lördag, juni 21, 2008

Ecce homo ÄR skit

Enligt politikerbloggen har en moderat, Lars Näslund, hoppat av sina politiska uppdrag sedan han sagt att utställningen Ecce Homo är skit och att skattemedel inte borde gå till denna typ av utställningar. Det började med att en "partibroder", Ulva Hellström, reagerade på Näslunds uttalande och i protest mot Näslunds uttalande avsade hon sina politiska uppdrag. Därefter har tydligen Näslund tvingats abdikera. 

Jag är oerhört förvånad att Ecce Homo utställningen fortfarande skattefinansieras, det är i sig en stor skandal. Jag och kanske 95 procent av svenska folket vill absolut inte stödja en utställning där Jesus framställs som bög med ståfräs. Det är helt i sin ordning att fotografen Elisabeth Ohlsson gör en sådan utställning om hon tycker det är kul, men jag vill inte stödja hennes perverterade utställning med mina hårt inarbetade skattekronor. Lika lite som jag vill stödja den konstnär som pissade offentligt inför publik i Jukkasjärvi och kallade det konst. Jag fick nog av sådan "konst" under vattenfestivalen i Stockholm, den konsten var i alla fall inte skattefinansierad. Våra liberala och socialdemokratiska politiker blir tydligen alltmer depraverade och låter oss stackars skattebetalare finansiera allt sjukare "konst". Det är pengar som skall gå till skolor och sjukvård, inte till föreställningar där Jesus framställs som läderbög eller där någon sjuk jävel pissar inför publik. 


8 kommentarer:

Anonym sa...

Så går det när man har kulturstöd, personligen vill jag inte att ett öre av mina pengar skall gå till skattefinansierad kultur oavsett hur fin den är.

Robsten sa...

I princip håller jag med, men lämnar reservation för att vi måste ha en nationell teater, opera mm. Vi måste ha en nationell teaterutbildning och liknande, i övrigt är jag ytterst skeptisk till allt kulturstöd.

ann helena rudberg sa...

Håller med!

Anonym sa...

Håller med dig! Ge f-n i mina skattepengar!

Lars Vilks däremot är en stor konstnär som betytt mycket för många, han skulle jag kunna tänka mig stödja med en del av mina skattepengar.

Berit sa...

Om du förespråkar nationell skattesubventionerad teater och opera har du samma problem där att ett "råd" ska avgöra vad som är värdig konst och inte.
Varför inte låta all form av konst bära och betala sig själv?
Vill folk se det eller utbilda sig ska de betala det själva. Sedan står det var och en fritt att bidra med gåvor till den form av konst man föredrar.

Leo Sundberg sa...

:-D

Var det inte några politiker i Lund som gav skattepengar till tavlor med en kvinna som hade sodomi med en häst?

Tax money at work...

Robsten sa...

Jo, det måste väl vara en majoritet i kommunfullmäktige som stod för beslutet vad jag förstår. Ja det är skandalöst, det är högst inhumant att vara medlem i Sd, men helt ok med sådant.

Usenet Rulez sa...

Robsten, det är inte konstnärerna som är sjuka, det är idioterna som betalar för det som är knäppa.

Konstnärerna försöker bara försörja sig så gott de kan.