fredag, augusti 10, 2007

Sanslöst om utbrändhet


Jag har här på bloggen ibland tagit upp frågan om bidragsfusk och annat utnyttjande av vårt välfärdssystem. Nu kommer dock nya direktiv från socialstyrelsen som är fullkomligt vettlösa, enligt dessa riktlinjer skall de som fått diagnosen "utmattningssyndrom" helst inte bli sjukskrivna en enda dag. Detta är helt enkelt inte verklighetsbaserat, jag har träffat några människor som drabbats och de har i princip inte orkat gått upp och äta frukost en gång, hur skall de klara av en arbetsdag är det tänkt?


Javisst, människor är sjukskrivna alldeles för länge för vissa sjukdomar, en del som t.ex. medlemmar ur Hells Angels lever på bidrag hela tiden fastän de helt uppenbarligen har kraft i både arm och barm. Men varför inte göra något åt dessa uppenbara fel och brister i systemet i stället för att komma med rena vansinnigheter? Detta förslag som först initierades av Socialdemokraterna men sedan togs över av Alliansen drabbar de som redan jobbar hårt och framförallt har jobbat alldeles för hårt, vi har t.ex. 90 % arbetslösa i Rosengård, de har aldrig jobbat och jag vet inte om de tänker börja göra det heller, men var är Alliansens förslag för att få dem ut i arbete då? I stället för att komma med något konstruktivt för att få grupper som aldrig ens närmat sig arbetsmarkanden så vill man tydligen köra människor i botten som redan pressat sig själva för hårt eller blivit pressade av sin arbetsgivare för hårt alldeles för länge. Om dessa nya riktlinjer som är presenterade i DN stämmer är de helt sanslösa, Borg vill spara pengar och han har en oerhörd förmåga att alltid spara på fel ställen.

Söderbaum skrev också om detta förslag HÄR, läsvärt.

Länk DN

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fuck Borg och de andra pk-idioterna. Det var tamejfan de mest korkade jag har hört. Politiker bestämmer hur länge en person kan vara sjuk baserat på hur mycket de kan betala.

Helt vansinnigt. Hela läkarkåren blir härmed inkompetent förklarad av Borg i hästsvans och örhänge. Jesus !!!!

z999 sa...

Tanken är att detta förslag ska bekosta det så kallade andra steget i jobbavdraget. Jobbavdraget handlar om att ge de grupper som moderaterna normalt inte bryr sig så mycket om en tusenlapp i skattesänkning.

Borga har reserverat sig för att de kanske inte får någon tusenlapp i skattesänkning, det beror på hur ekonomin utvecklas. Och vad är det som gör honom tveksam? Det är att invandringen ligger på en fortsatt hög nivå och att det inte går att förutsäga samhällets kostnader på samma sätt som tidigare så därför så vill inte Borg avge ett löfte. Största delen av inbesparingarna kommer alltså att gå till att bekosta en fortsatt hög nivå på invandringen. Det är inte omöjligt att Sverige slår rekord i år igen.

Robsten sa...

Ja, det är ju svårt att avgöra vad som rör sig i huvudet på Borg, men det är ju sjukt om dina teorier stämmer (vilket de kan göra i praktiken i alla fall antingen Borg tänkt ut hela tanken eller inte).
Vi drar på oss enorma belopp som vi inte behöver, sedan drar vi in på pengar till de som byggt upp landet, märklig moral.