lördag, oktober 28, 2006

Så gick det med Folkpartiets vallöften i integrationsfrågor

Inför årets valrörelse gick Folkpartiet ganska hårt ut med sitt ställningstagande i integrationsfrågor. I form av nyhetslöpsedlar som presenterades vallöftena som nyheter som redan genomförts, det rörde sig om saker som språkkrav för medborgarskap och stopp för religiösa friskolor. I Dagens Eko intervjuas Nyamko Sabuni i dessa frågor, hon vidhåller naturligtvis att hon fortfarande hyser samma åsikt i dessa frågor, man får nästan intrycket att hon får ursäkta sig för att hon fortfarande, efter ett par månader, hyser samma åsikter.
När man läst en bit ner i artikeln kommer den verkliga käftsmällen, där står det,

Såväl Sabuni som folkpartiledaren Lars Lejonborg har försäkrat att hon som minister inte längre ska driva dessa ståndpunkter eftersom de inte är regeringspolitik.

Nähä, så alla vallöftena kan vi glömma då? Alla valaffischer med morgondagens nyheter, alla fina tal, allting kan vi glömma! Att vi inte visste detta innan valet, man trodde att åtminstone något av allt detta skulle komma med i regeringens politik. Vad har Folkpartiet fått igenom undrar vi. Jag själv röstade inte på FP så min besvikelse är väl tämligen modest, vi som är lite äldre har lärt oss det politiska spelet vid det här laget. Vi anar att Centern med Maud Olofsson i spetsen leder motståndet mot Folkpartiets alla politiskt inkorrekta men folkligt populära förslag, Centern är numera multikulturens främsta fanbärarefredag, oktober 27, 2006

Återinförande av direktörsbonus för statliga bolag

Närningsminister Maud Olofsson vill återinföra bonuslön för statliga chefer och direktörer. Den förra regeringen avskaffade dessa bonusar efter mycket debatt i media om de pengar dessa chefer kunde få ut i statliga bolag. När debatten pågick i media hörde jag inget från Olofsson om detta, nu som näringsminister vill hon återinföra systemet. Det är det första förslaget från Maud som näringsminister, det är också något som hon naturligtvis inte gick ut med i valrörelsen. Vi börjar förstå varför Alliansblocket bara sitter vid makten en period taget, väljarna har att välja mellan pest eller kolera vid varje val. Maud Olofsson och hennes parti framstår mer och mer som nyliberalismens främste fanbärare, olika nyliberala bloggare berömmer helt följdriktigt "det nya Centern". Maud själv är folklig enbart i hennes plufsiga yttre och hennes nästan vulgära dialekt. Olofsson representerar det sämsta som finns inom svensk politik.

torsdag, oktober 26, 2006

Falska pass bakom asylvåg

Sverige verkar ligga högst på listan över mål för flyktingar från Irak. Flyktingströmmen är större än på länge, i år har 6000 flyktingar kommit och sökt asyl. En förklaring verkar vara de pass som utfärdades efter Husseins fall, de s.k. S-passen. Sverige har som enda land valt att tillåta inklistring av uppehållstillstånd i passen, alla andra länder har tagit bort den möjligheten p.g.a. att dessa pass är så pass lätta att förfalska. Migrationsverket har också uppmärksammat myndigheterna på att irakiska ambassader utfärdar dessa S-pass trots att det alldeles uppenbart är förfalskade ID-handlingar som ligger till grund för passansökan. En annan orsak till den ökade flyktingströmmen är den tillfälliga asyllag som riksdagen röstade igenom för ett tag sedan, många släktingar till dem som fick uppehållstillstånd har sökt asyl i Sverige.
Typiskt nog är Sverige det land som uppvisar den mest iögonfallande naiviteten, vi godkänner pass som inga andra godkänner, vi beslutar om en tillfällig asyllag som strider mot allt sunt förnuft. Vanligt folk skakar på huvudet, det är de som till slut får betala priset med ökade utgifter i statskassan och ökade problem i förorterna, allt emedan politikerna klappar sig på bröstet och berömmer sig för sin förmenta humanism. Vi får se om Alliansen förmår göra mer än den gamla regeringen, hitintills har de närmast varit en besvikelse.

onsdag, oktober 25, 2006

Mycket bra gratisprogram

Tänkte tipsa om mycket bra gratisprogram som med fördel kan ersätta betalprogram eller inkluderade program. Det är tyvärr så att de program den vanlige användaren använder inte alla gånger är de bästa.

Vi börjar med IZArc, det är ett kompressionsprogram som packar upp filer, samt packar de filer du vill packa. Detta program ersätter Winzipp, Winrar och alla andra kompressionsprogram, det är helt gratis och du kan t.o.m. packa upp ISO-filer med det, suveränt?

Nästa program jag rekommenderar är Foxit Reader, det öppnar PDF filer och är på 5 mb, det är 10 gånger så snabbt som det groteska Adobe, byt redan i dag.

Mediaplayer gillar en del, gör du inte det skall du kolla på K-light Codec Pack Full, finns på siten Edskes files, ersätter Mediaplayer samt en hel massa andra players som jag glömt vad de heter eftersom jag använt Codec Pack ett tag nu. Jag använder inga andra players i alla fall, Codec Pack tar i princip alla format.

Får jag till slut rekommendera Mesnews, en nyhetsläsare (nyhetsgrupper) som jag själv gjort den svenska språkfilen till, har ni synpunkter på den så vet ni vem ni skall klaga på i alla fall.

måndag, oktober 23, 2006

Miljöpartiet bjuder ut sig

De bjuder ut sig i DN-debatt, skamlöst som den värsta hynda. De vill nämligen göra en överenskommelse över blockgränserna, även MP kan tänka sig generösare arbetskraftsinvandring, tonvikten på MP:s förslag är "generös", något generösare förslag på regler för arbetskraftsinvandring får man leta länge efter, utan att hitta något dessutom. När Reinfeldt efterlyst blocköverskridande uppgörelser om arbetskraftsinvandringen får vi hoppas att det inte var detta han menade. Så här skriver Maria Wetterstrand och Paulo Silva på DN-debatt,

Miljöpartiet är berett till en sådan uppgörelse, med utgångspunkterna att ökad invandring är bra såväl ur ett globalt perspektiv som för vården, skolan och omsorgen i Sverige.

Hur tänker ni då kära miljöpartister? Att vården behöver fler händer är ingen hemlighet, men hur skall skolan vinna på en ökad arbetskraftsinvandring?

Miljöpartiet pekar på att det råder arbetskraftsbrist inom vissa branscher, det stämmer, men vad de glömmer är att det också råder stor arbetslöshet inom Sveriges gränser redan i dag. MP räknar upp branscher där dessa arbetslösa redan i dag kan fylla luckorna. Vi undrar varför inte de arbetslösa fyller de luckorna som finns redan nu, detta vore rimligare än att importera arbetskraft utifrån och behålla de arbetslösa vi redan har.

Vidare skriver de,

Miljöpartiet och de tre borgerliga partierna har också enats om att ett tillfälligt uppehållstillstånd för arbete även ska kunna sökas från Sverige. Det betyder att den som söker asyl i Sverige och får arbete inte behöver åka hem om personen inte får stanna av asylskäl.

Där kom det, asylsökande som får avslag skall alltså inte behöva lämna landet, de kommer naturligtvis att söka tillfälligt uppehållstillstånd för arbete. Det är väl detta som är själva poängen med hela förslaget. De som möjligtvis trodde på en stramare flyktingpolitik med Alliansen vid rodret har nog redan blivit grymt besvikna. Sanningen är att Socialdemokraterna faktiskt står för den stramaste politiken när det gäller dessa frågor av riksdagspartierna. Folkpartiets något stramare framtoning i valrörelsen skymde detta faktum, vi undrar om det hela var taktik från början till slut.

Vidare skriver de två språkrören,

Sverige ska vara ett mångkulturellt land som är öppet gentemot omvärlden. Ett öppet regelverk för arbetskraftsinvandring ger fler människor möjlighet att komma hit för att arbeta och bosätta sig. Integrationen förbättras, företagen får ökad tillgång på kompetens och sektorer med tilltagande arbetskraftsbrist kan behålla och utveckla den service de erbjuder i stället för att skära ned och avveckla.

Sverige skall vara ett mångkulturellt land om en majoritet av befolkning vill det, kan vi inte folkomrösta om saken? Hur kan integrationen förbättras med ökad arbetskraftsinvandring utanför EU?

Jag säger inte nej till arbetskraftsinvandring, men MP avslöjar sig, de eftersträvar i själva verket ett mångkulturellt samhälle och ökad immigration, arbetskraftsinvandringen är endast ett medel för detta. Som en indikation på detta skriver språkrören,

Vi vill vidare att arbetskraftsinvandraren redan efter tre år bör ha möjligheten att ansöka om svenskt medborgarskap, två år snabbare än enligt förslaget från de borgerliga ledamöterna i kommittén.

Det var inte medborgarskap som kommittén föreslog efter fem år, det var permanent uppehållstillstånd, en oerhörd skillnad. Vet inte miljöpartisterna ens vad som stod i förslaget? Eller glider de medvetet med orden här?

Sammanfattningsvis måste man säga att detta förslag är fruktansvärt dåligt, både de allmänt generösare reglerna samt punkterna att asylsökande inte behöver återvända efter ett avslag i migrationsdomstolarna och de föreslagna reglerna om permanent uppehållstillstånd går stick i stäv med all den erfarenhet Sverige som nation samlat på sig de senaste åren. Vinner detta förslag gehör från Alliansen så kan vi som är för en restriktiv immigrationspolitik bara beklaga Alliansens valseger, det blev inte bättre, det blev värre.

söndag, oktober 22, 2006

Spanien får skörda vad man tidigare sått

Spanien är ytterst pressad av den flyktingström som verkar öka mer och mer. Vid EU-mötet i Lahtis diskuteras Spaniens prekära situation med en enorm flyktingström från Afrika. Bara i år har det kommit 25,000 personer från Afrika, mestadels i livsfarliga bräckliga båtar, som tagit sig till, i huvudsak Kanarieöarna. Vid EU-mötet har Spanien begärt hjälp från andra länder för att hejda den ohållbara situationen, även Sverige skulle kunna bli en av de länder som hjälper till för att hejda flyktingströmmen enligt Billström, den nye integrationsministern. Enligt Ekot säger Billström,

Sverige kan också komma att hjälpa till med den kompetens och personal som Migrationsverket har till sitt förfogande för att till exempel på plats avgöra statusen hos de asylsökande.

Jaha, vi har tydligen personal att skicka utomlands, jag trodde i min enfald att vi knappt klarade av att avgöra statusen på de vi själva får ta emot. Det är klart att vi skall hjälpa till så gott vi kan. Militära medel för patrullering och liknande uppgifter borde vi kunna avvara för att hjälpa Spanien. Både militära och polisiära insatser har dryftats, dock har förslagen redan mött hårt motstånd från vänsterhåll, inte oväntat. Vänstern ser principer om att alla skall ha rätt att söka asyl som viktigare än att Spanien nästan håller på att gå under av den flodvåg av flyktingar som formligen väller in i Nationen.

Nu är inte Spanien helt oskyldig heller till den rådande situationen, för några år sedan utfärdade den spanske statsministern en flyktingamnesti till alla flyktingar som uppehöll sig illegalt i landet. Det är efter denna amnesti som flyktingströmmen accelererat till dessa oerhörda proportioner. Alla vet ju att dessa signaler som en sådan amnesti ger har direkt effekt på flyktingströmmarna i världen, även den svenska amnestin gav en sådan effekt. När Spanien utfärdade sin amnesti så tog media i Sverige upp saken i mycket positiva ordalag, vänstern applåderade, se så humana man är i Spanien, borde inte vi göra likadant? Nu är det alltså frågan om vi skall skicka både militär och polis för att hjälpa Spanien inför den flodvåg av flyktingar som väller in i landet. Vänstern och även andra delat av det politiska etablissemanget var pigga på att hylla amnestin, nu är samma politiska krafter mol tysta över de enorma effekter denna amnesti fick, ingen vettig person andas längre ett ord om någon liknande amnesti i Sverige, man har i tysthet dragit vissa slutsatser. Åtminstone får vi innerligt hoppas det.