torsdag, mars 24, 2005

En präst som verkar bra!!!

Sparkas på rent löjliga grunder, mycket märkligt! En riktig eldsjäl som gjort ett enormt arbete i ett invandrartätt område och som församlingen gillar. En präst som kanske gör det präster skall göra, som det var meningen att de skule göra. Det stinker om svenska kyrkan, man är oerhört mån om att vara politiskt korrekt, bjuder in föreställningar som "Ecce homo" för att riktigt visa hur modärena man är, (det får vara hur det vill med Maria från Magdala men min fröken i småskolan sade inget om att Jesus var bög), Karoline Krok tävlar men de mest slimmade politikerna i politisk korrekthet, fan vet om hon inte rent av vinner. Men under den nyflashiga ytan har det börjat mögla rejält. Jag gjorde nog rätt som gick ur svenska kyrkan.
Konflikterna är fler och allvarligare än inom andra företag och organisationer, varför? En del tror det beror på att man inom kyrkan skall vara så god hela tiden, då skär det sig rejält till slut. Dessutom så är kyrkans ekonomi sämre än fordom, mer slimmad organisation, mer stress o.s.v.
Jag tror inte det är hela sanningen, någonting hände tydligen när staten skildes från kyrkan, där finns det nog några orsaker att vaska fram. Undrar om inte vi är inne i någon form av brytningstid för kyrkan som de inte kan hantera, vi har dels evangeliet, bibeln och den kristna tron, sedan känner kyrkan krav att hänga med sin tid, vara "up to date", politiskt korrekt, inte på politikervis utan på något annat sätt, visa att de anammat moderna värderingar och hänger med sin tid. Det är där någonstan jag tror djupa sprickor inom kyrkan uppstår.

DN LINK

2 kommentarer:

Anonym sa...

Robsten!
En präst som hela tiden struntar i vad ledningen säger och kör sitt eget race fungerar inte i längden, hur bra och god han är ute på fältet.

Det finns alltid två sidor av en konflikt. Glöm inte det.

Jerry
trueto.se

Robsten sa...

Givetsvis!!