torsdag, mars 24, 2005

Huddingeakuten

Kommer precis från akuten. Incidenten inträffade i morse. Jag vaktade barnen på skolan där jag jobbar. De åkte kana uppe på en brant bergsslänt, en liten bit ner finns ett trasigt staket, ungarna tycker det är jätteroligt att åka en bit för att krasha in i staketet som fjädrar p.g.a. att det är trasigt. Jag stod nedanför och skrek åt barnen att sticka därifrån, då plötsligt åker ett barn genom det trasiga staketet, vänds om då han tar i någon tråd från staketet och åker med huvudet före rakt ner för den branta bergsslänten, jag försöker stoppa fallet genom att ta tag i barnet som tyvärr har lite för hög fart. Känner hur det smäller till och krampar i vänster biceps, gör ganska ont. Barnet klarade sig bra efter att ha gråtit ut en stund hos den kvinnliga delen av personalstyrkan. Efter ett par timmar då värken blir värre går jag in på toa för att kolla armen, då upptäcker jag att muskeln har krypit upp en tre cm, där senan skall gå är det bara ett hål. Skall röntgas i morgon, förmodligen är muskelfästet av. Har tränat i över 25 år med skivstång, boxning och lite annat, det är nog tyvärr slut med det nu, känns lite bittert då jag mår bra av detta.
Ja, nu har jag röntgat (ultraljudat), bicepsen, fästet är förmodligen inte av och jag slipper operation, alltid något. Tar en fyra till sex veckor innan jag blir besvärsfri.
Vad de byggd om vid Huddinge sjukhus!! Måste vara svensk rekord i betong. jag skulle käka lunch där, finns en massa pizzerior, Bistoar och annat konstigt, inte en enda vanlig lunchresurang dock!! Vi lever i förfallets tid!!

En präst som verkar bra!!!

Sparkas på rent löjliga grunder, mycket märkligt! En riktig eldsjäl som gjort ett enormt arbete i ett invandrartätt område och som församlingen gillar. En präst som kanske gör det präster skall göra, som det var meningen att de skule göra. Det stinker om svenska kyrkan, man är oerhört mån om att vara politiskt korrekt, bjuder in föreställningar som "Ecce homo" för att riktigt visa hur modärena man är, (det får vara hur det vill med Maria från Magdala men min fröken i småskolan sade inget om att Jesus var bög), Karoline Krok tävlar men de mest slimmade politikerna i politisk korrekthet, fan vet om hon inte rent av vinner. Men under den nyflashiga ytan har det börjat mögla rejält. Jag gjorde nog rätt som gick ur svenska kyrkan.
Konflikterna är fler och allvarligare än inom andra företag och organisationer, varför? En del tror det beror på att man inom kyrkan skall vara så god hela tiden, då skär det sig rejält till slut. Dessutom så är kyrkans ekonomi sämre än fordom, mer slimmad organisation, mer stress o.s.v.
Jag tror inte det är hela sanningen, någonting hände tydligen när staten skildes från kyrkan, där finns det nog några orsaker att vaska fram. Undrar om inte vi är inne i någon form av brytningstid för kyrkan som de inte kan hantera, vi har dels evangeliet, bibeln och den kristna tron, sedan känner kyrkan krav att hänga med sin tid, vara "up to date", politiskt korrekt, inte på politikervis utan på något annat sätt, visa att de anammat moderna värderingar och hänger med sin tid. Det är där någonstan jag tror djupa sprickor inom kyrkan uppstår.

DN LINK