lördag, december 31, 2005

Bojkotta Symantec!

Det fanns en brandvägg vid sidan av Zonalarm som var gratis och mycket bra, den hette Sygate. Denna finns inte mer, uppköpt av skitföretaget Symantec. Det fanns ett verktyg som var mycket bra för partionering av hårddiskar, men som inte var gratis, det hette Partition Magic, finns inte mer, uppköpt av Symante det också. Symantec var/är väl mest känt för sitt antivirusprogram, Norton. Jag hade Norton som förinstallerat antivirus på en dator jag köpte. Progget gav ganska många "false positives", uppdateringarna slutade att fungera efter i månad. Ringde till support, de påstod att jag hade virus i daorn, sockets de troi förmodligen eftersom port 5000 var öppen. Nu är det så att XP alltid har denna port öppen som default, detta hade Symantecs support inte snappat, tur att jag gjorde det. Bojkotta Symantec!!

Kristi Brud i melodifestivalen!

Man häpnar! Åsa Waldau, mer känd som "kristi brud", har en egen site (det är egentligen skivbolaget "Kuling records site, men Waldau är enda "objektet" på siten). Den handlar om hennes musikCD som hon snart skall släppa. Hon är verkligen inte buskabkyg av sig. Tragigen i Knutby församling verkar nästan ha varit ett lyft för henne, innan var hon ju bara kristi brud i Knutby, nu är hon kristi brud med hela svenska folket. Hon exponerar sig flitigt i olika medier, låter sig intervjuas av allehanda tidningar t.ex. Nåja det finns bloggare som är likadana;-)

torsdag, december 29, 2005

Migrationsverkets fotfolk till attack!

Anställda på migrationsverket går i dag, torsdag 29, till attack på DN debatt mot de egna cheferna som de tycker varit för undfallande mot media, och som istället låtit anställda löpt gatlopp. Det kommer fram att en händelse om ett champagneparty redan varit utrett av migrationsverket, anmärkningsvärt! Att detta inte kommer fram på ett tidigt stadium. Det hade bara varit för cheferna med Janna Valik i spetsen att säga till den exalterade mediakåren att detta är redan utrett, mycket anmärkningsvärt. Den första personen som hängdes ut för detta champagneparty är också omvittnat kompetent och seriös, har god etik och är human i sin gärning enligt arbetskamraterna. Tycker själv att dessa synpunkter måste få komma fram under det s.k. drevet, inte så här i efterhand av de anställda i ett inlägg i DN debatt. Heder åt DN som tar in artikeln, eller så vill DN kasta lite mer bensin på brasan, fast det tror jag inte denna gång.
personalen tillbakarvisar också att detta cyniska inhumana som målats upp av media skulle vara kutym på verket, en falsk bild alltså som disskuterats på SVT av reportrarna otaliga gånger alltså.
Bravo! Maria Kaarto och Erik Dahlberg som vågar sätta ner foten och ge media samt ledning en uppercut!

onsdag, december 28, 2005

Några rader om copyright

Kan inte låta bli att skriva en rad. Skulle helt lagligt köpa ett par låtar (The Rasmus och Nenneh Cherry). Surfar in på en site där man lagligt kan köpa låtar, trodde jag. Skaffar ett konto och skriver in min mailadress mm. Priset på låtarna står angivet efter varje låt, priset är mycket modest. När jag så skaffat mig ett konto får jag reda på att man minst måste köpa musik för 100 dollar!!! Rent lurendrejeri enligt mig! Jag behöver inte, vill inte,köpa musik för 100 dollars. Skit också tänker jag, bekräftar inte svarsmailet. Kopplar upp "Limewire" och laddar ner låtarna, olagligt förmodligen. Det är väl så här det går till i många fall. Lite trassel är väl i.o.f.s. inget försvar för att inte följa lagen men....Vad gör musikindustrin själv då för att öka tillgängligheten att ladda ner låtar samt betala för dem?? Jag betalar gladeligen för de få låtar jag vill ladda hem, en skitsumma som inte ens märks i plånboken, jag vill dessutom följa de lagar och bestämmelser som finns. Det är bara det att kör musikindustrin med sådana här metoder, då får de inga kunder. Nu var det en site som körde med denna metod, hur andra siter gör vet jag inte, det är väl bara att fylla på för dem som vill.

tisdag, december 27, 2005

Real-Alternative

Kunde inte spela upp vissa filer, såsom RAM och andra filer relaterade till Real -player. Installerade då Real-Player. Det var inte så lyckat, den försökte koppla upp sig hela tiden till internet. Brandväggen höll på att gå varm. Jag gick in på "options" och bockade av allt som hade med uppkoppling till nätet att göra. Startade om datorn, vad hände? Samma visa, hela tiden ville Real-Player koppla upp sig, som den värsta trojan, värre, de håller ju vanligtvis en låg profil. Anser nog att Real-Player är en enda stor (20mb) trojan. Jag letade en stund efter Classic-player, laddae ner den och installerade den. Den fixade dock inte RAM och andra filer relaterade till Real-Player. Fortsatte och leta, hittade till slut "Real-Alternative". Den fixade alla filtyper och är på 6 mb. Rekomenderar alltså att inte installera Real-Player utan använda Real-Alternative.
Gå till: "Edskes File Download Mirror" scrolla ner till "Real Alternative 1.46", klicka på länken "dl.codecpack.nl/realalt146.exe". GOOD LUCK!

Förfallet inom media

Hans Bergström tar på ledarplats i DN upp förfallet inom journalistiken, speciellt då kvällsjournalistiken (han jobbar ju själv på en morgontidning) alldeles speciellt då Expressen. Helt riktigt så leder Expressen förfallet inom journalistkåren, de har släppt fram Skugge och publicerat artiklar av Rytel som borde fällas i precis alla instanser som överhuvudtaget finns. Rytel representerar det värsta och äckligaste som överhuvudtaget publicerats i detta land, märkligt nog nämner Bergström inte Rytel. Däremot nämner han Natalia Kazmierska, en krönikör som inte direkt förfinat samtalstonen inom media, så här skriver han om Natalia Kazmierska:
-"Den [Expressen, min anm] har verksamt bidragit till nedbusningen av språket och det offentliga samtalet i Sverige genom att lyfta fram krönikörer som Linda Skugge och Natalia Kazmierska till stjärnstatus (för den senares bidrag till att förstöra språk och offentlig kultur, se till exempel hennes krönika i Expressen den 30 maj 2005, en text som hade varit otänkbar för någon tidigare ansvarig utgivare i Expressen att ta in i tidningen)."
Här kan man bara hålla med bergström, det är inte ofta jag gör det men dessto trevligare när det händer. Ja Bergström, Kazmierska smutsar ner både språket och medieklimatet. I den nämnda krönikan av Kazmierska uttrycker hon åsikten att hon verkligen vill smutsa ner både språk och mediaklimatet. Tycker ni som mig, att detta inte är bra, så återstår nog bara att sluta köpa Expressen, det är nog det enda språk de förstår, en minskad upplaga.

EXPO försöker få bort för dem misshagliga böcker från bokförlag!!

Enligt EXPO skall vissa böcker inte få finnas så att svenska folket skall fördärvas. De har lobbat mot Adlibris som bl.a. sålt Jhon Järvenpää's bok "Invandring och demokrati: om politisk korrekthet i Sverige 1988-2001". När jag söker på Adlibris så finns boken inte på detta bokförlag längre. EXPO påstår att boken och Järvenpää hävdar att, citat -"övriga samhället försöker tysta ner invandringskritiker genom att kalla dem för rasister."
Jag vet inte om "övriga samhället" försöker med detta, klart är i alla fall att EXPO gör precis detta. De försöker starta bokbål för att avvikande uppfattningar inte skall kunna slå rot hos det lättledda svenska folket.

måndag, december 26, 2005

Julstiltje


Det är lite julstiltje nu, precis som det skall vara dessa dagar, dags för återhämtning innan julen snurrar. Sitter framför datorn och slölsurfar lite, lyssnar på Tittio's Homebrought. Läser på Rickards Jomshofs blogg att han fått yrkesförbud som lärare p.g.a. sitt engagemang i SD, hans fack LR ställer inte upp på honom, allt detta för hans medlemskap i SD.
Word News kan läsa att Kina har stängt en massa kolgruvor för att stoppa alla olyckor som de kinesiska gruvorna är utsatta för.
I Herald Tribune läser vi också att tsunamioffren hedras på årsdagen, det står om katastrofens drabbningar i Banda Achea.
Nä, nu går jag på tomgång!