Journalisterna som tagit politisk ställning

En svart lista över de journalister som har till enda målsättning att ljuga och förtala de som inte tycker likadant som våra tre eliter påbjuder är befogat. Vissa journalister använder alla knep, struntar i fakta samt vinklar sanningen så kraftigt att det är frågan om ren lögn. Dessa journalister bör man inte ha någon kontakt med, inte tillåta några intervjuer med eller i övrigt bistå dem med några fakta.

Det skall å andra sidan naturligtvis inte vara något krav att journalister "tycker om" SD, partiet måste tåla samma kritiska granskning som de övriga partierna, och lite till. Att enbart skriva kritiskt eller negativt skall inte räcka för att hamna på denna lista, det måste journalister få göra. Journalister måste få vara kritiska mot vem de så önskar, det är t.o.m. deras jobb, bara det sker med hederliga metoder.Svart ListaLena Sundström (TV4)

Lisa Bjurwald (Expo, fri skribent)

Skriver i DN så här "I BBC-programmet Hardtalk påstår Jimmie Åkesson att hans parti vill ha ett tryggt, öppet och tolerant samhälle. Gå inte på Sverigedemokraternas propaganda." Länk. Det finns ingen anledning för en representant från SD att ställa upp på en intervju från någon som så öppet tagit partipolitisk ställning mot partiet, samt uppmanat allmänheten att inte "gå på partiets propaganda". 


Boken "Europas skam"

Ann-Charlotte Marteus

Gellert Tamas (fri författare)


Jan Söderqvist (hatar och föraktar sverigedemokrater alldeles för mycket för att komma på idén att intervjua dem länk, men skulle han i ett förvirrat ögonblick komma på idén så går han fetbort!)


Tobias Bradel 
Men sen har ordet "kritisk" börjat smyga sig in, att en del använder ordet invandringskritisk och islamkritisk. Där använder jag ordet fientlig säger Tobias Brandel på Svenska Dagbladet.  Länk


En del använder ord som tendentiösa och partiska när de beskriver Sveriges journalistkår. Där använder jag orden odemokratiska, genomruttna och  direkt urusla, säger Robsten.


David Baas (Expressen)
Baas subjektivitet är allmänt omvittnad och når enligt massvis med källor höjder som torde råda i rena babanrepubliker där regeringen anställer egna journalister. 


Martin Aagård (Aftonbladet)
En mer vinklad och rent lögnaktig artikel får man leta lääänge efter. Med aagårds artikel undrar man om inte Sverige vore ett bättre land utan någon journalistkår alls. Han är ett klockrent hån mot yttrandefriheten och pressfriheten. Länk.


Daniel Alsén (Tv4)
Skrev på Newsmill att SD är indirekt ansvarig för det hemska dådet på norska Utøya:
"Med en journalistik byggd på välvilja och överslätande riskerar främlingsfientliga åsikter att neutraliseras. Som jag beskriver i stycket om antirasistiska folkrörelser avskräcks vanliga medborgare från att markera mot extremhögern genom mediernas kollektiva stämplande av det antirasistiska motståndet som vänsterextremt. Journalisterna bör inte ha förutfattade meningar om de antirasister som försvarar demokratin på gator och torg."
"SD behöver inte ha med ett ord om avrättningar i sitt partiprogram. Det skulle hindra dem från att någonsin nå inflytelserika politiska positioner. Kanske skulle de knipa ett mandat i en mindre kommun som västgötska Grästorp."
"Men framför allt är Sverigedemokraternas nuvarande strategi långt mer effektiv för att skapa ett ”svenskvänligt” klimat än att skjuta invandrare i Malmö. "Fullständig vidrig journalistik!

Mats Edman (Chefredaktör Dagens Samhälle)
Har liknat Sverigedemokrater vid galna hundar. Länk:

Karin Pettersson (journalist Aftonbladet)
Skrivit att SD bör kallas rasistiskt regelbundet i media. Länk:

Henrik Arnstad ("Historiker").

SD fascistiskt. Länk: