lördag, juni 09, 2007

"Hedern" nu igen

Ännu ett "hedersrelaterat" brott står det om i dagens SvD och DN. Nu är det föräldrar som misstänks ha fört bort sin dotter mot sin vilja för att föra henne till Egypten. Flickan hade skyddat boende i västerförort till Stockholm men föräldrarna träffade flickan sedan ett av syskonen tagit studenten. Efter ett larm av socialtjänsten så efterlystes föräldrarnas bil som på natten stoppades norr om Helsingborg, enligt polisen så var familjen på väg till Egypten för att permanent föra bort flickan mot sin vilja. Polisen betecknar brottet som hedersrelaterat.

Tänk så mycket ett begrepp som "heder" kan skilja sig mellan olika kulturer. Enligt vår kultur så är dessa föräldrars beteende allt annat än hedervärt, tvärtom de har förlorat all heder. Enligt deras egen kultur skulle de väl upprätthålla denna heder, vi här i den kalla nord har lite svårt att förstå vad det är för "heder" som gäller i dessa kulturer. Jag kan själv inte förstå varför familjer som denna väljer att flytta till Sverige. Vi har en annan kultur och andra hedersbegrepp här, vi har en annan religion även om vår religiositet mer och mer blivit personlig. Vi har andra värderingar och annan syn på familj och personlig frihet. Jag har länge förundrats över att liberaler som annars hyllar den personliga friheten in absurdum håller tyst just om dessa riktigt grova överträdelser av denna frihet. Vad tycker t.ex. Frida Metso, ordförande LUF, om detta?

Mitt förslag är fortfarande enligt "Fadimefallet", låt de syskon som anammat vår kultur få stanna och låt de övriga familjemedlemmarna flytta tillbaka till det land och den kultur den kom ifrån. Det skulle vara en kraftfull markering och jag är övertygad om att antalet sådana här fall skulle minska i fortsättningen.

Länk SvD

Länk DN


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

fredag, juni 08, 2007

Liberala ungdomsförbundet bryter mot lagen

Efter att ha hört Ursula Berge på SVT God morgon Sverige säga att LUF demonstrerade för "ett blandat Sverige" på nationaldagen så tittade jag in på LUF:s hemsida. Jag kunde inte drömma om vad jag skulle hitta där, först så ser jag att LUF:s ordförande Frida Metso demonstrerar varje onsdag på mynttorget för de flyktingar som inte fick stanna p.g.a. av den tillfälliga flyktinglagen som Fridolin initierade. Denna lag har redan ställt till med obotlig skada men LUF vill tydligen förvärra läget ännu mer. Nästa chock kom när jag såg denna sida, LUF gör sig skyldig till klockrena olagligheter. De gömmer och hjälper gömda flyktingar som enligt svensk lagstiftning inte skall få asyl och som skall lämna landet. De gör det öppet och organiserat, de struntar fullständigt i den lagstiftning som vi har, och som är nog så liberal som den är. Vilka lagar kan jag strunta i? Vilka lagar kan vi alla strunta i? Skall Frida Metso och hennes kompisar bestämma vilka som skall få stanna (sannolikt alla) och vilka som inte skall få göra det. Att moderpartiet inte reagerar mot detta är groteskt, de måste ju veta om det om jag på några sekunder kan hitta sidan med information. De som skyller allt elände på Socialdemokraterna får tänka om, det här är nästan värre än det man kan tänka sig från Socialdemokratiskt håll, i alla fall innan Sahlin. Nu är det väl lika illa på båda fronterna, tyvärr. Varför reagerar ingen när ett ungdomsförbund helt öppet struntar i de lagar och beslut som fattats?


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

Sverige sämst när det gäller rattfylleri

I en artikel på SvD så står det att Sverige har sämst utveckling i Europa vad gäller utvecklingen av rattfylleri. I de andra länderna så minskar rattfylleriet medan de ökar i Sverige. Statistiken innehåller en del dolda fel, som att det inte står något om från vilken nivå rattfylleriet ökar i Sverige och vid vilken nivå den sänks i många andra länder. Det är ju lättare att sänka antalet rattfyllerier om de från början ligger på en mycket hög nivå naturligtvis. Dessutom så har vi som det står i artikeln en mycket låg promillehalt som gräns i Sverige jämfört med många andra länder vilket snedvrider statistiken. Trots allt så är utvecklingen i Sverige inte bra, det står att 40 % av dem som omkommer i trafikolyckor i Sverige är alkoholpåverkade. Så långt är allt klart, men så kommer vi till vad som är fel och vad som skall göras för att minska denna olyckliga trend. Här talar vi om allt utom det väsentliga, enligt SvD säger Claes Tingvall,

- 99,8 procent av all trafik är nykter och 0,2 procent är onykter. Men den lilla procentdelen står för en fjärdedel av allt elände. Teknologin är det sista steget. Bilen ska inte gå att starta när man är onykter. Fler alkolås eller något annat alkosystem tror jag är den bästa åtgärden så att vi kan närma oss 100 procent nykter trafik.

Här talar man återigen om tekniska hjälpmedel för att åtgärda problem. Vi har i dag i princip ingen trafikövervakning av polis i uniform. Jag cyklar varje dag till jobbet och det var många år sedan jag någonsin såg en trafikpolis. Det är sällan man ser någon som man direkt misstänker vara onykter i trafiken men var och varannan bil kör en 20 km/t för fort. När vägverket gjorde några arbeten efter min väg till jobbet så mätte de hastigheten hos den förbipasserande trafiken. Yrkestrafiken körde i SNITT 17 km/t för fort, det gällde alltså enbart yrkestrafiken med långtradare och lastbilar främst, inte en trafikpolis sågs i sikte under den perioden. En ung flicka kördes ihjäl efter denna väg, hon blev påkörd när hon var på väg till skolan och skulle plocka upp en tappad vante när hon blev påkörd. Smällen var så kraftig att hon kastades iväg 25meter. Jag kom precis efter med min cykel och fick se en helikopter landa på vägen mitt framför ögonen på mig, bredvid lår en död flicka i 14 årsåldern. Efter olyckan så diskuterades alla åtgärder förutom att utöka en obefintlig poliskontroll av trafiken.

Varför diskuteras alla åtgärder förutom den mest naturliga, en någorlunda hyfsad polisövervakning av trafiken? Ja, jag vet, det kostar pengar, men att inte ens diskutera saken, är det förbjudet? Det nämns ibland att vi håller på att hamna i ett övervakningssamhälle där medborgarna alltid är övervakade, det gäller i alla fall inte ute på våra vägar, där är övervakningen lika med noll. Nä du Tingvall, skall vi minska olyckorna på våra vägar så krävs det trafikpoliser i slutänden, jag vet att det kostar pengar, men är det därför du inte ens nämner det.

Länk SvD


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

torsdag, juni 07, 2007

AFA har gett sig på ett riksdagsparti

Ja, enligt Smålandsnytt så har de bortskämda överklassynglen nu gett sig på att attackera en lokal tillhörande KD i Kalmar. Inga personangrepp denna gång, men ändå är väl något av en tröskel passerad, KD tillhör ju den politiska eliten i detta land. Jag tror att AFA gör sig skyldig till ett misstag, så länge de attackerade och misshandlar sverigedemokrater så får de hållas och den etablerade politiska nomenklaturan håller tyst och tittar bort, men börjar de ge sig på de etablerade partierna kan det snart bli annat ljud i skällan. De övriga nationalistiska grupperingarna vill AFA inte gärna ge sig på då dessa grupperingar slår tillbaka av hjärtans lust, enligt rykten som kommit mig till del. Ett bortskämt överklassyngel som kanske gått på Adolf Fredrik torde vara chanslös mot en arbetargrabb som slagit sig fram genom livet sen dagisåldern.

ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

Rätt domslut av HD, tack

Tack så hemskt mycket HD, ni fattade rätt domslut att utvisa en fembarnsfar på livstid. Personen i fråga var redan dömd till utvisning tidigare och har trots detta vistats i landet och gjort sig skyldig till grov brottslighet. Senaste brottet var enligt SvD våldtäkt, mannen har också en diger lista av grova brott bakom sig och har enligt SvD och HD inga tankar på att ändra sin livsföring. Det var ju bra att mannen inte lurade i HD att han tänkte ändra sin livsföring, det hade säkert varit mycket lätt gjort, vi svenskar envisas med att vara bäst i världen på att bli lurade och vi måste tvunget ligga i absoluta topp vad gäller blåögd naivitet.

Så här står det i SvD,

- Han är dömd till utvisning två gånger tidigare, men har ändå kommit tillbaka och har vistats här illegalt de senaste tolv åren. Hans kriminalregister är omfattande. Han är dömd för bland annat grovt narkotikabrott och varusmuggling, misshandel, olaga hot, försök till våldtäkt och övergrepp i rättssak.

Vad jag inte förstår är att HD ens behöver döma han till utvisning, han ÄR ju REDAN dömd till detta, gäller inte dessa domar om man begår nya brott? Är man så brottsbelastad som denna man spelar det ingen roll om han har hundra barn, han skall ovillkorligen utvisas. Helst skulle vi också skärpa gränsbevakningen också så att det inte är så lätt att bara resa in fastän man är utvisad. Dessutom skulle kontrollerna utökas inom landets gränser så inga utvisade människor visats här. En än gång, tack HD!

Länk SvD


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

Att bränna en flagga

Ja det tycker "Syrran" att vi skall göra på nationaldagen, en av de bloggare som framträdde med Söderbaum på SVT där några bloggare fick ge sin syn på vad framtiden kan ha i beredskap för oss. Kristina Lindquist som hon egentligen heter anser att alla nationsgränser är av ondo och att nationen Sverige är en fiktiv företeelse som vi inte borde fira, tvärtom skall vi bränna en flagga på nationaldagen. Jag kan i.o.f.s. tänka mig att verkligen bränna en flagga (fast egentligen är det inte min grej alls, det här med flaggbränning) en sådan här regnbågsfärgad. Det är ju förjävligt att HBT:are och andra Queer-personer har lagt beslag på regnbågen, den är till för att barn skall kunna leta efter skattkistor fulla med guld.

Jag blir lite förbryllad när jag läser vad "Syrran" gör, alltså vad hon arbetar med, så här står det på hennes blogg,

"Syrran är statsvetare och skribent. Arbetar med MR-frågor inom en ideell organisation. Skriver ilsket och malligt om politik. Man kan främst vänta sig texter om feministisk strid, flyktingpolitik och antirasism. Annars en 27- åring som tillhör den fria vänstern, sjunger och klappar händer i The Ulan Bators och agerar återkommande panelist i P3 Rond."

OK, Syrran, du klappar gärna händerna till musik, du arbetar som skribent på en ideell organisation (en tjänst som du inte får betalt för antar jag) men vad gör du för att tjäna ihop till ditt leverbröd? Jag hoppas verkligen inte att jag sponsrar dig med skattepengar för att du skall kunna sitta och skriva skit om dagarna.


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

onsdag, juni 06, 2007

Bra bildspel med tänkvärda teser och tankar

Ja, jag själ länken från Söderbaum och lägger helt fräckt upp den här allt för mina ärade läsares skull. Ett bra bildspel med fina Sverigebilder och tänkvärda bildtexter. Nationaldagen är en dag för eftertanke och betraktelser över livet, landet och framtiden. Jag undrar förresten vad Sahlin och Reinfeldt gör för att uppmärksamma dagen, någon som vet?
ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

Nationaldagen


I dag den 6e juni firar vi Sveriges nationaldag, grattis alla svenskar och Sverige. Vi har tur, vädret har varit underbart de senaste dagarna och ser ut att bli det även i dag. Naturen och vädret samspelar på bästa sätt för att nationen Sverige skall visa sig från sin allra bästa sida, träden är som grönast just nu och gräset likaså. Fåglarna sjunger och humlornas mjuka surr hörs, vindens sus lägger sig som en svag bakgrund till fåglarnas kvitter. Det typiskt svenska klimatet ger perfekta kvällar med lagom temperatur och det speciellt Svenska dämpade kvällsljuset. Går man på stan så sitter människor på uteserveringar och pratar om sin vardag över en kall öl, alla ser nöjda och glada ut nu när vårt klimat visar sig från sin bästa sida. Människors konversation bildar en trevlig ljudkuliss tillsammans med bilarnas motorljud. Den röda stugan med vita knutar är kanske sällsynt numera, men där jag bor så kontrasterar en djupblå himmel mot en kraftigt grön färg av grönska, på avstånd kan vuxna människors konversation höras liksom barnens lek. Från varje balkong hänger en svensk flagga förutom från de balkonger som i ställets pryds av en parabolantenn. Ja, kan det bli bättre, som om inte allt detta vore nog så vann vi fotbollsmatchen mot Danmark i lördags, visserligen på ett något tveksamt sätt men ändå. I dag spelar vi mot Island och den matchen kan vi bara inte förlora, den spelas ju på vår nationaldag, dessutom är vi en bättre fotbollsnation än Island. Jag skäms inte för att säga det, vi är en bättre fotbollsnation än Island och vi är en bättre ishockeynation än Finland, fan vad vi är bra vi svenskar.


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

tisdag, juni 05, 2007

Valfusk av samhällets stöttepelare

En Socialdemokratisk fullmäktigeledamot har plockat bort valsedlar för SD och lagt dem i en papperskasse. Kvinnan jobbade som valsedelsutläggare på valdagen i höstas och påstår att hon fick ett "hjärnsläpp", det hade således kunnat vara valsedlar från vilket parti som helst som hon råkade plocka bort. Det står i DN att kvinnan "riskerar" böter för tilltaget, eller skall vi säga "hjärnsläppet", det var ju på intet sätt ett överlagt handlande, en fullmäktigeledamot kan ju inte göra sig skyldig till klockrent valfusk, i Ryssland kanske men inte i demokratins högborg Sverige. Det står inget i artikeln om kvinnan får sitta kvar på sina politiska poster, möjligen får hon väl böter men inte ens det verkar säkert, det hela var ju ett beklagligt misstag där valsedlarna för ett parti råkade försvinna ner i en papperskasse.

Skall vi vara lite allvarliga en stund så är detta dels ett tecken på personliga brister naturligtvis. Jag ser det också som ett tecken på att demokratibegreppet urholkas alltmer. Det blir vanligare och vanligare att människor inför sina egna för eller eftertecken till demokrati. Sist såg jag på en blogg av Mattias Sundin att demokratin i själva verket är "liberal", Sundin själv råkar vara liberal. Demokrati är inte längre ett styrelseskick enligt många, de lägger i stället in värderingar, inte förvånande är det egna värderingar man lägger in i demokratibegreppet. Ordet demokrati används i alla möjliga och omöjliga sammanhang, vi talar om brukardemokrati, minoritetsdemokrati och en massa andra demokratier. Vi lägger in saker som inte har ett skvatt i begreppet demokrati, många menar att "människors lika värde" ingår i demokratibegreppet, och då menar dessa personer inte att allas röst på valdagen är lika mycket värd utan att flyktingar skall få stanna i Sverige. Det är mot den bakgrunden som vi skall förstå hur en fullmäktigeledamot kunde få sitt "hjärnsläpp". Själv upptäckte jag hur de på Wikipedia tagit bort hela artikeln om demokrati och ersatt den med en helt annan artikel. Den första artikeln var klar och enkel, den handlade om rösträtt, yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Nu orkar jag knappt läsa igenom artikeln om demokrati. Redaktören på Wikipedia har dessutom stoppat all redigering på demokratiartikeln då alla försöker hela tiden föra in sina egna värderingar i begreppet. Man undrar om utvecklingen går framåt eller bakåt i detta land.

Länk DN


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

måndag, juni 04, 2007

Ännu en människosmugglarliga dömd

Det börjar bli väldigt många nu, de ligor som smugglar människor, främst från Irak till Sverige. Detta är en lukrativ marknad utan tvekan, enligt DN så kostar ett resepaket mellan 75000 och 100000 kronor. Den senaste ligan som nu åtalas består av ett antal personer, åtalspunkterna är flera hundra till antalet. På några punkter har tingsrätten friat men de åtalade har blivit fällda på de flesta punkter. Åklagaren begärde ett fängelsestraff för huvudmannen på fyra och ett halvt år, ändå dömde tingsrätten bara till två och ett halvt år. Huvudmannen blev dock inte nöjd och tänker enligt DN överklaga domen till hovrätten. Det står ingenting i dagens tidningar om utvisning så jag tar för givet att de dömda är svenska medborgare, annars skulle en ytterligare påföljd med utvisning vara naturligt i fall som dessa.

Enligt DN så har det varit en omfattande spaning och utredning, rättsskipningen i detta fall har också kostat på, i DN står det,

- För rättsväsendet har målet varit dyrt och kommer att kosta polis, åklagarväsende och domstolsväsendet över femton miljoner kronor. Bara förundersökningen beräknas ha kostat omkring sju miljoner. Advokatkostnaderna för de nu dömda överstiger 7,6 miljoner. Till det kommer tingsrättens kostnader två andra advokater, för tolkning, egna löner och övriga kostnader, vilket torde summera till långt över femton miljoner kronor.

Det är bra att dessa smugglarligor åker fast men kostnaderna är dyra för samhället. Skulle dessa ligor inte åka fast skulle sannolikt kostnaderna bli ännu dyrare för det svenska samhället på sikt. I SVT står det så här,

- Enligt domskälen har människosmugglingen drivits med vinstsyfte. Brotten bestod bland annat av förfalskningar av pass, visum och uppehållstillstånd.

Förfalskning i stor skala av både pass, visum och uppehållstillstånd är mycket allvarliga brott, med bakgrund av dessa fakta är det mycket märkligt att domarna blev så pass milda. I SvD står det så här,

- Den 54-årige man som fick det strängaste straffet, två och ett halvt års fängelse, fälldes på tio olika åtalspunkter. Bland dem fanns grovt organiserande av människosmuggling, försök till grov människosmuggling och grov urkundsförfalskning.

Detta måste betecknas som ett mycket lågt straff för alla de grova brott som mannen faktiskt blev dömd för. Svensk tradition att döma till så låga straff man någonsin kan och helst ännu lägre slår tillbaka på oss själva när signalerna blir kända utomlands att vi vanligtvis dömer mildare än i övriga Europa.

Grogrunden för denna brottslighet är utan tvekan vår slafsiga asylpolitik med en mycket generös praxis. Visste de som söker sig hit att de inte skulle erhålla asyl skulle viljan att resa hit på dessa olagliga sätt minska drastiskt. Mycket få av de personer som låter sig smugglas hit skulle ha gjort detta om de skulle leva olagligt i Sverige, vinsten i detta illustra lotteri är ett uppehållstillstånd. Vi kan heller inte strypa flyktingströmmen från Irak med att enbart lagföra flyktingsmugglare, denna åtgärd ensam räcker på långa vägar inte. På SVT god morgon Sverige sade reportern att den massiva flyktingström som kommer från Irak väntas fortsätta de närmaste åren, ingen ljusning i sikte finns. Frågan om var flyktingarna skall bosätta sig och vilka kommuner som skall ta ansvaret är åter aktuell, likaså fördelningen av ansvar mellan kommunerna och staten. Situationen liknar mer för varje dag som går den som rådde i början av nittiotalet, vi hade en borgerlig regering även då.

Länk DN

Länk SvD


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

söndag, juni 03, 2007

Små notiser

Ja, små notiser om vår flyktingpolitik och invandring har jag hittat, de är inte betydelselösa för att de är små dock. På SR läser jag att vi under fjolåret tog emot fler invandrare än något annat år sedan 1875 då mätningarna började göras, alltså flest invandrare någonsin. Detta har vi att tacka Fridolin för, det var han som i huvudsak stod bakom den tillfälliga asyllag som är orsaken till detta rekord. Samtliga partier i riksdagen röstade för den tillfälliga asyllagen förutom Moderaterna, Tobias Billström kritiserade lagen hårt och sade att den kan få oanade konsekvenser, hur rätt fick han inte.

Nästa notis hämtar vi från samma källa SR. Där dundrar den nya migrationsministern Dan Eliasson, att kommuner som inte visar sig villiga att ta emot ensamma barn som kommer som flyktingar skall tvingas göra att ta emot dessa människor, Eliasson menar att det är för dåligt att så många kommuner vägrar att ställa upp med platser. Så här säger Eliasson enligt SR,

- Om den här frågan inte löser sig under hösten tänker jag faktiskt vidta åtgärder mot de här kommunerna. Jag tänker hänga ut dem och tydliggöra för medborgarna i de här kommunerna att den här kommunen inte har sträckt ut handen och tagit sitt ansvar mot ensamkommande barn. Jag tror inte invånarna i den kommunen ställer upp på den politiken. Jag tro att man känner att man kan ta emot två, tre barn. Det har varje kommun råd med.

Så bra att du skall tydliggöra för medborgarna vilken politik deras kommun driver, annars trodde man att detta redan skulle stå klart i en demokrati. Fast det är ju klart, ingen flyktingpolitik eller immigrationspolitik har ju någonsin diskuterats med några medborgare förut, det är ju frågor som exklusivt förbehållits yrkespolitiker, regering och kanske riksdag. Om det bara rörde sig två, tre ensamkommande barn tror jag inte någon kommun skulle säga nej, nu rör det sig sammantaget om lite fler flyktingar, ingen politiker har tidigare frågat invånarna vad de tycker om denna politik. Förövrigt tycker jag att denna trafik med ensamkommande barn är mycket illuster, barn skall vara hos sina föräldrar. En flyktingexpert som i grunden var för en generös flyktingpolitik förklarade för mig en gång att många av dessa barn skickas iväg av sina föräldrar för ett bättre liv naturligtvis och för att lyckas i fjärran land för hela familjens skull. Familjerna hoppas att deras barn en gång skall tjäna pengar för hela familjens välgång. Inget fel i själva önskemålen sett ur familjeperspektiv men vi som nation skall inte gå med på denna smutsiga hantering. Skulle vi från början aldrig ställt upp på denna hantering skulle hela verksamheten naturligtvis ha upphört.

ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ