onsdag, juni 23, 2010

Flicka avvisas enligt alla regler

Både i SVT och i SvD står det om en 14-årig gravid flicka som skall skickas tillbaka till Italien. Flickan kom från Somalia till Italien för att skaffa arbete och få ett bättre liv enligt inslaget i SVT. Väl i Italien så stängde myndigheterna det flyktingboende som flickan bodde i och hon hamnade på gatan. En annan ”flykting” från Sverige träffade flickan i Italien och hon blev gravid, en historia som upprepats miljoner gånger i historien. Jag väljer att klippa in ett ganska stort stycke från SvD, så här står det i artikeln.

Men nu ska Nimo avvisas till Italien – där hon riskerar att hamna på gatan, ensam och gravid.
Migrationsdomstolen har valt att inte ta upp ärendet.
Och enligt Dublinkonventionen måste flyktingar söka asyl i från det land de först anlände, vilket innebär Italien för Nimo.
 

Sverige har slutat att skicka hem ensamma flyktingbarn till bland annat Grekland och Malta då förhållandena har varit så pass dåliga och barn utsatta.
Men även i Italien har uppgifter framkommit om att flyktingbarnen kan fara illa, uppger Rapport.
 

– Min mamma vill att jag ska leva ett lyckligt liv i ett bra land. Jag tror inte att jag skulle klara av att leva i Italien, säger Nima till Rapport.

Detta är ett klockrent fall där den s.k. Dublinförordningen gäller, alltså första EU-land som en flykting anländer till skall ta emot flyktingen. Flickan är helt uppenbart ingen flykting dessutom, det står faktiskt svart på vitt att hon sökte sig till Italien för att söka jobb. Det är absolut inget fel i att emigrera för att skaffa sig ett bättre liv, många svenskar har gjort det genom tiderna. Man kan dock aldrig bli klassad som flykting när det är uppenbart att man inte är detta.

Snarare är detta en följd av en slapp och alltför generös immigrationspolitik som gett fel signaler till människor i andra världsdelar. Våra regeringar har genom en alltför generös immigrationspolitik gett signaler om att det går att emigrera till våra breddgrader, skaffa jobb och tjäna pengar. En 14-årig flicka som inte kan språket är fullständigt chanslös på den svenska arbetsmarknaden, och kommer dessutom att vara det under en mycket lång tid. Förmodligen gäller samma sak i Italien.

Förut har fullvärdiga EU-medlemmar som Grekland och Malta underkänts som mottagarländer när Dublinförordningen trätt i kraft (eller skulle trätt i kraft). Nu är det tal om att Italien, en av länderna som var med om att grunda EU, också skall underkännas som mottagarland. Italien är ett land som vi alla turistat i och som en del svenskar t.o.m. emigrerat till. Nu skall alltså Italien underkännas som ett värdigt mottagarland om SvD och SVT får som de vill. Vilka länder står på tur att underkännas som mottagarländer, Tyskland och Storbritannien?  Det står utom allt tvivel att Migrationsverket gjort helt rätt i detta fall. Media skall inte styra vår immigrationspolitik och det är dags att en gång för alla sätta ned foten med kraft.

Länk SvD

Länk SVT

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver, media skall inte styra men i verkligheten så är de som styr, tyvärr. De har varken kompetens eller annat för att avgöra ett sådant fall.
Allemand

itsweden sa...

Utan någon fulltsändig information (eftersom jag råkar bo i ett land med censurerad information) ...
"Flickan är helt uppenbart ingen flykting dessutom, det står faktiskt svart på vitt att hon sökte sig till Italien för att söka jobb."

Om man är ute efter att söka jobb så söker man sig till ett land med såna möjligheter. Är man bara ute efter att bli omhändertagen så är det en helt annan sak.

"Det är absolut inget fel i att emigrera för att skaffa sig ett bättre liv, många svenskar har gjort det genom tiderna."

Så länge man inte tvingar sig på en ursprungsbefolkning och det är 100% klart att dom tycker det är ok.

cavatus.wordpress.com sa...

Borde inte grabben dessutom åtalas för våldtäkt på minderårig?

Missa för allt i världen inte denna svenska journalists träffsäkra samtidsanalys. Krönikorna finns här:

www.korta.nu/jc

Hade hennes penna varit ett svärd hade huvuden rullat i svensk politik! Hon är, mig veterligen, den första svenska journalisten som törs lämna den politiskt korrekta mittfåran.

Fosterjordnära sa...

"En 14-årig flicka som inte kan språket är fullständigt chanslös på den svenska arbetsmarknaden, och kommer dessutom att vara det under en mycket lång tid."

-Nu tvingas jag säga som Härenstam i Fem myror...........FEL FEL FEL FEL!

Mohammed först! Allt hon behöver göra är att uthärda till September hos exempelvis Fru Dorazio. Sedan kommer tyvärr Måna Sahlin och reder upp det åt flickstackarn.

Robin Shadowes sa...

Nu har hon dessutom gått under jorden. Hon bevisar genom sitt agerande att hon inte är en riktig flykting. Hon borde finnas hos några släktingar så dom borde man kolla upp först, sen vänner till familjen. I tredje hand borde man kolla alla kända flyktinggömmare i trakten.

ddayperspective sa...

Svenska myndigheter och organisationer av olika slag ger ju intryck av att ha en stor personalstock med offentliga "gråterskor" (mest kvinnor), mer sällan män som drar sina tårdrypande haranger som bara går ut på ett allmänt-tycka-synd-om och aldrig har någon bäring i vår lagstiftning om asyl och invandring. Man tycks helt ha glömt Karl XV:s valspråk "Land skall med lag byggas", men inte överraskande när dagens "folkvalda" för(et)rädare röjt väg för alla galenskaper genom att uttala sig väldigt förklenande om Sveriges kultur och egen historia. Skulle Frankrikes president Nicolas Sarkozy gjort likadant, hade nog franska folket genast börjat släpa fram 1789 års höjdarpryl - giljotinen!

Anonym sa...

"Kan man vara rasist och jobba på Migrationsverket? Nej, inte om det tar sig den här formen, då är man inte lämplig att handlägga ärenden som rör andra människor", säger Jonas Lindgren.
- Seriös?! Om han är verkligen en milimeter ärlig på sin attityd varför då de sionistiska rasisterna fortfarande i maktpositioner i sådana smutsiga myndigheter?
- Konkret namn? Vilken sekt?
- Handläggarens namn t.ex. israeliska demaskerade agenten kurdoförrädiska judekonvert Fadime BAKIR.
- Sekt då?
- Sekt t.ex. Knutby-sekt, mestadels fanatiska helt cyniska provokatörer av den ökända sekten erövrar Uppsala avdelningen av Migrationsverket. Stegvis andra offentliga områdena genom liknande jäviga metoder....
- (Dödstystnad)...
- Svara då!
- (Prutt)!!!
Då tittar Johan LINDGREN ned på sina fötter... Även sina nära kamrater föredrar att lämna scenen som svansen nere....
- Analysera den här graden av dubbelmoralen, hur du vill nu!


~~~~~~~~~~~~~~

Greta Svensson


Relaterade info-källan:
http://politisktinkorrekt.info/kontakttips/

eller lika innehållsrika:
http://gotiskaklubben.wordpress.com/2010/07/03/stall-jerzy-sarnecki-infor-domstol/

plus faktarika avslöjande f.d. Miggan som liknar Merit Wager:
http://daddys.blogg.se/2009/december/detta-ar-ondska-i-sin-renaste-form.html