lördag, juni 21, 2008

Ecce homo ÄR skit

Enligt politikerbloggen har en moderat, Lars Näslund, hoppat av sina politiska uppdrag sedan han sagt att utställningen Ecce Homo är skit och att skattemedel inte borde gå till denna typ av utställningar. Det började med att en "partibroder", Ulva Hellström, reagerade på Näslunds uttalande och i protest mot Näslunds uttalande avsade hon sina politiska uppdrag. Därefter har tydligen Näslund tvingats abdikera. 

Jag är oerhört förvånad att Ecce Homo utställningen fortfarande skattefinansieras, det är i sig en stor skandal. Jag och kanske 95 procent av svenska folket vill absolut inte stödja en utställning där Jesus framställs som bög med ståfräs. Det är helt i sin ordning att fotografen Elisabeth Ohlsson gör en sådan utställning om hon tycker det är kul, men jag vill inte stödja hennes perverterade utställning med mina hårt inarbetade skattekronor. Lika lite som jag vill stödja den konstnär som pissade offentligt inför publik i Jukkasjärvi och kallade det konst. Jag fick nog av sådan "konst" under vattenfestivalen i Stockholm, den konsten var i alla fall inte skattefinansierad. Våra liberala och socialdemokratiska politiker blir tydligen alltmer depraverade och låter oss stackars skattebetalare finansiera allt sjukare "konst". Det är pengar som skall gå till skolor och sjukvård, inte till föreställningar där Jesus framställs som läderbög eller där någon sjuk jävel pissar inför publik. 


fredag, juni 20, 2008

Perspektiv på FRA-lagen

När jag surfar runt på olika bloggar, läser tidningar så kommer denna nya lag om signalspaning i tråd upp hela tiden. Det målas upp som om vår integritet är spolierad fullständigt. Snälla ni, kan vi få lite perspektiv på denna nya lag. Jag bedömer riskerna som minimala att FRA kommer att läsa några av mina politiska eller privata mail. Gör de ändå detta förstår jag inte den stora skadan, inte jämfört med de odemokratiska krafter som redan nu finns i vårt samhälle. Om jag offentligt eller t.o.m. privat ställer mig upp och säger "jag vill ha en restriktivare flyktingpolitik" så riskerar jag att registreras av Expo som extremhöger. Jag riskerar att stämplas som rasist, extremist och främlingsfientlig. Riskerar att stämplas förresten, jag stämplas helt enkelt som allt detta. Jag riskerar att få problem på arbetsmarkanden, jag blir utfryst och stigmatiserad. Detta sker i vårt demokratiska samhälle där yttrandefrihet och tankefrihet skall gälla. Vakna snälla ni därute, fattar ni inte att denna politiska korrekthet är ett långt, långt allvarligare hot än denna nya lag. Denna politiska korrekthet finns här, just nu, VAKNA!

Läste med stort nöje hur vissa liberaler fått allvarliga samvetsproblem i samband med att den likaså liberala regeringen röstade igenom denna lag. Federley, Camilla Lindberg, Birgitta Ohlsson och Annie Johansson hade tydligen en pakt inför omröstningen där de kom överrens om att rösta "nej" till lagen. Federley och Johansson röstade till slut "ja" och blir just nu stekta över öppen eld. Ohlsson lade ner sin röst och bröt också avtalet mig veterligen, ändå klarar hon sig förvånansvärt bra från kritik, mycket märkligt. Ohlsson är utan tvekan den som stuckigt ut hakan mest av alla och profilerat sig som superfeminist bl.a. är det inte dags att hon också får ta ansvar för det hon gör och säger? Camilla Lindberg röstade verkligen "nej" och röner uppskattning från alla håll, om inte annat så för att hon har något så ovanligt bland riksdagsmän som ryggrad. Hon har förmodligen offrat sin politiska karriär genom att följa sitt samvete.

Internationella flyktingdagen


DN:s ledare tar upp den internationella flyktingdagen som infaller i dag fredag. Annars är det ju dagar till allting nuförtiden, så självklart skall vi uppmärksamma även flyktingarna. Ledarredaktionen börjar med påståendet att flyktingar tas emot med allt mindre empati världen över. Det stämmer möjligen men vad beror det på då undrar vi? Kan det ha att göra med våra politikers flyktingpolitik som vänt empati till någonting annat? De strömmar av människor som rör sig mellan världsdelarna har ju också blivit ett geschäft, inte så konstigt att empatin försvinner till slut. Dessutom har vi det eviga problemet med att bedöma vilka som är flyktingar och vilka som inte är det enligt gängse definition. 

Så här skriver ledarredaktionen.

Mängden människor på flykt från sina hemländer har med andra ord överstigit Sveriges befolkning. Med en gnutta fantasi kan man föreställa sig alla svenskar från norr till söder på drift, hemlösa, traumatiserade av krigets fasor. Kanske är man den enda överlevande i en hel familj, kanske spelar det ingen roll; chansen att få återse sina barn eller föräldrar är ändå minimal.

Nu är det en bråkdel av dem som söker sig hit som är "traumatiserade av krigets fasor". Det råder inget krig i Irak. Ett krig eller inbördeskrig är någonting helt annat än det som sker i Irak. I forna Jugoslavien utbröt det ett inbördeskrig som sedan splittrade hela Jugoslavien. När det väl var ett krig i vår närhet så utmärkte sig Sverige genom att låta fel människor komma hit som flyktingar samt att ta emot människor på löpande band utan prövning, inte undra på att empatin minskat med åren för flyktingar. I ytterst få fall kommer en flykting som enda överlevande i sin familj, vanligare är att vi får brottas med vilka som skall få följa efter som anhöriga till vårt land. 

Vidare skriver DN.

Vilken skam är det då inte att månaderna som lett fram till Internationella flyktingdagen har präglats av främlingsfientliga utbrott, från Johannesburg till Neapel. Har vi lärt oss vår läxa av historien så vet vi precis vilka som vinner på detta. Enligt Sifos senaste väljarbarometer hamnar sverigedemokraterna för första gången över fyraprocentspärren.

Människor drabbas av en dålig flyktingpolitik, ofta är det människor som inte hör till de nationella eliterna som drabbas. I Johannesburg har människor blivit av med sina jobb p.g.a. att det kommit människor utifrån som tagit dessa jobb. De som emigrerat till Sydafrika har gjort det för att få en bättre tillvaro så det rör sig överhuvudtaget inte om flyktingar. Nu har redan fattiga människor i Johannesburgs kåkstäder blivit av med sina jobb då arbetsgivarna hellre anställer människor som kommer utifrån. Dessa fattiga människor har protesterat, ibland på ett felaktigt sätt, men de har gjort det för att de är fattiga och blivit av med sina jobb. Nu beskrivs dessa protester som "utbrott av främlingsfientlighet" av DN:s ledarredaktion. 

Har vi lärt oss av historien så vet vi att de ekonomiska och politiska eliterna inte alltid har samma intressen som folk i gemen. Exemplet från Sydafrika är mycket bra ur denna synvinkel. Det är samma människor som beskrivs som "främlingsfientliga" av DN som Sverige fordom ömmade för som offer för apartheid. Att Sd kommer över fyraprocentsspärren indikerar att många människor inte tycker som redaktionen på DN. Att ge uttryck för en annan åsikt än den DN och det politiska etablissemanget har kallas för demokrati som innefattar åsiktsfrihet och föreningsfrihet.

Till sist skriver ledarredaktionen så här.

UNHCR uppger att klimatförändringarna tornat upp sig som ett nytt hot mot världens flyktingar. Det kan säkert stämma. Men ett kallare åsiktsklimat är fortfarande den största faran.

De som inte sjunger med i mångkulturalismens lov har alltid levt i ett ytterst kallt och hotfullt åsiktsklimat, det har dock inte ledarredaktionen en aning om. Jag och många med mig tycker inte som ledarredaktionen eller det politiska etablissemanget i viktiga frågor. Det är vår demokratiska rättighet att tycka annorlunda och att vilja ha en annan politik än de. Denna demokratiska rättighet utnyttjar jag just nu.

Länk DN




tisdag, juni 17, 2008

Jag sticker ut hakan


Plötsligt fylls tidningarnas sidor om faran med ett nytt lagförslag där FRA (Försvarets radioanstalt) får rätt att kontrollera vår E-post, sms och annan radioburen kommunikation. Bloggar fyller på med det fasansfulla som detta innebär för den privata integriteten. Opinionen är massiv mot lagförslaget som förmodligen kommer att röstats igenom i riksdagen. 

Tyvärr, jag blir inte upprörd eller arg. Jag tycker inte att min integritet är så hotat som många påstår av det nya lagförslaget. Vem orkar förresten läsa min och alla andras E-post med all spam och reklam för Viagra? Jag tycker inte heller att förslaget är bra och tror inte att någon terrorist kommer att fångas med denna spaning. Däremot anser jag att det just nu och här finns ett tusen gånger större hot mot mina demokratiska rättigheter än lagen om radioburen spaning. Den politiska korrekthet som råder i detta land och de sanktioner man riskerar att utsättas för är ett tusen gånger större hot mot min integritet och rätt att tycka vad jag vill än den kommande lagen. Jag pratar dagligen med människor som inte vågar ställa upp för det politiska parti de sympatiserar med p.g.a. rädsla för sanktioner, jag träffar på människor som inte vågar tala om vilket politiskt parti de tillhör, jag träffar människor som inte vågar ställa upp kandidat för det parti de tillhör. Vakna! Detta sker i Sverige anno 2008. Det är hög tid att människor reagerar på den "demokratur" vi lever i. Det är dags att vi alla reagerar på det högst reella hot som finns alldeles påtagligt just nu i vårt land, ett mycket allvarligt hot mot våra demokratiska rättigheter.



Länk DN1

Länk DN2

Länk SvD

söndag, juni 15, 2008

Senaste SIFO

SIFO gör de opinionsundersökningar som brukar komma närmast de verkliga resultaten tillsammans med TEMO. Nu publicerar SIFO sin senaste opinionsundersökning som nog inte är helt okontroversiell. I denna undersökning så backar Socialdemokraterna två procentenheter. Den stora överraskningen är dock att Sd når över 4 procent, detta alltså i en SIFO-undersökning. Till saken hör att alla opinionsinstitut brukar ligga något lågt just när det gäller Sd och liknande partier jämfört med det verkliga resultatet. I SvD skriver Sören Holmberg så här.

Däremot tror jag att partiet kan stärkas ytterligare av den debatt som just nu förs om EU-fördraget. Förutom junilistan och vänsterpartiet är Sverigedemokraterna det mest EU-kritiska partiet och om EU nu kör över irländarnas nej till Lissabonfördraget kan partiet locka till sig ytterligare EU-skeptiker.

Jag tror Sören Holmberg har rätt, Sd:s framgångar skall till stor del förklaras med den förtroendeklyfta som finns mellan det politiska etablissemanget och folket. I EU-frågor blir denna klyfta tydlig. Många människor är skeptiska till det s.k. Lissabonfördraget, många vet inte ens vad det innebär. Politikerna har inte ansträngt sig särskilt mycket för att informera folket, inte här i Sverige i alla fall. En oerhörd nonchalans lyser igenom från det politiska ledarskiktet. Ett fördrag som kommer att påverka oss alla väldigt mycket skall röstas igenom i riksdagen av yrkespolitiker som inte ens brytt sig om att informera det svenska folket vad detta fördrag innebär för dem. Att det denna gång inte blir någon folkomröstning i något EU-land förutom Irland är självklart efter det överraskande resultatet av den förra omröstningen i bl.a. Frankrike där valmanskåren röstade "nej". I Sverige hade den röstberättigade delen av befolkningen den "dåliga" smaken att rösta nej till EMU-samarbetet, trots att våra politiker var mycket tydlig, både från vänster till höger, hur vi skulle rösta för att veta vårt eget bästa. Vår demokrati behöver en "total makeover", det är i ljuset av detta Sd:s framgångar den senaste tiden skall ses.

Länk DN

Länk SvD