tisdag, mars 04, 2008

Andreas Malm och islamofobi

Andreas Malm svarar Jimmie Åkesson på DN-kultur i en tämligen lång artikel. Malm jobbar på DN kultur och har väl alla möjligheter till det utrymme han vill ha. Jag tvekade länge om jag överhuvudtaget skulle skriva något om Malm och hans artiklar, men eftersom det just nu inte finns så mycket annat att skriva om så blir det en blänkare här i alla fall.

Malm har sin hemvist i den syndikalistiska rörelsen enligt Wikipedia, jobbar på arbetaren när han inte skriver för DN-kultur. Han har enligt Wikipedia försvarat Irans rätt till kärnvapen. Hmmm.. vad tycker du då om att Sverige skulle skaffa sig kärnvapen Malm?

I sin artikel skriver Malm att SD:s "nerv och hjärta" är ifrågasättande av en muslimsk närvaro i Europa. Det blir fel från början för Malm, SD:s "nerv och hjärta" är den havererade flyktingpolitiken, detta enligt samstämmiga uppgifter från medlemmar i SD.

Malm går till angrepp för att Åkesson citerar Khaddafi där Khaddafi säger att Europa kommer att erövras utan svärd och strid. Malm påpekar att endast ett fåtal muslimer sympatiserar med Khaddafi. Vad Malm inte säger är att många fler säger exakt samma sak, att den muslimska befolkningen så småningom kommer att bli i majoritet i flera Europeiska nationer genom invandring och en högre nativitet, det är ren mattematik Malm. Sedan skriver Malm.

Men så fungerar det inte. Muslimerna har inte kommit hit för att erövra: de har kommit på flykt undan länder i kris, eller på jakt efter en dräglig inkomst. Den ockupation sverigedemokraterna ser är ett fantasifoster. Det är muslimernas fel, skriver Åkesson, att vi har "ökad svenskfientlighet" - vad nu det är för något - antisemitism, kriminalitet, sociala problem och "etniska enklaver". Läser man de senaste numren av SD-Kuriren får man bland annat veta att även våldtäkterna, djurplågeriet och nazismen beror på att vi numera har muslimer i landet.

Även Malm medger implicit att de muslimer som kommer hit ofta inte är flyktingar, de har ju kommit hit för att få en "dräglig inkomst". Tyvärr hamnar de flesta i arbetslöshet och den "drägliga inkomsten" blir någon form av bidrag. Det är i själva verket detta faktum som är SD:s "nerv och hjärta", något som alltså Malm själv medger. Vad gäller "svenskfientligheten" så kommer den ju knappast från etniska svenskar, förutom då sådana blonda och blåögda svenskar som Malm. Vad är svenskfientlighet Malm? Jo det är t.ex. när ungdomsgäng går ut på staden och rånar "svennar" just för att dessa är "svennar", är det svårt att förstå Malm? Etniska enklaver är en verklighet i dagens Sverige, vakna Malm, alla vet det utom du tydligen. Att koppla ihop nazism med islam är inte seriöst och ger människor som Malm vatten på sin kvarn, det avråder denna blogg bestämt ifrån. Allt ont måste inte komma från samma håll. Vidare skriver Malm.

Jag har tappat räkningen på hur många av mina vänner som är muslimer, hur många av dem som är troende eller inte, hur många som är gifta eller samboende med svenskar och har barn med dem, men ett vet jag med säkerhet: den "svenskhet" fri från muslimer som sverigedemokraterna drömmer om existerar inte i verkligheten. De personer Jimmie Åkesson talar om, "en halv miljon muslimer", är en gång för alla en del av Sveriges folk.

Ja, precis Malm, Sverige har förändrats och förvandlats och blivit till något annat än det var utan att Sveriges folk fick någonting att säga till om. Ingen politiker eller politisk parti frågade det svenska folket innan "en halv miljon muslimer en gång för alla blev en del av Sveriges folk", innan moskéer stod bredvid kyrkor och vi fick ett multikulturellt samhälle. Många av dina vänner är muslimer Malm, jag känner också muslimer, det är inte enskilda personer vi pratar om här som du redan vet, men jag tvivlar på att du ens skulle överväga att flytta till något muslimskt land Malm. I själva verket är jag övertygad om att du inte ens skulle överväga att flytta till någon av våra egna muslimska enklaver, som ju inte ens finns enligt dig Malm.

Länk DN

8 kommentarer:

z999 sa...

Andreas Malm har den uppfattningen att religionen är etniskt betingad, han talar ju om etnisk rensning och att muslimerna nu är en del av Sveriges folk för evigt.

Enligt honom så är alltså folk från mellanöstern och delar av Afrika genetiskt främmande element som är predestinerade (citerar Malm) för evigt att vara muslimer. Kristendomen skiljer sig rätt mycket från islam på den punkten eftersom vi numera anses leva i ett sekulariserat samhälle. Intressant att Malm har en syn på religionen som genetiskt betingad.

Vidare så anser Malm att SD är ovilliga att diskutera problemen med islam i Sverige. Den oviljan påminner mycket om en ovilja som finns på alkoholismottagningar runt om i landet. På dessa mottagningar är man rätt så ovilliga att diskutera alkoholisters problem med baksmälla, deras problem med att arbetskamrater inte accepterar att de luktar alkohol på jobbet samt brist på pengar. Malms "lösningar" har diskuterats i över 20 år och folk som röstar på SD har i regel tröttnat hans "lösningar".

z999 sa...

Angående islam och nazism så kan det finnas fog för liknelser om man ser till islam som styressätt. Båda filosofierna förespråkar fuhrerprincipen med en ledare som är mest lämpad och inte folkvald. Båda filosofierna har samma syn på judarnas roll i världen. Ahmed Rami från radio islam har föreläst om judeproblemet på ett möte arrangerat av NSF.
Läs här

I Iran så diskuterades judefrågan och förintelsen för en tid sedan. Bland deltagarna fanns det några inbjudna nazister och även några judar men merparten var företrädare för islam.

OK, man ska inte bunta ihop de strax över en miljard muslimerna i samma fack som nazisterna, men ändå liksom.

Anonym sa...

Nä, jag tycker inte det. Gör ett oseriöst intryck, precis som den stigmatisering etablissemanmget ägnar sig åt. Det finns ju tillräckligt att skriva på islams konto ändå tycker jag.
Robsten.

lubbe ferrysson sa...

A. Malm är en kackelhöna vars mest använda ord är islamofobi.
Här har han någonting att bita i.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_939611.svd

z999 sa...

Jag får väl hålla med om att det ger ett oseriöst intryck eftersom islam inte har den viktiga biten ras-lära i sin filosofi. Det kunde vara en intressant diskussion om vissa muslimers koppling till nazister ändå, fast inte som någon debatt om hela islam då. Det kan väl i Sverige röra sig om mindre än 100 personer (av c:a 500.000), och då är det väl risk att argumenteringen börjar likna antirasisternas. Det diffusa judehatet i arabvärlden är väl inte heller tillräckligt för att dra något likhetstecken mellan islam och nazismen kanske. Så jag håller nog med dig Robsten.

lubbe ferrysson sa...

Bland deltagarna fanns det några inbjudna nazister och även några judar men merparten var företrädare för islam.

Det är lite mera invecklat. Judarna som deltog i Iran tillhör en ortodox sekt som är mot staten Israel. Bättre sagt mot att judarna ska ha egen stat. Det går inte ihop med deras profetia om Frälsarens återkomst. Men alla protesterade mot att Förintelse förnekas.

Robsten sa...

Tack Z. De som är nazister är de som anammat nationalsocialistiska idéer, islam drömmer om Kalifatet, vilket inte är bättre (lika illa minst om man tänker efter) men det är ju inte samma sak.
Man kan jämföra det med pest eller kolera, pest är inte samma sak som kolera, men det gör ju inte pesten till någon trevlig sjukdom för det.

Anonym sa...

Dumma jävla Rassesvin!