torsdag, juni 07, 2007

Att bränna en flagga

Ja det tycker "Syrran" att vi skall göra på nationaldagen, en av de bloggare som framträdde med Söderbaum på SVT där några bloggare fick ge sin syn på vad framtiden kan ha i beredskap för oss. Kristina Lindquist som hon egentligen heter anser att alla nationsgränser är av ondo och att nationen Sverige är en fiktiv företeelse som vi inte borde fira, tvärtom skall vi bränna en flagga på nationaldagen. Jag kan i.o.f.s. tänka mig att verkligen bränna en flagga (fast egentligen är det inte min grej alls, det här med flaggbränning) en sådan här regnbågsfärgad. Det är ju förjävligt att HBT:are och andra Queer-personer har lagt beslag på regnbågen, den är till för att barn skall kunna leta efter skattkistor fulla med guld.

Jag blir lite förbryllad när jag läser vad "Syrran" gör, alltså vad hon arbetar med, så här står det på hennes blogg,

"Syrran är statsvetare och skribent. Arbetar med MR-frågor inom en ideell organisation. Skriver ilsket och malligt om politik. Man kan främst vänta sig texter om feministisk strid, flyktingpolitik och antirasism. Annars en 27- åring som tillhör den fria vänstern, sjunger och klappar händer i The Ulan Bators och agerar återkommande panelist i P3 Rond."

OK, Syrran, du klappar gärna händerna till musik, du arbetar som skribent på en ideell organisation (en tjänst som du inte får betalt för antar jag) men vad gör du för att tjäna ihop till ditt leverbröd? Jag hoppas verkligen inte att jag sponsrar dig med skattepengar för att du skall kunna sitta och skriva skit om dagarna.


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

7 kommentarer:

MA sa...

Hon blir förmodligen en statsvetrarbroiler, antagligen flitigt anlitad av Ekot, Studio Ett och alla övriga program och kanaler i hela Public Service ...liksom i pressen, TT icke att förglömma.

Alla mediers statsvetargunstlingar är nämligen vänster (och låg nivå kompenseras oftast med radikalitet).

Kolla t ex denna gamla DN Debatt-artikel;

Rubrik: "Tyngsta statsvetarna osynliga i dagspress"

Ingres: "Tio professorer fick 82 procent av statsvetarnas totala utrymme i den svenska dagspressen under det gångna året. Ingen av de tio platsar dock på tio-i-topp-listan över de internationellt bäst etablerade svenska statsvetarna. Det skriver statsvetarprofessor Kjell Goldmann."

Listor finns i arikeln som nämner att en av de vanligt förekommande statsvetarna är extremt agendadriven för vänsterradikalism.

10 statsvetare får alltså 82 procent av utrymmet!

-

Jag tänkte för någon månad sen skriva stycke nedan i ett blogginlägg, men ...det blev inte avv att skicka iväg det:


Göteborgs-statsvetaren Marie Demker, som anonymt driver bloggen Vänstra Stranden (försökte i alla fall), har den senaste tiden kommenterat SD (ekot), ibland som en expert på rasistiska rörelser men även kommenterandes annat. Vidare kommenterar rätt ofta Göteborgs-statsvetaren Mikael Gilliam nyheter (ekot), och Göteborgs-statsvetaren Peter Esaiasson (som verkar vara vänster; svt) likaså. Mellanösternfrågor brukar Göteborgs-statsvetaren Isabell Schierenbeck (mellanösternexpert med vänsterperspektiv; ekot) behandla, eller så Göteborgs-statsvetaren och socialdemokraten Ulf Bjereld (ekot) eller t ex Göteborgs-statsvetaren Helena Lindholm-Schulz (även hon melanösternexpert med vänsterperspektiv; P4 Klartext - denna artikel anmärkningsvärd!). Det är särskilt tråkigt att notera att socialdemokraten Ulf Bjereld ofta kommenterar frågor som rör moderaterna och t o m balansfrågor mellan alliansen och socialdemokraterna, som om han vore opartisk (se t ex länk ovan). I Israelfrågan är han genom sitt engagemang i frågan inom socialdemokratiska Broderskapsrörelsen knappast neutral. Göteborgs-statsvetaren Henrik Oscarsson redogjorde nyligen för hur den uppmärksamhet SD får kan minska och hur man ska "hindra Sverigedemokraterna att komma in i riksdagen" (ekot). Slutligen: [superstar ... Sören Holmberg ...bla bla bla ...]

Robsten sa...

Ja, men jag undrar om denna "syrra" t.o.m. är för magstark för att ingå i det sällskap av "flumvänster" statsvetare. Allt det hon skriver nu finns ju kvar på diverse hårddiskar och kommer att användas mot henne den dagen hon försöker verka "seriös", om hon nu ens försöker detta, hon har nog redan gått för långt.

Weine Berg sa...

Hon är alltså en i mängden av bandhundar...

Robsten sa...

Ja, men en av de mer osofistikerade, de mer sofistikerade är väl ändå farligare, få tar henne på allvar antar jag.

syrran sa...

Kul att ni oroar er för min försörjning! Det känns tryggt. Jag kan meddela att jag har en lön som inte har ngt med skattemedel att göra och att min arbetsgivare menar att asiktsfrihet och yttrandefrihet är viktiga saker samt att det jag gör pa min fritid är min ensak.

Allt gott/Syrran

Robsten sa...

Det var ju bra "syrran" och jag tycker det är skönt att du försörjer dig på eget arbete. Men läser man på din blogg så står det om saker du gör men inget som normalt ger en inkomst.

Marthin sa...

Hennes lön kanske inte har något med skattemedel att göra, men det vis hon nyttjar sin yttrandefrihet på lär få många att skjutas som en kanon igenom högkostnadsskyddets tak för läkemedel. Var det någon som sade blodtrycksmedicin?

*hehe*