lördag, oktober 28, 2006

Så gick det med Folkpartiets vallöften i integrationsfrågor

Inför årets valrörelse gick Folkpartiet ganska hårt ut med sitt ställningstagande i integrationsfrågor. I form av nyhetslöpsedlar som presenterades vallöftena som nyheter som redan genomförts, det rörde sig om saker som språkkrav för medborgarskap och stopp för religiösa friskolor. I Dagens Eko intervjuas Nyamko Sabuni i dessa frågor, hon vidhåller naturligtvis att hon fortfarande hyser samma åsikt i dessa frågor, man får nästan intrycket att hon får ursäkta sig för att hon fortfarande, efter ett par månader, hyser samma åsikter.
När man läst en bit ner i artikeln kommer den verkliga käftsmällen, där står det,

Såväl Sabuni som folkpartiledaren Lars Lejonborg har försäkrat att hon som minister inte längre ska driva dessa ståndpunkter eftersom de inte är regeringspolitik.

Nähä, så alla vallöftena kan vi glömma då? Alla valaffischer med morgondagens nyheter, alla fina tal, allting kan vi glömma! Att vi inte visste detta innan valet, man trodde att åtminstone något av allt detta skulle komma med i regeringens politik. Vad har Folkpartiet fått igenom undrar vi. Jag själv röstade inte på FP så min besvikelse är väl tämligen modest, vi som är lite äldre har lärt oss det politiska spelet vid det här laget. Vi anar att Centern med Maud Olofsson i spetsen leder motståndet mot Folkpartiets alla politiskt inkorrekta men folkligt populära förslag, Centern är numera multikulturens främsta fanbärareInga kommentarer: