torsdag, maj 18, 2006

På krogen

När Fadde och Jan-Emanuel skriver en debattartikel så skriver de,
- "Kriminella invandrargäng släpps in, övriga invandrare nekas inträde. Diskrimineringen på Stockholms innekrogar är mycket värre än vad som tidigare framkommit. Dörrvakterna är instruerade att stoppa alla människor som betraktas som fula, ofta överviktiga eller fel klädda, liksom de som ser fattiga ut eller stämplas som "bönder". Samtidigt släpper dörrvakterna in vissa utvalda kriminella invandrargäng för att undvika repressalier."
Att de som diskrimineras enbart skulle vara invandrare är med andra ord en myt, (detta visste alla stockholmare redan) det är alla som inte betraktas som ”inne”. Nu undrar man om den etniska svensk som ser fattig ut, ser ut som en ”bonde” eller är fel klädd också kan vända sig till DO. Förmodligen inte, de som inte ens har råd att gå på krogen kan inte heller vända sig till DO. Förvisso är detta ett renodlat lyxproblem, har man överhuvudtaget råd att gå på stockholmskrogar så har man det inte alltför knapert. Problemet för mig som vanlig medborgare med minimalt intresse för kroglivet är det Fadde skriver, att kriminella gäng, ofta invandrargäng, får komma in p.g.a. att de kan sätta skräck i omgivningen och i värsta fall bruka våld. Skall inte dessa gäng helst sättas bakom lås och bom?

2 kommentarer:

Robert Boström sa...

Det är krogen, vad har folk förväntat sig liksom? Kul att de skriver att de som ser ut som "bönder" diskrimineras, speciellt eftersom Stockholm är sveriges största byhåla.

Robsten sa...

Ja, någon jämlikhet har ju aldrig existerat där, för någon grupp. Sverige i ett nötskal, det blir så fel på alla kanter.