Jag undrar dock redan nu om ni inte tänkt på att ni kan tappa kunder lika gärna som att få nya kunder när ni tar politiskt ställning och säger er vara för ett samhälle med mångfald. Varför är ni för ett samhälle med "mångfald"? Ni är en affärsdrivande bank, en majoritet av svenska folket är sannolikt inte speciellt imponerad av mångfaldsteserna, definitivt är denna majoritet emot Pridefestivalen och vad den står för. Inte så att de flesta tycker illa om homosexuella, men ärligt talat så står Pridefestivalen för så mycket mer än rätten att vara homosexuell. Jag är förövrigt emot ett "mångfaldssamhälle".

onsdag, augusti 08, 2007

Detta kan inte vara sant


Jag nyper mig hårt i armen, ruskar på huvudet och tar ett par klunkar öl, aahhhh, så tittar jag återigen upp på bildskärmen. Tyvärr, det ÄR sant, partiledaren för vårt största parti har på Pridefestivalen tagit det för en partiledare så märkliga märket "knullborgarmärket". Detta mina damer och herrar, kan enbart inträffa i Sverige, ett land där allt tydligen spårat ur fullständigt. Ja, man har t.o.m. börjat längta tillbaka till den bufflige Perssons dagar, förlåt men jag kan inte se honom stoltsera med detta märke, om inte annat så skulle väl Anitra porta honom från bolaget om han visade upp något dylikt.

Eftersom borgarna styr som de gör finns det en hygglig chans att Socialdemokraterna tillsammans med något flumparti (vilket man också kan kalla Socialdemokraterna dessa dagar) vinner makten över vårt kära fosterland vid nästa val. Då kan vi tänka oss följande scenario. Sahlin är på ett vikigt EU-toppmöte i Bryssel tillsammans med Europas övriga statschefer. Sahlin som är ny i gänget presenteras med en översiktlig meritlista, en meritlista som inbegriper rätt många märkliga händelser, men det vår statschef med stolthet framhäver är det erövrade "knullborgarmärket". Snälla svenska folk, vakna ur er koma, VAKNA! Så här kan vi för fan inte ha det.

Ny ordförande för SSU


Ja, rubrikerna flimrar förbi, det var tydligen en kamp mellan två påläggskalvar som tycker likadant i de flesta frågor som slogs om ordförandeskapet. I samband med valet så har det naturligtvis förekommit intriger och elakt spel, det är SSU vi talar om här. Jag orkar inte ens läsa skiten och är väl tvungen att offra min Twingly-länk. Jag vill inte befatta mig med skiten och jag vill inte veta namnet på den nya ordföranden som säkert kommer att hamna i blåsväder ganska snart, då kommer hennes namn upp i alla fall så många gånger så vi gemensamt kan vomera innan nästa ordförande väljs. Läs i stället Alexanderssons träffande notis om valet av ny ordförande. Jag tror bestämt vår käre Henrik var på ett extra spirituellt humör när han skrev detta.

En rättstat värd namnet?


Professor Per Bauhn skriver i SvD och polemiserar med flera andra debattörer som framträtt senaste tiden, främst Överåklagare Sven-Erik Alhem. Äntligen en professor värd titeln är man på väg att utbrista när man läser artikeln. Det är inte så ofta de professorer som väljer att framträda i våra medier verkligen visar prov på den vetenskapliga stringens och skarpsinne man väntar sig av en sådan titel.

Bauhn tar upp de mycket märkliga juridiska problem som uppstår med vår hatbrottslagstiftning. Dels skall polisen och åklagare börja utreda vad folk tänker och vad de har för värderingar, dessa värderingar skall sedan påverka straffets hårdhet. Dels skall enligt denna lagstiftning majoritetsbefolkningen dömas hårdare för vissa brott än om gärningsmannen råkar komma från en minoritetsgrupp. Enligt Bauhn så förekommer det ju hatbrott från minoriteters sida också. Bauhn skriver i SvD,

- Han (Alhem) försvarar en tillämpning av lagen som innebär att en och samma diskriminerande handling bör straffas hårdare om den drabbar en invandrare, men inte om den drabbar en svenskfödd.
En kränkning av en ”invandrare med mörk hudfärg” är ”synnerligen allvarlig” för ”hela det demokratiska samhället”, skriver han. Detta är inget lyckat argument. Även medlemmar i majoritets- befolkningen har hudfärg och, som Alhem själv påpekar, ”ingen persongrupp av viss hudfärg eller etniskt ursprung är överlägsen någon annan”.
Om det är gärningsmannens tankar om offrets etnicitet som är avgörande för vad som är hatbrott, så måste det vara hatbrott också när ungdomsgäng i Malmö rånar andra ungdomar under devisen ”Vi krigar mot svenskarna”.

Bauhn visar tydligt (tydligare än jag förmådde med min artikel) hur Alhem snärjt in sig i politiskt korrekta värderingar som inte håller för en logisk analys. Genom det sätt Alhem resonerar så värderar man i själva verket raser olika, något som ju Alhem i nästa andetag säger sig vara emot. Som Bauhn skriver så måste ju, om det är själva hatet man skall bedöma, det vara lika mycket hatbrott om invandrargäng "krigar mot svenskar". Enligt all logik så måste ju dessa gäng också dömas enligt hatbrottslagen. Denna hatbrottslagstiftning är mycket olycklig.

Många laglydiga medborgare har efterlyst hårdare straff för grova misshandelsfall som många gånger väckt avsy i sin hänsynslöshet. I stället för en allmän skärpning av straffpraxis mot grova hänsynslösa misshandelsfall så får vi i stället denna ytterst tveksamma hatbrottslagstifning. Man kan inte med bästa vilja i världen säga att våra lagstiftande politiker går i takt med den allmänna opinionen.

Länk SvD

Länk Alhem

tisdag, augusti 07, 2007

Uppdatering AFA


AFA eller som de hellre vill kalla sig AFA-hekto (det hela blir tydligen töntigare och töntigare) uttalar sig på Politikerbloggen och vill tydligen få tillstånd att få tåga med i Pride, eller i vart fall tycker de att de har rätt att delta i tåget. Tja, för mig får de gärna tåga med bland de övriga deltagarna i Pridetåget hur mycket de vill, jag tycker t.o.m. att det är utmärk.

Wager om ungdomsförbunden


Allt oftare citerar man Wager märker jag, kan inte hjälpas. I en liten blänkare tar hon upp ungdomsförbundens medlemssiffror, de har minskat enormt de senaste åren, SSU är nere under 5000 medlemmar, LUF med den omtalade Frida Metso är nere i skrattretande siffror. Med de medlemssiffror LUF har är det egentligen märkligt att ens någon vet vem Frida Metso är. Vi måste se sanningen i vit ögat, LUF är en litet skitförening som helt öppet propagerar för att människor skall bryta mot lagens anda om än inte bokstav (i bästa fall).

måndag, augusti 06, 2007

Det var bara det som fattades


Enligt Politikerbloggen så gick AFA med i årets Pridefestival, iklädda svarta rånarluvor. Ledningen för Pride förnekar att de kände till detta, det måste de ju göra efter att flera sponsorer börjat fundera på att hoppa av. Men, men, vad skall man tro? När ett gäng går i tåget med svarta rånarluvor så måste ju människor ha lagt märkte till dem tycker man.

En märklig prestation

Jag lovade en bekant att lägga ut hans You Tube film och visa hans märkliga prestation. jag håller ju alltid vad jag lovat så här kommer den.

söndag, augusti 05, 2007

Wager om medborgarskap samt märkliga uppgifter i DN


Läste en artikel av Wager där hon tar upp frågan om dubbelt medborgarskap. Det är inte alls så oproblematiskt som våra myndigheter och politiker försökt påskina, många länder accepterar inte dubbelt medborgarskap nämligen. Följden av detta blir att Sverige inte kan hjälpa alla de med dubbelt medborgarskap. Dessutom är väl principen i sig med dubbelt medborgarskap tveksamt, man kan i längden bara ha ett land som man kallar sitt fosterland. Frågan om medborgarskap blev aktuell när svenska medborgare greps för att de deltagit i en "oislamisk" rockfest i Iran. Människor som tydligen fått politisk asyl väljer att åka "hem" på semestern, frågan som då inställer sig är hur de kunde få asyl i ett första läge, eller har situationen blivit bättre sedan dessa människor fick asyl i Sverige?

Länk Wager

Länk DN

Ingen moské mitt i byn

I en ledarartikel på DN så propagerar denna tidning för att det skall få byggas en moské i Skärholmens centrum. De argument som talar mot ett moskébygge biter inte på DN:s ledarredaktion, att fundamentalism och extremism skulle öka på grund av en ny moské tror inte tidningen på. Kanske har de också rätt i just denna fråga, men det finns fler betydligt tyngre argument mot ett moskébygge, moderaten Andrea Femrell menar att denna nya moské skulle försvåra integrationen. Redan nu är 55 % av Skärholmens invånare av utländsk bakgrund, en stor moské "mitt i byn" skulle knappast göra denna situation bättre.
Femrell har helt rätt, Skärholmen skulle på några år förvandlas till en ny etnisk enklav likt de andra enklaver vi har i vårt land. Redaktionens argument är mycket ihåligt, de menar att kritiken mot Södermoskén var att det bodde för lite muslimer i området och att det därför inte behövdes någon moské där. Det var kanske ett dåligt argument, jag vet inte, men det har ju absolut inget att göra med det argument som Femrell för fram, varje argument måste ju vägas och bedömas för sig, inte ta andra argument för andra byggen som någon slags motbevisning. Dessutom är det som vanligt, ingen av ledarredaktionen eller någon hög politiker bor i närheten av Skärholmen, de bor alla på behörigt avstånd från eventuella problem, det blir så lätt att i detta läge knipa några lätta politiska poäng, de lokala politikerna som faktiskt bor i området blir gisslan i det politiska spelet och ger till slut med sig för att inte spoliera sin politiska karriär.

Den stora och riktigt känsliga frågan kommer i slutet av artikeln, frågan om islamiseringen av vårt land, så här står det,

- Oron för islamismen får inte slå över i överdriven misstänksamhet mot islam. Precis som kristna samfund har fått uppföra kyrkor och judiska församlingar fått bygga synagogor har muslimerna i Sverige en självklar rätt att uppföra moskéer.

Oron för islamiseringen finns, jag är oroad, jag vill inte att islam får ett utökat inflytande i vårt land. Så kära ledarredaktion, om det nu finns fler som är lika oroade som jag, vad skall vi göra åt denna oro då? Så nämner då DN det vi väntat på, att det rör sig om en "överdriven misstänksamhet mot islam" jasså? Jag läser i samma tidning om hur 200 personer gripits för att de deltagit i en fest, däribland svenskar. De som gripits riskerar böter och piskrapp. Vi tar emot flyktingar för att människor blir förtryckta av den muslimska religionen, samtidigt håller vi på att islamiserar vårt eget land, något stämmer inte här.

En nations kultur utvecklas ständigt och står aldrig riktigt still, så även den svenska kulturen. En gång i tiden var vi alla asadyrkare i vårt geografiska område. Med tiden vann kristendomen insteg i vårt land, det var en komplicerad och långt ifrån smärtfri process. De första som konverterade var de med hög samhällsposition, de hade klara fördelar av den nya religionen. Kungen t.ex. blev vald på livstid enligt den nya kristna traditionen då han fått sitt ämbete direkt av Gud, enligt den gamla ordningen valdes kungen på ett år och kunde mycket väl bli avsatt av missnöjda undersåtar. Det är inte direkt märkligt att dåtidens överhet konverterade, det folkliga motståndet levde dock länge kvar i landet. Nu står vi inför en ny religion som håller på att gradvis vinna insteg i vårt land, en religion som på avgörande punkter bryter mot den gängse sociala normen och den kultur vi har i vårt land. Precis som inför den förra religiösa och kulturella omvälvningen är det vår "överhöghet" som tar täten och är positiv till det nya, allt emedan folket är tveksamt eller direkt avvisande. Nu lever vi i en demokrati och landets befolkning kan inte hindra att vår kultur och vårt samhälle utvecklas och gradvis förändras, men i en demokrati borde det vara en självklarhet att samma befolkning fick vara med och bestämma i vilken riktning denna utveckling skall ske.

Länk ledarartikel

Länk festdeltagare