måndag, oktober 23, 2006

Miljöpartiet bjuder ut sig

De bjuder ut sig i DN-debatt, skamlöst som den värsta hynda. De vill nämligen göra en överenskommelse över blockgränserna, även MP kan tänka sig generösare arbetskraftsinvandring, tonvikten på MP:s förslag är "generös", något generösare förslag på regler för arbetskraftsinvandring får man leta länge efter, utan att hitta något dessutom. När Reinfeldt efterlyst blocköverskridande uppgörelser om arbetskraftsinvandringen får vi hoppas att det inte var detta han menade. Så här skriver Maria Wetterstrand och Paulo Silva på DN-debatt,

Miljöpartiet är berett till en sådan uppgörelse, med utgångspunkterna att ökad invandring är bra såväl ur ett globalt perspektiv som för vården, skolan och omsorgen i Sverige.

Hur tänker ni då kära miljöpartister? Att vården behöver fler händer är ingen hemlighet, men hur skall skolan vinna på en ökad arbetskraftsinvandring?

Miljöpartiet pekar på att det råder arbetskraftsbrist inom vissa branscher, det stämmer, men vad de glömmer är att det också råder stor arbetslöshet inom Sveriges gränser redan i dag. MP räknar upp branscher där dessa arbetslösa redan i dag kan fylla luckorna. Vi undrar varför inte de arbetslösa fyller de luckorna som finns redan nu, detta vore rimligare än att importera arbetskraft utifrån och behålla de arbetslösa vi redan har.

Vidare skriver de,

Miljöpartiet och de tre borgerliga partierna har också enats om att ett tillfälligt uppehållstillstånd för arbete även ska kunna sökas från Sverige. Det betyder att den som söker asyl i Sverige och får arbete inte behöver åka hem om personen inte får stanna av asylskäl.

Där kom det, asylsökande som får avslag skall alltså inte behöva lämna landet, de kommer naturligtvis att söka tillfälligt uppehållstillstånd för arbete. Det är väl detta som är själva poängen med hela förslaget. De som möjligtvis trodde på en stramare flyktingpolitik med Alliansen vid rodret har nog redan blivit grymt besvikna. Sanningen är att Socialdemokraterna faktiskt står för den stramaste politiken när det gäller dessa frågor av riksdagspartierna. Folkpartiets något stramare framtoning i valrörelsen skymde detta faktum, vi undrar om det hela var taktik från början till slut.

Vidare skriver de två språkrören,

Sverige ska vara ett mångkulturellt land som är öppet gentemot omvärlden. Ett öppet regelverk för arbetskraftsinvandring ger fler människor möjlighet att komma hit för att arbeta och bosätta sig. Integrationen förbättras, företagen får ökad tillgång på kompetens och sektorer med tilltagande arbetskraftsbrist kan behålla och utveckla den service de erbjuder i stället för att skära ned och avveckla.

Sverige skall vara ett mångkulturellt land om en majoritet av befolkning vill det, kan vi inte folkomrösta om saken? Hur kan integrationen förbättras med ökad arbetskraftsinvandring utanför EU?

Jag säger inte nej till arbetskraftsinvandring, men MP avslöjar sig, de eftersträvar i själva verket ett mångkulturellt samhälle och ökad immigration, arbetskraftsinvandringen är endast ett medel för detta. Som en indikation på detta skriver språkrören,

Vi vill vidare att arbetskraftsinvandraren redan efter tre år bör ha möjligheten att ansöka om svenskt medborgarskap, två år snabbare än enligt förslaget från de borgerliga ledamöterna i kommittén.

Det var inte medborgarskap som kommittén föreslog efter fem år, det var permanent uppehållstillstånd, en oerhörd skillnad. Vet inte miljöpartisterna ens vad som stod i förslaget? Eller glider de medvetet med orden här?

Sammanfattningsvis måste man säga att detta förslag är fruktansvärt dåligt, både de allmänt generösare reglerna samt punkterna att asylsökande inte behöver återvända efter ett avslag i migrationsdomstolarna och de föreslagna reglerna om permanent uppehållstillstånd går stick i stäv med all den erfarenhet Sverige som nation samlat på sig de senaste åren. Vinner detta förslag gehör från Alliansen så kan vi som är för en restriktiv immigrationspolitik bara beklaga Alliansens valseger, det blev inte bättre, det blev värre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Blogsten,

Här är en moderat kommunalrådsaspirant i Landskrona som på krystat manér försöker förklara sin regnbågskoalition med MP. http://hd.se/diskutera/detalj?id=38988&kat=6

Mvh,

/ Sven

Magnus Andersson sa...

Hej Robert! Ett tips:

Det finns på länken "etikett" på sidan http://bloggar.se/hur/ ett enkelt verktyg att skapa dessa taggar att klistra in i slutet på bloggposten:

Andra bloggar om: robert, usa, kina, kaffekoppar


...skriv in ämnesorden (t ex robert, usa, kina, kaffekoppar) i dialogrutan med kommatecken emellan, tryck OK och kopiera koden.

Efter att du klistrat in detta sist i bloggposten så pingar du din blogg på denna adress (OBS: Bloggen måste först en gång registreras på nyligen.se ):

http://nyligen.se/pinga.php?url=http%3A%2F%2Frobsten.blogspot.com&sajt=Robsten+blog

...och VIPS! nu kommer du att få massor av sökträffar från bloggar.se och från knuff.se !!!

Lycka till.