onsdag, augusti 10, 2011

Och det mångkulturella experimentet fortsätter...


Även vi som inte direkt är några ivriga supporters till den mångkulturella visionen har med förvåning följt vad som skett i Storbritannien. Ni läste rätt, jag skrev Storbritannien därför att kravallerna nu spridit sig till andra städer som Manchester. På ekots hemsida står det att hela kvarter bränts ned i stadsdelen Croydon. Vi talar alltså om hela kvarter! Tankarna går närmast till historiska händelser som Blitzen, men vi talar fortfarande om inhemska kravaller. Även vi i Sverige har fått minikravaller i Hässelby där ett ungdomsgäng, inspirerade av vad som hänt i London, tydligen börjat härja i sin lokala stadsdel. Att en polis i TV sagt att det inte har med kravallerna i Storbritannien att göra kan vi ta med en stor nypa salt, var skulle de annars ha hämtat sin inspiration ifrån? Vi pratar knappast om en litterär bokläsande generation förortskids som låtit sig inspireras av historiska händelser av förtryck och upplopp. 


Vi har sett flera mobilfilmer där det visas grova övergrepp på försvarslösa ungdomar i spåren efter upploppen. En film visar en misshandlad pojke som hjälps upp på fötter av humana individer av utländsk härkomst, för att sedan rånas. Jag kan inte hjälpa att dra paralleller till det vissa aktörer i vår samhälleliga debatt skriver om hatiska kommentarer på nätet, speciellt efter vissa tidningsartiklar. Det talas om hatet på nätet och ibland om ren rasism från kommentatorerna. Var det humant att råna den misshandlade pojken? Var det också fråga om rasism, nu riktat mot vita? Inga av dem som ondgör sig över det omtalade "näthatet" kommer sannolikt att kommentera händelserna i Storbritannien som hat eller rasism (i sådana fall från polisens sida eller de som kommenterar händelserna här i Sverige). 


Jag tar bestämt avstånd från alla rasistiska kommentarer och en hel del andra kommentarer också. Jag har dock en viss förståelse att det skapats en frustration när det mångkulturella projektet visat sig att inte vara det himmelrike på jorden som våra politiker i sin infantila fantasivärld trott. Dessutom införde de detta experiment utan att tillfråga folket eller ens en offentlig debatt. 


Under upplopp så bedöms ofta olika gärningar mildare än om någon gjorde sig skyldig till samma händelse under en helt vanlig lugn dag. Det är ett märkligt sätt att se på brottslighet och ansvar anser jag. Varför skall människor få mildare domar för att de är uppspelta av våld och skadegörelse? Jag tycker att de som rånar en nyss misshandlad och hjälplös pojke skall dömas för grovt rån. Jag tycker att ungdomsrabatten på straffet skall vara modest, så att de dömda åtminstone får sitta av tre år på en anstalt av något slag. Jag anser att är de inte brittiska medborgare skall de utvisas, och då självklart inte till Sverige.


Avslutningsvis kan vi konstatera att det mångkulturella projektet inte visat sig vara det formidabla projekt som våra politiker och journalister i sin outgrundliga visdom utmålat. Det talas om utanförskap och arbetslöshet. Ja, det stämmer säkert, men det gör ju inte hela projektet bättre, det snarare understryker misslyckandet.    

Länk SvD

Länk DN

Länk DN rånad pojke

Länk Ekot

6 kommentarer:

Anonym sa...

Enda anledningen att DN visar just det filmklipper är för att det är en vit kille som tar grejer ur ryggsäcken, iofs med hjälp av en afrikan.
Medias agenda är tydlig, uppenbarligen är The Guardian som är enda sanningssägaren bland brittisk media i Sverige.
Polisens försök till gripande av en kriminell och den följande skottväxlingen beskrivs som ett "dåd" på tv4.
Ja vad ska man säga?

Robin Shadowes sa...

Dom som dillar om nät-hat borde ju istället kolla in detta som händer i England. Våldet är ju helt klart rasistiskt motiverat men från svarta mot vita. Men då gills det lixom inte. Den ädle vilden och den onde vite mannen och allt det där.

Anonym sa...

Dags att köra en, vi gillar olika kampanj tycker jag.

z999 sa...

Det ser ut att lösa sig nu med lite hjälp av militären.

Robsten sa...

Jepp! poliserna räckte inte till när upploppen spred sig till många städer. Men brittiska elitsoldater fixar biffen.

Anonym sa...

Det här är bara början.
England har tagit in vansinnigt med folk. Dom kommer aldrig att få alla dessa människor i arbete.
Jag säger bara grattis till alla engelsmän som röstat PK dom senast 20 åren. Man får den skit man förtjänar.