fredag, juni 25, 2010

GLAD MIDSOMMAR!

Ja, nu närmar vi oss sommarsolståndet. Ursprungligen var det solen och sommarsolståndet man firade. Den kristna kyrkan i vårt land försökte efter bästa förmåga att omvandla midsommarfirandet till en sann kristen högtid, men har väl aldrig riktigt lyckats. Det är och förblir en högtid tillägnad solen och sommaren (fordom möjligen fruktsamheten dessutom).

På Wikipedia möts jag av denna varningsruta när jag nyfiket tittar på vad de har att säga om midsommar.


Ja, jag är inte intresserad av hur de firar midsommar i Jemen, inte just i dag i alla fall. Om Wikipedia vill skriva en lång och uttömmande artikel om midsommarfirandet i Jemen får de dock gärna göra det, vi lever i ett fritt land. Själv har jag för flera år sedan tröttnat på att bråka med en administratörer (StefanB) på Wikipedia. Jag har blivit hotad med att stängas ute från all redigering efter att jag haft synpunkter på en artikel av bl.a. Tobias Hübinette. Då skall det ändå sägas att andra personer haft både extremare  synpunkter än undertecknad och dessutom haft ett betydligt extremare språkbruk, ändå fann en administratör att just mina synpunkter var speciellt misshagliga. 

Vi glömmer alla trätor och önskar i stället alla läsare en GLAD MIDSOMMAR!

7 kommentarer:

Robsten sa...

Alltså, jag kunde inte låta bli att läsa artikeln på Wiki om Hübinette en gång till (jag BORDE låta bli) Jag har för mig att jag påpekade att Hübinette också blivit dömd för några brott, mordbrand bl.a. Med påföljd av att StefanB blev fullständigt rasande, raderade det jag skrev och kom med diverse hot.

I övrigt så stämmer väl det som står i artikeln rätt bra, har inga synpunkter på det, haken är det som inte står.

Gullan sa...

Sommarsolståndet har redan varit. Det var i måndags den 21:e. Stod faktiskt på wikipedia-sidan.

Efter vad du berättar, får man en känsla av att Wikipedia har kidnappats av vänstern; precis som gammel-media.

Robsten sa...

Inte riktigt, men det finns i alla fall krafter som försöker. Vet inte om det är vänstern som kidnappat gammelmedia. Tittar man på DN och SvT så inte vinklar de till de "rödgrönas" fördel inför valet, det tycker inte jag. Snarare är "gammelmedia" kidnappat av Westerbergliberalerna. Men jag tror att en hel del av själva journalisterna röstar på MP, som någon undersökning visade. Nä, det är väl lite mer komplicerat som att det bara är en vänster som övertagit media. Ägarna med Bonnier och Stenbeck kan knappast vara vänster, det skulle i så fall förvåna mig oerhört.

Robsten sa...

Hmm...SvD menade jag. På SVT kanske de faktiskt är mer vänster.

Anonym sa...

Trevlig Midsommar.
Allemand.

globaltperspektiv sa...

Svenska wikipedia är ett j-vla skämt som borde anmälas till huvudorganisatörerna/grundaren i USA. Inte ett dugg förvånande att svenska Wikipedia lyder under den politiska korrektheten. Själv använder jag aldrig svenska Wikipedia.

itsweden sa...

Jag som är religiös firar alla 4:a solstånden. Midsommarafton ser jag mer som en allmän svensk festardag utan någon andlig betydelse för mig. Men glad midsommar på er allihop.