lördag, augusti 11, 2007

Sahlin i intervju


Sahlin skall tydligen tala i Botkyrka i eftermiddag, varför kan man undra, alla i Fittja röster redan på Socialdemokraterna. Sahlin säger så här i intervjun som finns på DN,

- De här områdena behöver inte fler projekt av välgörenhet utan en långsiktig upprustning. Det handlar om jobben.

Men meningslösa projekt har ju socialdemokratin sysslat med i decennier, det är själva essensen i den förda socialdemokratiska politiken, nu skall man alltså byta kurs. Nästa mening, "det handlar om jobben", är fullkomligt oförståelig, vad menar människan? Kan någon förstå sig på denna människa som tydligen slimmat flosklerna så kraftigt så hon i princip talar indianspråk. När reportern frågar om inte dessa förorter är ett bevis på socialdemokratins misslyckande svarar Sahlin, '

- Jag vill inte se det som ett misslyckande men socialdemokraterna har inte heller lyckats.

Nä, du VILL inte se det som ett misslyckande men hela flyktingpolitiken och integrationspolitiken är ett gigantiskt misslyckande av sällan skådat slag. Sahlins sista mening går i samma stil, hon säger,

- Jag är en storstadsmänniska och det är här ute politiken behövs.


Du är en politisk bimbo Sahlin och hur du kunde bli partiledare är en gåta som överstiger mitt förstånd. Maken till snömos har i alla fall jag aldrig upplevt från någon aldrig så depraverad politiker förut. Gåtan och följetongen Sahlin fortsätter, vi får försöka hänga med i söderbönans irrationella tankegångar så gott vi kan.

Länk DN

9 kommentarer:

PC sa...

Som vanligt tror sossarna att pengar är lösningen på alla problem. Detta pengafixerade parti! Pengar, pengar, pengar. Man ser dollartecknen snurra i ögonen på dom. Särskilt när de får strö andras pengar omkring sig.

Nisse sa...

"Det är dock ett faktum att enbart de arbetsmarknadspolitiska insatserna i de här fyra stadsdelarna det senaste decenniet har kostat minst 3,3 miljarder. Via den statliga Storstadssatsningen gick 500 miljoner hit, men för att tala med Inger Nilsson, stadsdirektör och ordförande i styrgruppen för VFA, ”kan vi väl vara överens om att resultatet inte blev så att man gjorde några jubelvolter precis”."

http://sydsvenskan.se/kultur/article238864.ece

Man gjorde alltså inga jubelvolter. En halv miljard skattekronor kastat i sjön bara på dessa fyra stadsdelar i Malmö. Vi har hört om liknande dåliga resultat efter storstadssatsningen från hela landet.

Nu vill Sahlin kasta ännu fler skattemiljarder i sjön. Om det inte redan har gått upp ett ljus så måste väl ändå hennes utspel få fler att inse att vänsterns fanatiska iver att ta hit halva mellanöstern inte handlar om solidaritet. Det handlar om att importera röster.

Robsten sa...

Om din sista slutsats stämmer så är det landswföräderi av ett sådant slag så ....kan inte skriva mer här, då bryter jag mot lagen.

Anonym sa...

Nu var du snabbare än mig! Hade tänkt skriva om precis samma sak men det känns onödigt när du använde mina egna ord först. Blir mer och mer uppenbart att vi ligger på exakt samma linje!

Mvh Jens

Nisse sa...

"Om din sista slutsats stämmer så är det landsförräderi"

Ja, kanske det. Men jag tror inte tanken är uttalad eller någonsin formulerad i några hemliga möten eller nåt annat konspiratoriskt. Jag tror det är mer typ: "Solidaritet är ju jättebra, vi hjälper massor av människor till ett bättre liv och som lök på laxen så röstar dom på oss."

Löken på laxen för borgarna är väl låglöneproletariatet som skapas. dvs Vi måste försämra för arbetarna och sänka lönerna så fler kommer i jobb. Att stoppa inflödet av arbetslösa är inte att tänka på. Det vore ju osolidariskt.

Lika lite som jag skulle tro på en hyresvärds snack om solidaritet som argument för en fortsatt hög invandring om han samtidigt gjorde miljoner på ockerhyror för flyktingfamiljer, lika lite tror jag på våra politikers solidaritetssnack.

Var och en är sig själv närmast. Vare sig det är medvetet eller undermedvetet.

Robsten sa...

Det är bra Jens, det gäller ju att fördela arbete, ha, ha. När det gäller Sahlin så slår man väl in öppna dörrar vad man än skriver, fattar hon inte hur avskydd hon är? Fattar inte de socialdemokratiska partistrategerna det? Sannolikt gör dom det men det skulle ju vara en kvinna och alla någorlunda "vettiga" alternativ tackade nej.

Nä, tanken är inte uttalad (hur skall Sahlin med anhang kunna tänka tankar på så hög abstraktionsnivå?) men till slut kommer man till en gräns när det inte spelar någon roll, man kan inte skylla allt på "ränkte inte på det" hur länge som helst.

Mackan sa...

Nu får det vara nog med flummet. Många medlemmar i SAP känner att de inte kan identifiera sig med Sahlin. Om någon enskild människa har skadat partiet, så är det hon.

Vi är många som är trötta, och snart kanske vi bildar ett utbrytarparti om inte SAP återgår till sina rötter, vilka bygger på solidaritet, humanism, demokratisk socialism och inte på opportunism, elitism och europeisk kapitalism.

Mackan sa...

Det finns långtgående planer på att starta ett socialdemokratiskt arbetarparti som är oberoende från SAP.

Folk börjar få nog på allvar nu.

Marthin sa...

"Framtiden formas i förorten", vad betyder det..?