fredag, augusti 12, 2011

SD liknas vid galen hund av chefredaktör

Tidningen ”Dagens Samhälle” når en väldigt liten läsekrets, därför tänkte jag inte skriva något om chefredaktör Mats Edmans ledarstick i det senaste numret. Men nu är det tyvärr så att tidningen går ut gratis till förtroendevalda, andra politiker och politiska tjänstemän i vårt land. Det kan vara nyttigt och demokratiskt riktigt att allmänheten får en liten inblick i vilka publikationer vår politiska nomenklatura får sig till livs.

 Edman börjar sin artikel med att beskriva en film han sett. Filmen handlar om en stålverksarbetare som tydligen hyser patriotiska känslor, enligt Edman en typiskt inhuman människa. Dessutom använder Edman ett språk med vulgära ord som jag själv helst inte vill använda här av respekt för mina läsare, trots att dessa till överväldigande del inte är högavlönade politiker. Därefter gör Edman de klassiska liknelserna mellan patrioten i filmen och med politiker som hyser känsla och ansvar för den västerländska civilisationen. Dessa liknelser är i själva verket syftet med artikeln. Jag berömmer mig för att vara skribent själv så jag vet ju hur man bygger upp en associationskedja. Så här skriver Edman när han kommit till politikerna i sina associationer.


Ägna en stund åt ögonen på politiker som talar välartikulerat om ”massinvandring” och ”islamisering”. Precis som galna hundar ser man på ögonen när de är livsfarliga
Vi är allt fler som ifrågasätter vår immigrationspolitik, som i alla internationella jämförelser per/capita kan beskrivas som just ”massinvandring”. Nu vill en chefredaktör beskriva oss vilka noterat detta som galna hundar! Detta är en oerhört låg nivå på debatten och det ökar sannolikt både polarisering och hat i vårt samhälle. Vad det kan ställa till med har vi nyligen sett. Om jag bara bemöter en detalj i Edmans resonemang så kan vi ta detta med ”massinvandring”. När USA invaderade Irak (på rätt oklara grunder) så skröt Anders Lago med att Södertälje tog emot fler irakiska flyktingar än hela Nordamerika. Detta kallar jag ”massinvandring” och jag tänker fortsätta med kalla det just så. Vidare skriver Edman så här om sina mediala upplevelser.Såg också ”Der Baader Meinhof komplex”, om vänsterterrorn i Tyskland på 1970-talet. Lika felprogrammerade, lika verbala, lika kärlekslösa.

Nu försöker ju politiska krafter ”programmera om” befolkning i vårt land med diverse projekt, detta för att alla skall tycka men framförallt rösta rätt. Att människor skall få ta del av fri information och tänka själva finns tydligen inte på agendan. Då skall vi ändå betänka att de som står för mångkultur och en ohämmad immigration har i princip hela vår medieapparat till sitt förfogande. Ja, vänsterterroristerna var verbala men de hade inte argumenten på sin sida. Därför ställde de aldrig upp på offentliga debatter då de visste att de skulle få det mycket svårt. Nu är ju läget snarast tvärtom. Vilka som är kärlekslösa eller inte skall nog andra än Edman bedöma. För det första så är han själv part i målet och varenda människa på jorden vill sannolikt beskriva sig själv som högst kärleksfull. För det andra så verkar inte Edman själv fylla upp rollen som ”kärlekens ansikte”, då har jag inte ens nämnt något om ögonen. Vidare i ledarsticket står det följande:Dansk Folkeparti, Fremskrittspartiet, Sannfinländarna och Sverigedemokraterna står inte för våld och terror. Det räcker så väl med deras falskmyntarretorik. Med lögner, demonisering och språkbruk som vapen gödslar de främlingshatet på nätet medan partiledarna och deras fanjunkare, iklädda offerkoftor, numera får bidrag för att känna sig ”förföljda”.
Det är alltså ”falskmyntarretorik” när vi har åsikter om vår immigrationspolitik. För oss framstår vår immigrationspolitik lika vansinnig som vänsterns finanspolitik framstår för Anders Borg. I ett demokratiskt samhälle måste man få ha åsikter både om immigrationspolitiken likväl som om finanspolitiken, Edman får ursäkta. Vi har rätt om just immigrationspolitiken, men även om vi hypotetiskt hade fel har vi full rätt att hysa åsikterna, likväl som V har rätt till sin egen finanspolitik. Detta kan inte vara någon övermaga hjärngymnastik, speciellt inte för människor som vanligtvis berömmer sig för att vara så mycket intelligentare än de ”lågutbildade Sverigedemokraterna”.


Om det SD framför var lögner så skulle det ju vara lätt att påvisa det i öppna debatter. Nu gör Reinfeldt och hans fanjunkare allt för att slippa möta t.ex. Åkesson i en öppen debatt. Varför då? Är de rädda för Åkessons ögon? Annars är det någon annan politiker som brukar påstås ha hundögon. Vidare i artikeln så står det så här.Minst 9 av 10 svenska väljare är demokrater och humanister. De förväntar sig fasthet, inte feg anpassning.
Är man demokrat så tolererar man att någon annan hyser en avvikande åsikt än vad man själv gör, det är grunden för all verklig demokrati, ett första demokratiskt test. Inte ens detta första test klarar Edman själv. Edman vill stigmatisera och förödmjuka de som vågar hysa en annan åsikt än vad han själv gör, i alla fall om man har fel åsikt i immigrationsfrågan. Enligt Edmans åsikt får vi säkert ha åsikter om nivån på A-kassan och andra liknande frågor. Viktiga frågor skall de som förstår sig på humanism och politik syssla med. De som har hög lön, bor på Södermalm eller i Stockholms innerstad och slänger sig med en fin titel. Sist tar vi med detta i den illustra artikeln.Man tar debatten helt öppet, men ger inte efter eller kohandlar med partier med hat och förakt som drivkraft.
När Edman pratar om förakt så blir det nästan komiskt, hans eget förakt lyser igenom texten som en grön laserstråle. Edman pratar om hat, som "de andra" hyser, samt humanism, som han själv står för. Så ödmjukt! Humanism är någon som man skall visa i handling, absolut inte något man skall berömma sig själv för. Detta borde vara en dödssynd och bryta mot alla etikettsregler, inte bara i ”finare” kretsar.

Framför allt är Edmans humanism falsk. Humant är t.ex. att hjälpa de som håller på att svälta ihjäl i Somalia. I stället för att ägna oss åt falsk humanism genom att bedriva en ohämmad immigrationspolitik, som på lång sikt lär försvåra utvecklingen av vissa länder, så kan vi hjälpa så oerhört många fler med en vettig biståndspolitik. Det är inte människor som svälter eller ens är politiska flyktingar som vi ger uppehållstillstånd, det är uppenbart. Immigrationspolitiken har snarast sin grund i en grumlig vision om ett mångkulturellt samhälle och nedpressade lönenivåer än humanism. På SVT:s nyhetssändningar sade de i morse att det till stor del var Al-Shabab (tillsammans med torka självklart) som orsakat svältkatastrofen i Somalia. Jag anser detta vara inhumant, vad tycker Edman? Förmodligen säger han inget om detta då han är fullt upptagen med inhemsk stigmatisering. Jag vill ändå påpeka att det var SVT som nämnde Al-Shabab och inte något parti som Edman tycker sällsynt illa om.
Al-Shabab genomför ett inhumant förhör
Edman efterfrågar i sin något elitistiska tidning åsikter. Han uppmanar läsarna att E-posta sina åsikter till honom. Just därför lägger jag ut hans E-post här, fritt för alla att anmäla sina demokratiska åsikter. I begreppet ”demokratiska åsikter” ingår inte hot, hot om våld och en massa invektiv vill jag med skärpa påpeka detta. Håll stilen om ni till äventyrs har några åsikter att förmedla till chefredaktören eller någon annan på tidningen. Man behöver ju inte bekräfta Edmans svartvita världsbild i onödan.


debatt at dagenssamhalle.se
Edman: me at dagenssamhalle.se22 kommentarer:

Anonym sa...

Inte allt för trevlig Centerpartist har lagt upp krönikan. Passar på att kalla SD för en vårta.

http://politiskvardag.blogspot.com/

Anonym sa...

Skrämmande!!!
Allemand

Robsten sa...

Ja, vi får väl hoppas att Centern lämnar riksdagen efter nästa val.

Robsten sa...

Och de skall snacka om närhat!

Eva-Marie sa...

Man läser det ena värre än det andra och hur lågt kan dessa journalister tillåta sig sjunka? Mobbing och kränkande tillmälen har tydligen blivit legitimt. Konstigt om inte denna Edman förstår att han drivs av ett hat och förlöjligande mot alla som valt att rösta på SD.
Jag tror att det slår tillbaka, inte många gillar mobbare.

Du Robsten belyser "journalisten" Edmans förakt för demokratin bra.

Centern är väl lite väl kaxiga, vårta!? De åker nog ut vid nästa val. I Malmö är de väck, KD åkte ut 2010.

Robsten sa...

Jag tror också det slår tillbaka Eva-Marie.

Cap sa...

Hehe skön bild! Väntar bara på att Expressen får syn på den bilden så kommer de säkert stämma dig för nåt hittepå brott (hets mot tidning!?) ;-)

Anonym sa...

Sd har visat att det går att fullständigt strunta i den tjattrande klassen och ändå komma in i riksdagen. Klart man känner sig hotad.

Robsten sa...

Tack Cap, det borde legat en Expressen där också.

Robsten sa...

Såg en miss här "närhat!" skall ju vara "näthat" självklart, ber om ursäkt för det.

Anonym sa...

Tack för tipset R!

Har tidigare motionerat om att avsluta allt onödigt samarbetet med SKL, ex. kommunkompassen skom skall ersättas av en OBEROENDE utvärdering av kommunen.

Nu har jag bevis 3år framåt för att SKL inte är oberoende.

SKL driver denna tidning för den som inte visste. 290politrucker ingen svensk vet om, ingen granskning ingenting. Vidrigt med den påverkan de har, framförallt på kommunala tjänstemän.

Tilläggas ska också att det är meningen att det ska vara en arbetgivarorg. för kommunerna, i verkligheten är det en fackförening för politiker och höga tjänstemän.

Tack!

Robsten sa...

Jag skall granska blaskan och hittar jag mer skit som detta så publiceras det obönhörligen.

Kristian sa...

Dagens Samhälle riktar sig till makthavare i offentlig tjänst, men sedan ett par månader ges tidningen endast ut i pappersform.

Redaktören sedan drygt ett år, Mats Edman, menar att de ska inte dela med sig några gratisnyheter utanför sin fokusgrupp.

Märk att Edman inte är redaktör för en specialtidskrift, utan en tidning som har Sveriges kommuner och landsting som ägare!

Alltså en av Sveriges viktigaste tidningar för insikt i det offentliga Sverige drar sig tillbaka och blir tillgänglig endast för de som betalar för prenumeration.

Det Dagens Samhälle som finns på nätet är inte själva tidningen utan dess motsvarighet till Newsmill.

Ekmans inlägg är verkligen djupt obehagligt, men han har även tidigare använt tidningen som en plattform i agitation mot SD.

Inför valet beskrev Edman Jimmie Åkesson som "Jimmie Brun". Artikeln finns inte kvar på nätet längre, men finns citerad i ett inlägg på Flashback: https://www.flashback.org/t1036497p803

SD borde kanske ta upp fråga om Edmans "opartiskhet" hos huvudmannen för Dagens Samhälle dvs Sveriges kommuner och landsting (där SD är representerat).

DS ingår i SKL företag:
http://www.skl.se/om_skl/vara_foretag/foretag

Med Edman egna ord på Newsmill om att lämna nätet:
http://www.newsmill.se/node/32639

Robsten sa...

Ärligt talat så delar jag Edmans ekonomiska analys. De går inte att tjäna pengar på att lägga ut en tidning som Dagens Samhälle på nätet. De nyheter Dagens Samhälle erbjuder är det inte speciellt många som skulle betala för på nätet. Jag hade sannolikt gjort samma ekonomiska analys innan Edman brände 40 millar på sin sajt E24 eller vad den hette.

Nätet är främst till för att sprida information, inte att tjäna pengar på nyheter. Så jag känner mig mycket bekväm med nätet, till skillnad mot Edman.

Men visst skall Edman sparkas, han har gått över gränsen två gånger nu, vad jag själv sett. SKL kan inte driva en tidning som vänder sig emot ett riksdagsparti med fullständigt rabiata utfall. Jag skall kontakta Björn Söder i ärendet vid tillfälle.

Tror SD har en representant i SKL, han skall ha en uppgift, att åtgärda DS.

Robsten sa...

Ägna en stund åt ögonen och åt dem som säger ansiktsutryckdet åt dem som talar välartikulerat om "humanism". Precis hos psykopater avslöjar sig deras skenheliga blick dem, när de tappar all verklighetsförankring.

Robsten sa...

Det är något hos Edmans ansikte som liknar Gellert Tamas väldigt mycket.

Kristian sa...

"Tror SD har en representant i SKL, han skall ha en uppgift, att åtgärda DS."

Förhoppningsvis ska väl SDs representant med hjälp av andra SKL-representanter få slut på den här typen av utfall.

Om likheter mellan Gellert och Edman så finns utöver utseendemässig likhet även deras självsäkerhet i att utan någon större risk för sig själva kunna vräka ur sig de grövsta anklagelser mot personer som inte har liknande skydd mot angrepp.

Psykopat är ett starkt ord. Opportunistisk mobbarmentalitet är en lite neutralare beskrivning på dessa herrars beteende.

Robsten sa...

Rent logiskt skrev jag inte att de var psykopater, bara att de liksom psykopaterna kan avslöjas via blicken. Detta håller ju Edman med om, fast han drar parallellerna till galna hundar i stället.

Kristian sa...

Du har helt rätt om logiken!

Läser man de båda inläggen som ett inlägg kan man dra en slutsats som rent logiskt inte kan göras om man ser dem som två separata och oberoende inlägg.

Varg i veum sa...

Det slog mig här att alla minoritetsgrupper, samerna t.ex. delar ju många av SDs värderingar om att bevara den egna kulturen...
Men de är aldrig offer för politiskt korrekt "guilt by association" propaganda...

Robsten sa...

Nä självklart inte. Sedan har de blivit diskriminerade, men det är en västanfläkt mot vad natives i Nordamerika blivit. Kolla denna film om natives och påstå att samerna blivit likadant behandlade. Filmen är på 15 minuter men är sevärd, utan tvivel. Ingen som sett filmen har hitintills ångrat dessa 15 minuter. jag vill inte se om den för att jag blir så illa berörd, trots mina dokumenterade inhumana sidor p.g.a. sympatier för ett visst parti.

http://www.ted.com/talks/aaron_huey.html

Anonym sa...

Tack för en bra text kring ett känsligt och viktigt ämne.

Att beskylla andra, med kränkande, förödmjukande och nedgraderande beskrivningar, i syfte att skapa en oberörbarhet med dem som beskrivs på sådant vis, är ett mycket fult beteende.

Men det är kanske effektivt, därför att många människor drar sig för att riskera att sammankopplas med människor som har ett dåligt namn omkring sig, vilket är varför dessa svartlistningsmetoder används. Med hjälp av beskrivningar som insinuerar att de utdömda är hatiska uppviglare, psykopater, dreglande hundar, eller lider av olika fobier, eller allmänt hatiska mot några särskilda, för ingen anledning eller orsak alls, det är sådant som de flesta människor aktar sig för. Därför är det effektiva ordvapen att vilja använda för dem som vill bekämpa politiska motståndare.

Men det är dessa som använder sig av dessa vulgära uttryck som sätter tonen i debattnivån i det politiska samtalet.
Inte de utpekade.
De utpekades svåra uppgift är att avhålla sig från att göra samma sak tillbaka.
Robstens text är därför värd all respekt. Robsten har lyckats påtala ett fenomen på ett sakligt och tydligt sätt, vilket är mycket bra och förtroendeingivande.