söndag, augusti 05, 2007

Ingen moské mitt i byn

I en ledarartikel på DN så propagerar denna tidning för att det skall få byggas en moské i Skärholmens centrum. De argument som talar mot ett moskébygge biter inte på DN:s ledarredaktion, att fundamentalism och extremism skulle öka på grund av en ny moské tror inte tidningen på. Kanske har de också rätt i just denna fråga, men det finns fler betydligt tyngre argument mot ett moskébygge, moderaten Andrea Femrell menar att denna nya moské skulle försvåra integrationen. Redan nu är 55 % av Skärholmens invånare av utländsk bakgrund, en stor moské "mitt i byn" skulle knappast göra denna situation bättre.
Femrell har helt rätt, Skärholmen skulle på några år förvandlas till en ny etnisk enklav likt de andra enklaver vi har i vårt land. Redaktionens argument är mycket ihåligt, de menar att kritiken mot Södermoskén var att det bodde för lite muslimer i området och att det därför inte behövdes någon moské där. Det var kanske ett dåligt argument, jag vet inte, men det har ju absolut inget att göra med det argument som Femrell för fram, varje argument måste ju vägas och bedömas för sig, inte ta andra argument för andra byggen som någon slags motbevisning. Dessutom är det som vanligt, ingen av ledarredaktionen eller någon hög politiker bor i närheten av Skärholmen, de bor alla på behörigt avstånd från eventuella problem, det blir så lätt att i detta läge knipa några lätta politiska poäng, de lokala politikerna som faktiskt bor i området blir gisslan i det politiska spelet och ger till slut med sig för att inte spoliera sin politiska karriär.

Den stora och riktigt känsliga frågan kommer i slutet av artikeln, frågan om islamiseringen av vårt land, så här står det,

- Oron för islamismen får inte slå över i överdriven misstänksamhet mot islam. Precis som kristna samfund har fått uppföra kyrkor och judiska församlingar fått bygga synagogor har muslimerna i Sverige en självklar rätt att uppföra moskéer.

Oron för islamiseringen finns, jag är oroad, jag vill inte att islam får ett utökat inflytande i vårt land. Så kära ledarredaktion, om det nu finns fler som är lika oroade som jag, vad skall vi göra åt denna oro då? Så nämner då DN det vi väntat på, att det rör sig om en "överdriven misstänksamhet mot islam" jasså? Jag läser i samma tidning om hur 200 personer gripits för att de deltagit i en fest, däribland svenskar. De som gripits riskerar böter och piskrapp. Vi tar emot flyktingar för att människor blir förtryckta av den muslimska religionen, samtidigt håller vi på att islamiserar vårt eget land, något stämmer inte här.

En nations kultur utvecklas ständigt och står aldrig riktigt still, så även den svenska kulturen. En gång i tiden var vi alla asadyrkare i vårt geografiska område. Med tiden vann kristendomen insteg i vårt land, det var en komplicerad och långt ifrån smärtfri process. De första som konverterade var de med hög samhällsposition, de hade klara fördelar av den nya religionen. Kungen t.ex. blev vald på livstid enligt den nya kristna traditionen då han fått sitt ämbete direkt av Gud, enligt den gamla ordningen valdes kungen på ett år och kunde mycket väl bli avsatt av missnöjda undersåtar. Det är inte direkt märkligt att dåtidens överhet konverterade, det folkliga motståndet levde dock länge kvar i landet. Nu står vi inför en ny religion som håller på att gradvis vinna insteg i vårt land, en religion som på avgörande punkter bryter mot den gängse sociala normen och den kultur vi har i vårt land. Precis som inför den förra religiösa och kulturella omvälvningen är det vår "överhöghet" som tar täten och är positiv till det nya, allt emedan folket är tveksamt eller direkt avvisande. Nu lever vi i en demokrati och landets befolkning kan inte hindra att vår kultur och vårt samhälle utvecklas och gradvis förändras, men i en demokrati borde det vara en självklarhet att samma befolkning fick vara med och bestämma i vilken riktning denna utveckling skall ske.

Länk ledarartikel

Länk festdeltagare

14 kommentarer:

Magnus Andersson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Magnus Andersson sa...

I Göteborg är det många muslimer som uttryckt oro för at moskén ska finansieras av Saudiarabien, dvs av wahhabister eller salafister.

http://www.youtube.com/watch?v=BU00xQVm2qU

Jag råkade nyss stöta på denna Youtube-video som skildrar muslimer (och kanske andra) som protesterar mot wahhavismen i London. De skriver på plakat att de wahhabismen (jag antar att de även avser den formen av islamism under andra namn i arabvärlden) hotar att ta över världen.

Det är alltså invandrade muslimer under högljudda demonstrationer i London som protesterar mot det som DN:s ledarredaktion och de flesta politiker i Sverige menar att vi måste tillåta.

Snacka om naivitet!

-

Men det är ju iofs detsamma med att man förespråkar att Irakier -- 10000, 25000 i år och ännu fler fortsättningsvis -- ska få stanna i Sverige, rakt motsatt att Genevekonventionens inte ställer krav på det samt alla andra länder inte har vår politik. Men tanke på den hållning som socialdemokraterna och landets borgerliga ledarsidor har -- dvs samma relativistiska vänsterhållning som MP/V -- så blir jag inte förvånad den dagen då DN:s Barbro Hedvall muntert välkomnar svenska sharialagar i mångkulturalismen och toleransens namn samt Lennart Ekdahl i bakgrunden bara muttrar lite liberalt passivt.

Robsten sa...

Det var sådana här saker jag funderade på när jag skrev artikeln. Jag borde nog tagit upp finansieringsfrågan också, en miss av mig. DN nämnde inte denna fråga med en stavelse självklart.

Anonym sa...

Tycker att den här debatten som blev efter posten om svenskheten var intressant:

http://ringborg.blogsome.com/2007/08/04/svenskheten

Magnus Andersson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Robsten sa...

Tack för länkarna Magnus, du hyser verkligen ett brinnande intresse för denna fråga, inget tvivel om det.
Så moskén i Göteborg finansierades av Saudiarabien, och den i Skärholmen då? Den svenska naiviteten visar inga gränser.
Du vet du om Jihad i Malmö (han som är kompis med Jinge,ha, ha) håller på fortfarande, eller har han tröttnat?

Robsten sa...

Alltså om finansiering av moskébyggen
Länk

Magnus Andersson sa...

Det blev fel länk till demonstrationen mot wahhabister i min första kommentar.

http://www.youtube.com/watch?v=ANT1u1W1CPE

Ja, jag ber andra kolla det där. Ska inte kladda mer i dina kommentarer nu.

(Jinge ja, han har undantagslöst alla sina twinglylänkar på DN högst upp, så att de är synliga direkt. Till denna artikel har han två stycken länkar till sin blogg högst. Verkar minst sagt skumt. Som om han låg överst i en prioritetslista, typ. Men den dåren kan det ju vara förunnat, kanske, om man ska vara lite kristligt vänlig. Inser nu att han var mer än förtjänt all **** han fick på swnet.)

Robsten sa...

Ha, ha, ha, du hade redan lämnat swnet men de sista två månaderna Jinge var där lustmördade jag honom ungefär varannan dag, det blev ett återkommande nöje. Folk som läser hans blogg skulle bara veta. men där har han onekligen lyckats, det är solklart. Inga som kan argumentera emot honom där,mig filtrerade han bort direkt.
Ingen fara med kommentarerna Magnus, kör på du, vill man inte läsa vissa kommentarer är det ju bara att hoppa över.

Thoralf A sa...

Jag hörde en liten story för några veckor sedan angående moskebygge.

Enligt berättaren skall det enklaste sättet att undvika att få en moske som granne är att slakta en gris och spridda blod o.s.v. på marken som är tänkt för mosken.
Då skall marken vara oanvändbar för en "helig" moske.

Lite makabert men kanske verkningsfullt. Vem vet? Eller är det bara en skröna!

Marthin sa...

Enligt en artikel på SD-Kurirens nätupplaga så ställer sig Kristdemokraterna i Stockholm positiva till moskéer. Läs vice distriksordföranden Henrik G Ehrenberg´s resonemang -> http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=2582

Det är helt åt fanders.

I min egen grannby så spikas det på en moské, i "utanförskapets" samhälle i samhället. I det området/samhället behöver man inte kunna någon svenska för att klara sig. Man behöver troligen inte göra någonting alls faktiskt. Och så en moské på det.

Det lär förmodligen inte finnas några som helst tvivel kvar, för mig, angående KD som ett alternativ i valet 2010. Jag må säga att partiet arbetar mycket duktigt med att kasta bort sina sista röster.

Magnus Andersson sa...

Mina idé om "Sheik Rashid" är förstås ett fånigt stolpskott. Du får gärna radera tokigheterna Robban! ;)

Robsten sa...

OK.

Magnus Andersson sa...

Tack! ;)