lördag, september 17, 2005

F! & TEMO

Enligt den TEMO som gjorts senast, på uppdrag av DN, så är F! ett
försvinnande litet parti, det får 0.5% i denna stora undersökning, 3000
intervjuer, 1000 ungefär är det vanliga vid sådana här intervjuer.
F! får ett väljarstöd som en del andra småpartier, dock har de fått en
massmediabevakning som inte ens de stora etablerade partierna har fått,
lite märkligt kan tyckas, förklaras väl delvis av dess taleskvinna,
Gudrun Schyman. Bevakningen senaste tiden har väl slagit över åt det
negativa hållet, för att initialt ha varit övervägande positivt, dock
måste helhetsbilden av medias bevakning ifrågasättas. Hur kan ett så
litet parti få en sådan massmediabevakning? Hur kan flera stora
tidningars bedömning från i våras förklaras, där basonerades det ut med
krigsrubriker att 15% och fler än så "kan tänka sig att rösta på F!".
Siffrorna har sannolikt aldrig varit så höga. Den tidiga
massmediabevakningen av F! får nästan den omtalade "IT bubblan" att
förblekna i jämförelse.

fredag, september 16, 2005

Öppet brev till ärkebiskopen

Läser på DN att ärkebiskopen går ut och varnar för SD. Jag är själv ingen SD'are men bor i ett område med stort inslag av invandrare av olika kategorier, har sett problemen på nära håll. Många får inget arbete, inte ens om de vill, andra vill inte. Skolorna orkar inte med alla nya barn som inte kan språket och som är oroliga i den nya miljön deras föräldrar satt dom i. Skadegörelse och småbrott når nivåer vi inte drömde om för trettio år sedan. Många invandrare själva lever inte ett värdigt liv heller, de drömde om det nya landet i rosenrött hemma, sedan kom de till verkligheten.
70% av invånarna i "mitt" bostadsområde känner sig otrygga i sitt eget närområde, enligt undersökning av den sittande socialdemokratiska kommunfullmäktige. I det läget väljer svenska kyrkan med ärkebiskopen att vara politisk korrekta, ta ställning som det heter, för en "generös" flyktingpolitik, samt varna för SD, hur kan man göra det i en demokrati? Får folk som gjort egna erfarenheter inte rösta på vad de vill? En "human" flyktingpolitk innebär fler områden som Rosengård och Ronna, väldigt "human" politik, man är human mot sig själv och framstår som väldigt generös, det är ju andra som betalar er "generositet", jag gissar att DU och dina gelikar INTE bor i ett invandrartätt område, ni har bara generösa åsikter, låter andra betala notan, hur rimmar det med kristen moral och etik? Hur anser ni att man skall lösa de problem som finns i områden som Rosengård, Ronna och Fittja? Vad skall pengarna komma från? Högre skatt för mig medan ni i svenska kyrkan står för "de fina åsikterna"? Jag minns fortfarande "Ecce homo", jag bryr mig inte det minsta om jesus var bög eller inte, har själv haft bekanta som varit homosexuella, inget jag bekymrade mig för, men det luktar väldigt mycket politisk korrekthet. Politisk korekthet, sätta upp fingret i skyn för att känna vart vindarna blåser är knappast något jag förknippar med moraliskt mod. Om jag minns min bristfälliga kristendomskunskap rätt gick Jesus MOT strömmen, inte med, han var politisk inkorrekt, han vågade dra på sig maktens vrede, han lismade inte med den politiska makten. Med all respekt, jag tror ni missförstått ert uppdrag, antingen det kommer från högre makt eller är av mer jordnära natur.

måndag, september 12, 2005

Polisstation beskjuten i Södertälje

Nu börjar det gå lite väl långt. Efter ett bråk i Ronna där två kvinnor hade blivit trakasserade av flera män i en jourbutik i Ronna. Polis tog in flera män för förhör, enligt polis skall de ha sagt;
- De kallades för ”horor” och attackerades med stenar av ett gäng killar, säger Christer Berg.

Polis stannade på platsen då plötsligt ett gäng kom och ställde till bråk. Polisen kallade in förstärkning från STHLM.
Det var ett par timmar efter denna händelse som polisstationen attackerades med atomatvapen, ett femtontal skott avlossades.
Kan bara hoppas att de skyldiga hittas och förpassas bakom lås och bom. Detta är ytteligare ett tecken på att våldet trappats upp och diverse hämndaktioner blir allt vanliga från kriminella. Skjutvapen har numera blivit vardagsmat tydligen, en mycket olycklig utveckling.

söndag, september 11, 2005

Är vi alla trygghetsnarkomaner

I dagens DN debatt skriver David Eberhard, överläkare i psykiatri, om det svenska samhällets oerhörda behov av trygghet, ett trygghetsbehov som övergått i ett sjukligt behov. Politiska beslut och hela samhället har anpassats efter denna dogm att hela tiden undvika alla risker och maximera tryggheten. I skolan är det fult att tävla, inom politiken är det fult att ställa krav, det är fult och omänskligt att ställa krav på våra nyanlända flyktingar, ingen politiker vågar ta de förbjudna orden i sin mun att det finns folk som fuskar med våra transferreringar. Allt detta har gjort att vi blivit "snällast i klassen". Följden har också blivit att nyföretagande hämmats, politiker vågar inte tala klarspråk o.s.v.
Artikeln är väl den enda på DNdebatt som varit läsvärd på mycket länge, men den var värd att vänta på, varsågoda;