fredag, juni 20, 2008

Perspektiv på FRA-lagen

När jag surfar runt på olika bloggar, läser tidningar så kommer denna nya lag om signalspaning i tråd upp hela tiden. Det målas upp som om vår integritet är spolierad fullständigt. Snälla ni, kan vi få lite perspektiv på denna nya lag. Jag bedömer riskerna som minimala att FRA kommer att läsa några av mina politiska eller privata mail. Gör de ändå detta förstår jag inte den stora skadan, inte jämfört med de odemokratiska krafter som redan nu finns i vårt samhälle. Om jag offentligt eller t.o.m. privat ställer mig upp och säger "jag vill ha en restriktivare flyktingpolitik" så riskerar jag att registreras av Expo som extremhöger. Jag riskerar att stämplas som rasist, extremist och främlingsfientlig. Riskerar att stämplas förresten, jag stämplas helt enkelt som allt detta. Jag riskerar att få problem på arbetsmarkanden, jag blir utfryst och stigmatiserad. Detta sker i vårt demokratiska samhälle där yttrandefrihet och tankefrihet skall gälla. Vakna snälla ni därute, fattar ni inte att denna politiska korrekthet är ett långt, långt allvarligare hot än denna nya lag. Denna politiska korrekthet finns här, just nu, VAKNA!

Läste med stort nöje hur vissa liberaler fått allvarliga samvetsproblem i samband med att den likaså liberala regeringen röstade igenom denna lag. Federley, Camilla Lindberg, Birgitta Ohlsson och Annie Johansson hade tydligen en pakt inför omröstningen där de kom överrens om att rösta "nej" till lagen. Federley och Johansson röstade till slut "ja" och blir just nu stekta över öppen eld. Ohlsson lade ner sin röst och bröt också avtalet mig veterligen, ändå klarar hon sig förvånansvärt bra från kritik, mycket märkligt. Ohlsson är utan tvekan den som stuckigt ut hakan mest av alla och profilerat sig som superfeminist bl.a. är det inte dags att hon också får ta ansvar för det hon gör och säger? Camilla Lindberg röstade verkligen "nej" och röner uppskattning från alla håll, om inte annat så för att hon har något så ovanligt bland riksdagsmän som ryggrad. Hon har förmodligen offrat sin politiska karriär genom att följa sitt samvete.

7 kommentarer:

Ola sa...

Robsten

Om du fick en lön på 50.000 kr i månaden, fria resor, bra pension osv Skulle inte du också tänka dig att rösta mot din övertygelse?

Om du röstade mot partiet så blev du kanske kickad från din sköna riksdagsplats. Tänk på det.

Robsten sa...

Sådant är inget man svara i ord på, det visar man i praktiken genom sitthandlande.

ola sa...

Vad jag menar är att människor är just människor och vi tänker på oss själva och vår välfärd först. Att få sitta i riksdagen med 50.000 papp/mån väger nog tyngre än andra människors integritet.

M a o inte så konstigt att riksdagsledamöterna vek sig.

Robsten sa...

Så här skriver Birgitta Ohlsson på sin hemsida.

"Vem är jag?

Stridbar, principfast, idealistisk
tycker någon

Feminist, liberal, kosmopolit
säger någon annan

Provokativ, förbannad, egensinnig
anser någon tredje

Vad tycker Du?"

Går man ut på detta sätt så är fallet mycket djupt när man säljer ut sin själ. Hon skriver explicit "Stridbar, principfast, idealistisk", det är precis det hon INTE var, själv så skrattar jag bara o undrar hur hon kommer undan, Federley tar hela skiten emedan hon som vanligt kommer helskinnad ut ur dethela, otroligt.

Carolina sa...

Läs inlägget "Rätten att tänka fritt" på följande modeblogg. http://www.folkbladet.nu/?cat=89

Läs dessutom min kommentar och hur responsen på denna kommentar ser ut. Det är som om de inte ser skogen för träden och det både du och jag skriver i frågan, kommer sedan svart på vitt från Lina... Jag ser mycket hellre att staten läser mina mail än att en privatperson slår en hammare i mitt huvud!

Robsten sa...

Eee...hittar inget om rätten att tänka fritt. Men det gör inget, trevlig blogg men en jättetrevlig flicka, kul att skumläsa lite,ha, ha, fina bilder. Modeblogg? Hon hade ju alldeles vanliga kläder på sig, såg helt normal ut, trevligt.

Carolina sa...

http://www.folkbladet.nu/?p=108994haha.. mode kan väl vara vanliga kläder också, eller 2hand...

men jo, hon är oftast en rejäl flicka, trevlig och glad, som aldrig vill flytta ifrån sitt norrland...