lördag, maj 20, 2006

Opera

Testat webbläsaren Opera. Den var överraskande snabb. Den är läcker, man kan välja på olika skal. Den har många funktioner, bl.a. öppna i flikar. Opera är numera gratis, en annan fördel med programmet är att det är litet, programpaketet är på en 5 mb. Vid ett test så kom Opera på första plats bland olika webbläsare.
http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html
Tyvärr fick jag klistra in länken när jag lade in denna text på min blogg, vissa funktioner fungerar tydligen inte i Opera.

fredag, maj 19, 2006

Intressanta nyheter

Hörde på nyheterna i dag fredag (19) att Conviktus är tvungen att dra ner sin verksamhet i Stockholm, de får nämligen för lite pengar från kommunen att hålla igång sin verksamhet 7 dagar i vecken. Samtidigt hörde jag på Rapport att Sverige fortfarande skänker lika mycket pengar till Palestinierna som innan Hamas vann valet. Motiveringen från regeringen är att det rör sig om humanitärt bistånd, alltså pengarna skall inte gå till Hamas. I inslaget vi fick se stöddes bl.a. ett arkitektprojekt med svenska biståndspengar, det var hus och andra byggnader som uppfördes med dessa biståndspengar.
Det som, i alla fall jag, reagerar på är att pengarna flödar in på samma sätt som förut, trots att EU:s linje är att pengaflödet skall stoppas. Det jag reagerar ändå mer på är att det tydligen inte finns pengar till hemlösa, Hiv-positiva i Stockholm, samtidigt som det finns pengar till byggprojekt i Palestina. Missförstå mig inte, jag vill inte att några palestinier skall svälta ihjäl, men här rör det sig om byggprojekt, samtidigt är det väl hemlösa stockholmare som faktiskt fryser ihjäl varje vinter i vårt land, det ger dock inga politiska poäng att tala om dem.
Dessutom (jag verkar vara den enda som gör denna koppling) så var det inte länge sedan som palestinierna brände svenska flaggor för att några i vårt land möjligtvis hade publicerat någon usel teckning av Muhammed. Skall vi skicka bistånd till områden så skall de fan i mig inte bränna vår flagga. Den svenska regeringen tar som vanligt världsmästartiteln i flathet, och jag börjar bli väldigt trött på det. Mitt förslag inför valet, rösta på det parti som utlovar minsta flathet inför diverse grupperingar, länder och intressegrupper.

torsdag, maj 18, 2006

På krogen

När Fadde och Jan-Emanuel skriver en debattartikel så skriver de,
- "Kriminella invandrargäng släpps in, övriga invandrare nekas inträde. Diskrimineringen på Stockholms innekrogar är mycket värre än vad som tidigare framkommit. Dörrvakterna är instruerade att stoppa alla människor som betraktas som fula, ofta överviktiga eller fel klädda, liksom de som ser fattiga ut eller stämplas som "bönder". Samtidigt släpper dörrvakterna in vissa utvalda kriminella invandrargäng för att undvika repressalier."
Att de som diskrimineras enbart skulle vara invandrare är med andra ord en myt, (detta visste alla stockholmare redan) det är alla som inte betraktas som ”inne”. Nu undrar man om den etniska svensk som ser fattig ut, ser ut som en ”bonde” eller är fel klädd också kan vända sig till DO. Förmodligen inte, de som inte ens har råd att gå på krogen kan inte heller vända sig till DO. Förvisso är detta ett renodlat lyxproblem, har man överhuvudtaget råd att gå på stockholmskrogar så har man det inte alltför knapert. Problemet för mig som vanlig medborgare med minimalt intresse för kroglivet är det Fadde skriver, att kriminella gäng, ofta invandrargäng, får komma in p.g.a. att de kan sätta skräck i omgivningen och i värsta fall bruka våld. Skall inte dessa gäng helst sättas bakom lås och bom?

Diskriminering på krogen

Jag har aldrig gillat varken Fadde Darwich eller Jan Emanuel, men här kommer de faktiskt med riktigt bra förslag.

måndag, maj 15, 2006

Valrörelsen i skolorna

Nu är det snart val, partierna vill komma ut i skolorna och om möjligt nå förstagångsväljare. De etablerade partierna är på hugget naturligtvis, de är för det mesta välkomna i de flesta gymnasieskolor. Om inte annat så ingår det i ämnet samhällskunskap samt, är det tänkt, en gratislektion i demokrati. Nu har det blossat upp en diskussion om småpartierna i allmänhet, och de s.k. främlingsfientliga partierna i synnerhet. En del rektorer menar att t.ex. SD står för ”icke demokratiska” metoder. Vad nu ”icke demokratiska” metoder är klarläggs aldrig. Är SD emot öppna demokratiska val? Yttrandefrihet? Parlamentarism? Det slår aldrig dessa rektorer att de faktiskt själva gör sig skyldiga till ”Icke demokratiska” metoder.
Andra skolor har som princip att bara bjuda in riksdagspartier, det är väl en princip man till nöds kan förstå, det kan lätt bli för många partier annars. Det skall väl bedrivas undervisning också i dessa skolor. Justitieombudsmannen anser dock att ett sådant förfarande strider mot grundlagen om allas likhet inför lagen.

söndag, maj 14, 2006

Centerns ungdomsförbund har haft stämma

På CUF:s stämma bytte man ståndpunkt i EMU-frågan, numer är man för EMU. Just EMU-frågan är väl den enda fråga där Centern haft folket med sig, den fråga där C gick upp i alla väljarbarometrar, den fråga där man kunnat knipa en hel del röster från den övriga alliansen. Vad bra att man byter ståndpunkt i ungdomsförbundet då, moderpartiet har efter den överraskande euroomröstningen framstått som det mest EU-vänliga partiet. Min gissning är att moderpartiet snart kommer efter i denna fråga där CUF redan bytt fot.
Vidare vill CUF att CSN tas bort, bankerna skall sköta studielånen tycker de. Också LAS, lagen om anställningsskydd vill, de slopa. Inte saknas det nya friska grepp när ungdomsförbunden har sina stämmor, hur realistiska de är kan vi ju fråga oss. Jag tror dock att CUF:s ändring i EMU-frågan signalerar ett åsiktsbyte även i moderpartiet, efter det bytet av politik finns det absolut ingen anledning att rösta på C för någon väljare.