lördag, juni 26, 2010

Sahlins töntiga helg är över

Vi är många som just firat midsommar. Just nu är det väl en och annan som kanske ångrar den där sista snapsen sent i går kväll. De flesta av oss har dock haft roligt och mått bra tillsammans med familj och vänner. Några har kanske t.o.m. dansat små grodorna runt majstången (kommer av ordet ”maja” som betyder löva). Detta är en gammal svensk och nordisk högtid då vi firade sommaren och solen ankomst efter de ofta stränga vintrarna.

Nu är det inte riktigt alla som uppskattar denna högtid. Gudmundson har just denna helg kommit ihåg vad Mona Sahlin sagt i tidningen Euroturk 2002 om vår högtid. Vi får ge Gudmundson en eloge för att han så påpassligt kom ihåg partiledarens omtala ord denna helg. Så här sade Sahlin i tidningen Euroturk, riktat till andra folkslag än det svenska.

Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker

Vi får hoppas att du stod ut denna helg Sahlin, trots svenska folkets ”tönterier”. Tänk er att en norsk eller finsk politiker sade något liknande om norska eller finska traditioner. Det skulle bli ett ramaskri och ett uppror som vi inte ens kan föreställa oss. Politikern som hypotetiskt fällde sådana ord skulle sannolikt inte ens kunna bli kommunordförande, inte efter ett sådant uttalande. Men i Sverige går det bra, detta annorlunda land. Sahlin är partiordförande för vårt näst största parti och kämpar för att bli statsminister.

Analyserar man vad Sahlin säger är det fruktansvärda slutsatser vi tvingas taga. Hon påstår faktiskt att vi svenskar inte har någon kultur, identitet eller historia. Sahlin påstår också att vi inte har något som binder ihop oss, tvärt emot andra folk. Det kan dessutom stämma, efter att våra politiker infört det mångkulturella samhället. Detta säger alltså kvinnan som vill bli vår nästa statsminister. Nu skall det ändå inte behöva gå så illa, vi får se till efter valdagen. Tack i alla fall Gudmundson att du gjorde oss uppmärksamma på Sahlins otroliga uttalande, som handlar just om denna helg.

Länk SvD

9 kommentarer:

Herr Eriksson sa...

I denna den ystraste av nationella högtider får vi inte heller glömma vår nuvarande statsministers berömda ord "Det ursvenska är blott barbari", som lär ha yttrats vid ett möte med lärare och elever på Ronnaskolan i Södertälje år 2006. Reinfeldt förtydligade sitt uttalande med "Det kan ibland vara bra att ödmjukt påminna om att väldigt mycket av det som är Sverige har skapats i utveckling, just för att vi varit öppna för att ta emot andra människor och andra erfarenheter".

Med tanke på att vår statsministers farfars farfar var av utländsk härkomst är det dock kanske inte så förvånande att han gjorde denna stringenta analys...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article441739.ab

Anonym sa...

Det förvånar mig att han skrev som han gjorde om MS. Är det för att måste dämpa samvetet med tanke på vad han skrivit om SD?
Allemand

Robsten sa...

@Allemand
Nä, jag tror att han röstar SD, men måste behålla jobbet på SvD. En gissning bara.

Anonym sa...

Jeg kan ikke forestille meg en norsk politiker si noe slikt, og spesielt ikke om 17. mai.

Det er bra at disse sitatene blir spredd, vanlig folk rykker selvfølgelig tilbake i avsky for slikt.

Anonym sa...

Att Sahlin och Reinfeldt kommer undan med sina yttranden beror väl helt och hållet på den svenska pressen. Den är både blind och döv i sådana här sammanhang.

Robsten sa...

En av förklaringarna Anonym, finns säkert flera.

ddayperspective sa...

Jag får kväljningar när jag hör Mona Sahlin utsäga sina numer väl kända dumheter på anpassad söderdialekt för att verka folklig... Hur någon enda svensk kan uppfatta henne som ärlig och tro att hon vore en tillgång för Sverige som statsminister övergår mitt förstånd.

Att människan i sina anklagelser mot SD inte skiljer ut muslimer och islamister utan pratar om "invandrare" gör hon ju bara för att lättare kunna smutskasta det idag enda existerande demokratiska partiet som inte viker undan från sanningen utan är stadigt förankrad i svensk mark för att värna den svenska, parlamentariska demokratin! Hennes förklenande syn på Sverige och svenska traditioner och svensk kultur och historia som hon gärna babblar om både inom och utom landet för att bli populär, gör dock Mona Sahlin som Sverigefientlig och helt olämplig att leda en regering, eller att ens sitta som "folkvald" i den svenska riksdagen! Inte ens hennes egna partikamrater gillar henne ju...

Men det är just hennes och andra riksdagspolitikers stupida politiska korrekthet som banar väg för tokstollar som slog ihjäl den gamla kvinnan på p-platsen i Landskrona eller som senast i P1-programmet "Ring P1" när en "INTEGRERAD" FÖRESLOG ATT PENSIONÄRERS RÖSTRÄTT SKA DRAS IN
för att de blir "tokiga i huvudet" och "inte röstar på rätt parti" utan röstar på "främlingsfientliga partier"!

- Är en sån person "INTEGRERAD"? Svar: NEJ.
- Vilka bär ansvar för ett sånt hot mot svenska demokratin? Svar: RIKSDAGENS DÖNICKAR, framförallt socialdemokraterna SAMT media!

MP3 länken finns för nedladdning här (om man inte klippt bort inslaget) - http://static.sr.se/laddahem/podradio/SR_ring_p1_100624110047.mp3

Svempa! sa...

Jaha, midsommar!
Det är skönt, att slippa höra orden "flyktingar" och "invandrare" någon enstaka dag om året!

Robin Shadowes sa...

Tänk om Sarkozy stått i fransk tv och sagt liknande saker om Frankrike. Dagen efter hade det varit en gigantisk hög med gödsel tippad utanför presidentpalatset! Eller om Obama telepromptat nåt liknande om USA på CNN. "Goddammit! Shaddap you sonuvabitch!" Ungefär så hade det nog låtit utanför Vita Huset efteråt. Bara i Sverige flathetens kungadöme på jorden kommer makthavarna undan med att snacka skit om sitt eget land och folk.