fredag, mars 07, 2008

Reser bort över helgen

Så ni inte tror att jag slöat till när det inte kommer någon artikel. Delar ut lite politiskt inkorrekt lektyr på tåget så jag inte släpper nageln ur ögat på det politiska etablissemanget. Läs gärna min artikel som skall komma på SD-blogg om boken "20 röster om 20 år". Ha det bra vänner.

Är du dum i huvudet Dabrowksi?

I debattprogrammet "Debatt" så diskuterades islamofobi i Sverige. Ett stort antal människor fick försvara islam, några fick kritisera islams framväxt i västvärlden. Av dessa få som fick vara med att kritisera islams framväxt var Jimmie Åkesson. När Dabrowski gav Åkesson ordet så gjorde hon det på ett helt annat sätt än när hon gav övriga ordet. Åkesson fick en fråga han absolut skulle svara på, när han ville säga något som gick utanför frågan så blev han tillrättavisad av programledaren. Ingen annan blev tillrättavisad och alla övriga fick diskutera fritt, alla utom Åkesson.

Hägglund utmärkte sig genom att föra fram åsikten att alla som kritiserade islams framväxt i väst var rasister och han ställde minsann inte upp på "en sådan människosyn". Det mest penibla i hela programmet, faktiskt värre än Dabrowskis prestation, var Hägglunds tal. Han förde fram de mest urvattnade politiskt korrekta fraser, fraser man trodde redan var utdöda. Det enda vi kan hoppas på är att KD hamnar utanför riksdagen efter nästa val, Hägglund är ett fullständigt omöjligt alternativ för alla som är det minsta konservativa. Man undrar vilka väljare det moderna KD har tänkt sig att erövra i framtiden, just nu slåss de om exakt samma väljare som Centern och Folkpartiet. Sannolikt kommer Hägglund och KD straffas hårt i nästa val.

torsdag, mars 06, 2008

Kostnaderna för flyktingåtervändande

Kostnaderna för vår flyktingpolitik i sin helhet har diskuterats i det oändliga. Höga siffror har kritiserats med en rabiat emfas från flyktingförespråkarna. Till saken hör att det är mycket svåra siffror att beräkna fram och varje ekonom som räknar på saken får fram just sin siffra. Fältet är alltså fritt för spekulation alltefter egna intressen i frågan. Nu på morgonen pratades det om kostnaderna bara för återvändandet av asylsökande i SVT 1. Siffror nämndes alltså i den statliga televisionen på 100 miljoner till 200 miljoner bara för att få asylsökande att återvända. Kostnaderna för 2007 var 100 miljoner, årets siffra beräknas hamna på 200 miljoner, en fördubbling alltså. En orsak till ökningen sägs vara den ökade flyktingströmmen från bl.a. Irak och Afghanistan. Det är inte konstigt att flyktingströmmen ökat från dessa länder då regeringen skickat signaler ut i omvärlden att det är lätt att få asyl i vårt land. Jämfört med andra europeiska länder får betydligt fler asyl i Sverige än i andra EU-länder. I det närmaste hälften av alla irakier som får asyl i västvärlden får det just i vårt land. Det är inte konstigt att människor som emigrerar från Irak beger sig till vårt land, och det är inte vårt klimat som hägrar för dessa människor.

Fackets kräftgång

Fackföreningarnas kräftgång har förmodligen bara börjat. I en artikel i DN skriver Sture Nordh, TCO:s ordförande, att utvecklingen kan vändas. Ja det kan den, men då måste fackföreningar förvandlas från politiska organisationer till fackförbund som tar tillvara sina medlemmars intressen.

Enligt DN så har nästan 130,000 medlemmar flytt LO enbart för år 2007, det är en enorm siffra. Jag har själv uppmanat medlemmar att gå ur facket, medlemmar som inte delar fackpamparnas politiska värderingar. Människor har blivit uteslutna för att de tyckte fel, varit medlemmar i fel organisation eller parti. Fackförbunden driver en politisk agenda som harmonierar med de stora partierna i vissa viktiga frågor. Problemet är att i vissa av dessa frågor så har varken de stora riksdagspartierna eller facket en folkmajoritet bakom sig, ett faktum som varken fackpampar eller höga politiker verkar ha förstått.

Enda sättet att demonstrera sitt missnöje är faktiskt att gå ur facket, om man nu inte håller med i det egna fackets politiska agenda. Argumentation fungerar inte i vissa frågor, det vet vi ju av erfarenhet. En gång i tiden så drev fackförbunden de betalande medlemmarnas intressen och inget annat, det är en svunnen tid. Nu tävlar fackpamparna i vissa förbund om att vara politiskt korrekta. Vissa fackpampar kan lika gärna gå över till ett politiskt parti, utan att någon höjer på ögonbrynen. En gång i tiden var det kanske inte så konstigt, Socialdemokraterna var arbetarnas främsta parti och partiet ansågs företräda arbetarna och vanliga löntagare. Nu är det en svunnen tid och Socialdemokraterna har vänt den stora massan av vanliga löntagare ryggen för att ägna sig feminism, jämlikhet för olika grupper, homosexuellas rättigheter och att vara allmänt politisk korrekt. Att i det läget föreslå Wanja Wedin, LO:s ordförande, som partiledare för Socialdemokraterna är horribelt, det är sorgligt att inte fler inser detta.

Länk DN

tisdag, mars 04, 2008

Utvecklingen går bakåt

Tre tunnelbanestationer riskerar att stängas, detta beroende på sabotage, skadegörelse och hot. Spärrvakter har blivit hotade ett flertal gånger på dessa stationer. Sista tiden har enligt DN 35 poliser stadigt varit placerade vid dessa stationer.

En uppbyggd infrastruktur kan alltså inte längre användas p.g.a. sociala problem. Detta är ett politiskt problem, utan tvekan. Det är tre förorter som kan betecknas som etniska enklaver i det närmaste. Det är samhällen som är resultat av en viss politik och nu ser vi ett resultat av denna politik. Jag tvivlar dock starkt på att någon politiker kommer att dra dessa slutsatser.

Länk SvD

Länk DN

Det bästa jag gjort!

Ja, det bästa jag gjort (nåja, jag har gjort en hel del) är att avinstallera detta plottriga, instabila Internet Explorer 7 och återinstallerat 6an, känns som att komma hem igen efter en lång otrevlig resa, phhuu..!

Andreas Malm och islamofobi

Andreas Malm svarar Jimmie Åkesson på DN-kultur i en tämligen lång artikel. Malm jobbar på DN kultur och har väl alla möjligheter till det utrymme han vill ha. Jag tvekade länge om jag överhuvudtaget skulle skriva något om Malm och hans artiklar, men eftersom det just nu inte finns så mycket annat att skriva om så blir det en blänkare här i alla fall.

Malm har sin hemvist i den syndikalistiska rörelsen enligt Wikipedia, jobbar på arbetaren när han inte skriver för DN-kultur. Han har enligt Wikipedia försvarat Irans rätt till kärnvapen. Hmmm.. vad tycker du då om att Sverige skulle skaffa sig kärnvapen Malm?

I sin artikel skriver Malm att SD:s "nerv och hjärta" är ifrågasättande av en muslimsk närvaro i Europa. Det blir fel från början för Malm, SD:s "nerv och hjärta" är den havererade flyktingpolitiken, detta enligt samstämmiga uppgifter från medlemmar i SD.

Malm går till angrepp för att Åkesson citerar Khaddafi där Khaddafi säger att Europa kommer att erövras utan svärd och strid. Malm påpekar att endast ett fåtal muslimer sympatiserar med Khaddafi. Vad Malm inte säger är att många fler säger exakt samma sak, att den muslimska befolkningen så småningom kommer att bli i majoritet i flera Europeiska nationer genom invandring och en högre nativitet, det är ren mattematik Malm. Sedan skriver Malm.

Men så fungerar det inte. Muslimerna har inte kommit hit för att erövra: de har kommit på flykt undan länder i kris, eller på jakt efter en dräglig inkomst. Den ockupation sverigedemokraterna ser är ett fantasifoster. Det är muslimernas fel, skriver Åkesson, att vi har "ökad svenskfientlighet" - vad nu det är för något - antisemitism, kriminalitet, sociala problem och "etniska enklaver". Läser man de senaste numren av SD-Kuriren får man bland annat veta att även våldtäkterna, djurplågeriet och nazismen beror på att vi numera har muslimer i landet.

Även Malm medger implicit att de muslimer som kommer hit ofta inte är flyktingar, de har ju kommit hit för att få en "dräglig inkomst". Tyvärr hamnar de flesta i arbetslöshet och den "drägliga inkomsten" blir någon form av bidrag. Det är i själva verket detta faktum som är SD:s "nerv och hjärta", något som alltså Malm själv medger. Vad gäller "svenskfientligheten" så kommer den ju knappast från etniska svenskar, förutom då sådana blonda och blåögda svenskar som Malm. Vad är svenskfientlighet Malm? Jo det är t.ex. när ungdomsgäng går ut på staden och rånar "svennar" just för att dessa är "svennar", är det svårt att förstå Malm? Etniska enklaver är en verklighet i dagens Sverige, vakna Malm, alla vet det utom du tydligen. Att koppla ihop nazism med islam är inte seriöst och ger människor som Malm vatten på sin kvarn, det avråder denna blogg bestämt ifrån. Allt ont måste inte komma från samma håll. Vidare skriver Malm.

Jag har tappat räkningen på hur många av mina vänner som är muslimer, hur många av dem som är troende eller inte, hur många som är gifta eller samboende med svenskar och har barn med dem, men ett vet jag med säkerhet: den "svenskhet" fri från muslimer som sverigedemokraterna drömmer om existerar inte i verkligheten. De personer Jimmie Åkesson talar om, "en halv miljon muslimer", är en gång för alla en del av Sveriges folk.

Ja, precis Malm, Sverige har förändrats och förvandlats och blivit till något annat än det var utan att Sveriges folk fick någonting att säga till om. Ingen politiker eller politisk parti frågade det svenska folket innan "en halv miljon muslimer en gång för alla blev en del av Sveriges folk", innan moskéer stod bredvid kyrkor och vi fick ett multikulturellt samhälle. Många av dina vänner är muslimer Malm, jag känner också muslimer, det är inte enskilda personer vi pratar om här som du redan vet, men jag tvivlar på att du ens skulle överväga att flytta till något muslimskt land Malm. I själva verket är jag övertygad om att du inte ens skulle överväga att flytta till någon av våra egna muslimska enklaver, som ju inte ens finns enligt dig Malm.

Länk DN

måndag, mars 03, 2008

Det dödliga ungdomsvåldet

Enligt en artikel i SvD så vill de dömda gärningsmännen av dödsmisshandeln på Kungsholmen bli frikända i hovrätten, åklagaren kommer att yrka på skärpta straff. I Tingsrätten dömdes tre av pojkarna till vållande av annans död, inte dråp eller mord. Detta trots att den avlidne hade åsamkats ett stort antal skador i huvudet som lett till en massiv hjärninfarkt. Tingsrätten kom fram till att någon avsikt att döda pojken inte förelåg, inte heller likgiltighets aspekten var giltig enligt tingsrätten, alltså att de som misshandlade Riccardo Campogiani till döds sannolikt inte var likgiltiga för om han levde eller dog av misshandeln. Så här står det i SvD om hur tingsrätten resonerade.

Det kan däremot inte sägas att sparkar innefattar samma risk för dödlig utgång som när till exempel en kniv eller ett vapen används.

Det kanske inte är samma risk för dödlig utgång om sparkar används i stället för kniv, men att inte ens likgiltighets-principen skulle föreligga om man upprepade gången sparkar en medvetslös människa i huvudet är lite väl magstarkt. När nu Campogiani dog av denna besinningslösa misshandel så borde en dom på minst dråp vara given, något annat är mycket märkligt och inte i enlighet med den allmänna rättsuppfattningen. I DN står det.

I fallet Riccardo Campogiani skriver socialsekreterarna påfallande ofta i sina utlåtanden om de fyra pojkarna som dömdes, att de uppträder artigt, visar ånger och en vilja att förändras.

Men i en tidigare anmälan mot en av pojkarna om misshandel, uppger skolan att pojken har "en förmåga att se oskyldig ut".

Precis och det råkar vara så att författaren till denna blogg känner en lärare till en av de dömda och han har aldrig någonsin visat upp någon ånger eller vilja att förändras efter alla de incidenter han förorsakat på den skola han gick i. Tvärtom, han har satt terrorn i system. Socialsekreterare verkar vara ett släkte av mycket naiva människor.

Länk DN

Länk SvD