lördag, juni 26, 2010

Sahlins töntiga helg är över

Vi är många som just firat midsommar. Just nu är det väl en och annan som kanske ångrar den där sista snapsen sent i går kväll. De flesta av oss har dock haft roligt och mått bra tillsammans med familj och vänner. Några har kanske t.o.m. dansat små grodorna runt majstången (kommer av ordet ”maja” som betyder löva). Detta är en gammal svensk och nordisk högtid då vi firade sommaren och solen ankomst efter de ofta stränga vintrarna.

Nu är det inte riktigt alla som uppskattar denna högtid. Gudmundson har just denna helg kommit ihåg vad Mona Sahlin sagt i tidningen Euroturk 2002 om vår högtid. Vi får ge Gudmundson en eloge för att han så påpassligt kom ihåg partiledarens omtala ord denna helg. Så här sade Sahlin i tidningen Euroturk, riktat till andra folkslag än det svenska.

Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker

Vi får hoppas att du stod ut denna helg Sahlin, trots svenska folkets ”tönterier”. Tänk er att en norsk eller finsk politiker sade något liknande om norska eller finska traditioner. Det skulle bli ett ramaskri och ett uppror som vi inte ens kan föreställa oss. Politikern som hypotetiskt fällde sådana ord skulle sannolikt inte ens kunna bli kommunordförande, inte efter ett sådant uttalande. Men i Sverige går det bra, detta annorlunda land. Sahlin är partiordförande för vårt näst största parti och kämpar för att bli statsminister.

Analyserar man vad Sahlin säger är det fruktansvärda slutsatser vi tvingas taga. Hon påstår faktiskt att vi svenskar inte har någon kultur, identitet eller historia. Sahlin påstår också att vi inte har något som binder ihop oss, tvärt emot andra folk. Det kan dessutom stämma, efter att våra politiker infört det mångkulturella samhället. Detta säger alltså kvinnan som vill bli vår nästa statsminister. Nu skall det ändå inte behöva gå så illa, vi får se till efter valdagen. Tack i alla fall Gudmundson att du gjorde oss uppmärksamma på Sahlins otroliga uttalande, som handlar just om denna helg.

Länk SvD

fredag, juni 25, 2010

Mångkulturisterna vilar aldrig

Jag hade tänkt taga midsommar och koppla bort politiken för en dag. Samtidigt ser jag att Cecilia Malmström ger sig ut i DN och påstår det som precis alla redan vet, att det går att göra undantag från Dublinförordningen. Sverige gör massvis med undantag från denna förordning. EU-länderna Malta och Grekland anses inte ha ett tillräcklig bra omhändertagande av flyktingar så där gör vi redan nu undantag för de s.k. ensamkommande barnen. Malmström tycker att vi även skall införa undantag för ett av EU:s grundarländer, nämligen Italien. Så här säger Malmström i DN.

Det går redan nu att göra undantag. Det låter ibland på politiker och enskilda i Sverige som om det inte gick, men det stämmer inte, särskilt inte när det gäller barn, säger hon.
Dublinförordningen är bara ett tekniskt sätt att fördela ansvaret, att avgöra vilket land som är första asylland,

Så säger alltså den EU-kommissionär med ansvar för migrationsfrågor som Sverige har i Bryssel, man tar sig för pannan. Malmström ljuger dessutom, Dublinförordningen är inte bara en teknikalitet för att avgöra första asylland, den stipulerar också att första asylland har ansvaret för flyktingen i fråga. Nu rör det sig inte om en flykting som alla redan läst i alla tidningar. Mamman skickade iväg sin då 12-åriga dotter för ”att få ett bättre liv”. Hur kan man göra något sådant?

Vi måste få stopp på denna ström av barn som skickas iväg vind för våg av sina föräldrar, vi måste få stopp på hela trafiken. Barn skall växa upp med sina föräldrar. Det skall oerhört mycket till för att de sociala myndigheterna skall skilja ett barn från sina föräldrar i vårt eget land, varför gäller inte denna regel alla barn? Det luktar banne mig nästan rasism om dessa märkliga beslut och det bakomliggande synsätt som speglar vår politik vad gäller de ensamkommande barnen.

Länk DN

GLAD MIDSOMMAR!

Ja, nu närmar vi oss sommarsolståndet. Ursprungligen var det solen och sommarsolståndet man firade. Den kristna kyrkan i vårt land försökte efter bästa förmåga att omvandla midsommarfirandet till en sann kristen högtid, men har väl aldrig riktigt lyckats. Det är och förblir en högtid tillägnad solen och sommaren (fordom möjligen fruktsamheten dessutom).

På Wikipedia möts jag av denna varningsruta när jag nyfiket tittar på vad de har att säga om midsommar.


Ja, jag är inte intresserad av hur de firar midsommar i Jemen, inte just i dag i alla fall. Om Wikipedia vill skriva en lång och uttömmande artikel om midsommarfirandet i Jemen får de dock gärna göra det, vi lever i ett fritt land. Själv har jag för flera år sedan tröttnat på att bråka med en administratörer (StefanB) på Wikipedia. Jag har blivit hotad med att stängas ute från all redigering efter att jag haft synpunkter på en artikel av bl.a. Tobias Hübinette. Då skall det ändå sägas att andra personer haft både extremare  synpunkter än undertecknad och dessutom haft ett betydligt extremare språkbruk, ändå fann en administratör att just mina synpunkter var speciellt misshagliga. 

Vi glömmer alla trätor och önskar i stället alla läsare en GLAD MIDSOMMAR!

torsdag, juni 24, 2010

Migrationsverket har en annan uppfattning än Sifo/Aleris

På TV gick Uppdrag granskning i repris, programmet handlade om den mediecirkus och det debacle i Moderaterna som uppstod när frågan om mottagning av ensamkommande flyktingbarn i Vellinge blev aktuellt. I Vellinge har motståndet mot all flyktingmottagning varit massiv i 25 år, ända fram till nu då man har fått ge med sig. I programmet intervjuas Lina Makboul om Vellinges taktik att söka familjehem i stället för gruppboende till de ensamkommande flyktingbarnen. Så här säger Makboul i intervjun (ungefär 51:10 in i intervjun).

Det man har förstått i kommunen är att det är väldigt svårt att hitta familjedaghem. Man har ju letat sedan i december förra året.

Journalisten: Är det svårt överallt i kommuner eller är det särskilt just i...

Ja, enligt Migrationsverket så är det, så när en kommun väljer att ta emot flyktingbarn, och att göra det med hjälp av familjehem, så är det, det är väldigt svårt. Man brukar säga att har man ett gruppboende, så är det enklare. 

Detta låter rimligt, men vad som inte låter rimligt är svaren i den undersökning av Sifo/Aleris som visade att hela 31 procent av de tillfrågade skulle kunna tänka sig att vara värdfamilj åt ett ensamkommande barn. Detta är ju en oerhört hög siffra och om den stämde skulle ju varken Migrationsverket eller Lina Makboul påstå att det är svårt att placera barn i familjehem och att det är betydligt enklare om man i stället placerar barnen i ett gruppboende.

Vi misstänkte redan från början att det var något mycket märkligt med Aleris siffror och nu har vi ytterligare indikationer på att undersökningen helt enkelt inte stämmer. Det är ju så, att när man från SVT försöker (och väl lyckas) sätta dit Vellinge kommun så vederlägger man samtidigt annan propaganda för flyktingmottagning. Detta visar att det nästan är omöjligt att bluffa i stora och komplicerade frågor, sanningen dyker oftast upp någonstans i ett annat sammanhang.

Länk SVT Play (51 minuter in i programmet)

Länk Undersökning Aleris

Länk SVT Uppdrag granskning

Länk Tidigare blogg om Aleris

onsdag, juni 23, 2010

Flicka avvisas enligt alla regler

Både i SVT och i SvD står det om en 14-årig gravid flicka som skall skickas tillbaka till Italien. Flickan kom från Somalia till Italien för att skaffa arbete och få ett bättre liv enligt inslaget i SVT. Väl i Italien så stängde myndigheterna det flyktingboende som flickan bodde i och hon hamnade på gatan. En annan ”flykting” från Sverige träffade flickan i Italien och hon blev gravid, en historia som upprepats miljoner gånger i historien. Jag väljer att klippa in ett ganska stort stycke från SvD, så här står det i artikeln.

Men nu ska Nimo avvisas till Italien – där hon riskerar att hamna på gatan, ensam och gravid.
Migrationsdomstolen har valt att inte ta upp ärendet.
Och enligt Dublinkonventionen måste flyktingar söka asyl i från det land de först anlände, vilket innebär Italien för Nimo.
 

Sverige har slutat att skicka hem ensamma flyktingbarn till bland annat Grekland och Malta då förhållandena har varit så pass dåliga och barn utsatta.
Men även i Italien har uppgifter framkommit om att flyktingbarnen kan fara illa, uppger Rapport.
 

– Min mamma vill att jag ska leva ett lyckligt liv i ett bra land. Jag tror inte att jag skulle klara av att leva i Italien, säger Nima till Rapport.

Detta är ett klockrent fall där den s.k. Dublinförordningen gäller, alltså första EU-land som en flykting anländer till skall ta emot flyktingen. Flickan är helt uppenbart ingen flykting dessutom, det står faktiskt svart på vitt att hon sökte sig till Italien för att söka jobb. Det är absolut inget fel i att emigrera för att skaffa sig ett bättre liv, många svenskar har gjort det genom tiderna. Man kan dock aldrig bli klassad som flykting när det är uppenbart att man inte är detta.

Snarare är detta en följd av en slapp och alltför generös immigrationspolitik som gett fel signaler till människor i andra världsdelar. Våra regeringar har genom en alltför generös immigrationspolitik gett signaler om att det går att emigrera till våra breddgrader, skaffa jobb och tjäna pengar. En 14-årig flicka som inte kan språket är fullständigt chanslös på den svenska arbetsmarknaden, och kommer dessutom att vara det under en mycket lång tid. Förmodligen gäller samma sak i Italien.

Förut har fullvärdiga EU-medlemmar som Grekland och Malta underkänts som mottagarländer när Dublinförordningen trätt i kraft (eller skulle trätt i kraft). Nu är det tal om att Italien, en av länderna som var med om att grunda EU, också skall underkännas som mottagarland. Italien är ett land som vi alla turistat i och som en del svenskar t.o.m. emigrerat till. Nu skall alltså Italien underkännas som ett värdigt mottagarland om SvD och SVT får som de vill. Vilka länder står på tur att underkännas som mottagarländer, Tyskland och Storbritannien?  Det står utom allt tvivel att Migrationsverket gjort helt rätt i detta fall. Media skall inte styra vår immigrationspolitik och det är dags att en gång för alla sätta ned foten med kraft.

Länk SvD

Länk SVT

tisdag, juni 22, 2010

Ingen gnäller om nationalism nu

Att det pågår ett VM i fotboll har väl inte undgått någon. Jag har med nöje sett en del matcher själv. Tyskland första match var bra, Mexico spelar också en offensiv och rolig fotboll. Något fattas självklart för oss svenskar, vårt landslag är ju inte med i detta VM. En oerhört stor del av Svenska folket (ja, ja, speciellt män, så var det sagt) tycker att det är synd att inte Sverige deltar. Analyserar man detta så är det en form av nationalism. Nationalismen frodas hela tiden i detta mästerskap.

I DN står det flera artiklar om Lars Lagerbäcks Nigeria, skulle någon bry sig om Nigeria om vi inte hade en svensk lagkapten där? Är detta då inte en form av nationalism?  I SvD står det om att England har hybris, de tror att Englands landslag i fotboll skall ta guld (hur nu någon människa kan tro något sådant, det är i klass med att jorden är platt). Det står om hur hela England sätter sitt hopp till skotten Murray, men det påpekas noga att Murray faktiskt är skotte. Allt detta är klockren nationalism, men ingen i DN eller SvD påpekar det, det gäller ju idrott och inte politik.

Det står i SvD att det Franska landslagets insats är ett ”franskt kaos”, man behöver inte ens läsa mellan raderna för att förstå att detta är en skam för nationen Frankrike. De franska spelarna kommer att få löpa gatlopp väl hemma i Frankrike igen, varför då? Jo för att de skämt ut NATIONEN Frankrike. En Fransk minister har t.o.m. skällt ut spelarna efter noter står det på annat håll i SvD.

I vårt land och vår media har gjort allt för att separera sportslig och politisk nationalism. Det går inte att göra den sportsliga nationalismen ful. Dels är motståndet alltför stort, dels skulle ju alla mästerskap bli fullständigt meningslösa om man verkligen lyckades i sitt uppsåt att radera ut den sportsliga nationalismen. Men det går inte att skilja mellan sportslig och politisk nationalism. Du känner ingen sportslig hänförelse för ditt land om du samtidigt hatar det eller är likgiltig för det. Det blir i själva verket omöjligt att hålla på det svenska landslaget över alla gränser, men samtidigt vara helt likgiltig för landet i alla andra sammanhang. Snarare är det så att många människor kanaliserat sin tillbakatryckta nationalism till idrottsliga sammanhang.

Länk DN Lagerbäck


Länk SvD hybris


Länk Frankrike fiasko
.

måndag, juni 21, 2010

Smutskastning är verkligen ett hot mot demokratin

Två av de tyngre bloggarna (enligt dem själva) en från Moderaterna (Kent Persson) och en från Socialdemokraterna (Johan Westerholm) går ut stort i en artikel på SvD och vill mana sina partier och andra partier att hålla en saklig ton och undvika smutskastning under den kommande valrörelsen. Så här skriver de två bloggarna i slutet av sin artikel.

Vi vill visa att vi kan bättre och därmed ge vårat bidrag till ett renare politiskt debattklimat. Vi är övertygade om att en valrörelse som förs på ett sakligt sätt kommer att locka till ett större engagemang från både väljarna och de aktiva i partierna. Därför önskar vi oss ”politisk fairplay” i denna valrörelse. Som bloggare och aktiva i de två största partierna uppmanar vi nu våra partiledningarna att tillsammans med bloggosfären våga vara föredömen och driva en valrörelse där sakpolitiken sätts i centrum. Det förtjänar de svenska väljarna.

Jag håller med de två bloggarna fullständigt, jag vill också ha ett ”renare politiskt klimat” där saklighet och ”fair play” sätts i högsätet. De svenska väljarna förtjänar verkligen en saklig och sansad debatt. Nu är det ju tyvärr så att varken Socialdemokraterna eller Moderaterna är det parti som blivit utsatt för den värsta smutskastningen, det är ett annat parti. Men samma regler och ideologiska principer måste ju gälla alla demokratiska partier naturligtvis, det är ju väljarna vi i första hand tänker på när vi alla vill ha en saklig och jordnära debatt.

Länk SvD

Länk Kent Perssons blogg

Länk Johans Westerholms blogg

söndag, juni 20, 2010

Tvivelaktiga resultat i en undersökning gjort av ett privatföretag

Enligt en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av vårdföretaget Aleris så skall svenska folket vara oerhört positiva till att ta emot de s.k. ensamkommande flyktingbarnen. Undersökningen omfattar cirka 1400 personer och skall enligt Sifo vara ett geografiskt och åldersmässigt representativt urval av svenska folket.

Resultaten är oerhört positiva till att ta emot ensamkommande barn. Hela 81 procent av de tillfrågade har svarat ja på frågan om man tycker att sin kommun skall ta emot dessa barn. Så många som 31 procent har svarat ja, på frågan om de skulle kunna tänka sig att vara värdfamilj åt ett ensamkommande barn. Det är otroligt höga siffror och man ställer sig tvivlande till resultaten.

Det första som slår en är varför ett privat företag som Aleris initierar en sådan här undersökning. Det får man svar på om man söker på deras hemsida dock, Aleris har enligt deras egna uppgifter startat ett transitboende i Gottröra för just ensamkommande flyktingbarn. Så här står det på deras hemsida.

Varje år kommer det flera hundra ensamma barn till Sverige. Just nu finns det ett stort behov av tillfälliga boenden där barnen kan vänta på att Migrationsverket ska anvisa en kommun där de kan bo i väntan på beslut om uppehållstillstånd.

I de flesta fall har dessa barn sina föräldrar kvar i hemlandet och man tycker att barn skall växa upp med sina föräldrar och inte i ett transitboende av Aleris. Behovet av tillfälliga boenden borde inte vara så stort om nu 31 procent av alla tillfrågade i undersökningen sade sig vara villig att inhysa ett av dessa barn. I Rosengård har Aleris också startat ett transitboende för ensamkommande barn, där står det också om detta behov av tillfälliga boenden.

Oavsett hur denna undersökning gått till så har propagandan för denna ström av barn varit massiv, knappast några kritiska frågor har ställts i våra medier. I de allra flesta fall så har dessa barn sina föräldrar kvar i hemlandet och de kommer hit genom flyktingsmugglare. En resa för ett barn kostar enligt DN runt 100,000 kronor. Vad kan man göra för dessa pengar i Somalia eller Afghanistan? Att uppmuntra till denna typ av människohandel är osmakligt och det bästa för alla parter vore om man i stället arbetade på plats för att hjälpa människor samt att arbeta internationellt för att göra länder som Somalia och Afghanistan tryggare.

Ur ett rent ideologiskt perspektiv är det också fel med denna ström av unga människor som får uppehållstillstånd i vårt land. Det är väl meningen att länder som Somalia och Afghanistan skall byggas upp igen och möjligen bli hyggligt trygga länder. Då kommer alla krafter att behövas, även de unga människor som nu flyr till väst. Hela iden med dessa flyktingströmmar bygger på att just våra länder är de enda värdiga länder man kan bo och leva i, det är snudd på en rasistisk föreställning om man skrapar lite på ytan. Stoppa denna improduktiva och egentligen inhumana flyktingcirkus, där de enda som verkligen tjänar på den är de människosmugglare som enligt DN tar 100,000 kronor för en resa i fjärde klass.

Länk DN Undersökning

Länk DN fakta

Länk Aleris Gottröra

Länk Aleris Rosengård